Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цегляної стіни

  1. Ін'єкційна гідроізоляція цегляної стіни

Цегла - пористий матеріал, який при контакті з водою, швидко поглинає вологу Цегла - пористий матеріал, який при контакті з водою, швидко поглинає вологу. Гідроізоляція цегляної стіни допомагає захистити споруду не тільки від атмосферної, але і від капілярної вологи. Сучасний вибір способу гідроізоляції дозволяє вибрати той, який не буде погіршувати декоративну функцію кладки, закривати її. Найбільш цим цілям відповідає проникаюча гідроізоляція цегляної стіни. Мастика і рулонні матеріали краще використовувати, якщо виникла необхідність в гідроізоляції фундаменту будинку. Фарбувальний спосіб не рекомендується використовувати, тому як постійна підвищена вологість стін дуже швидко призведе до деформації і відшарування фарби і оздоблювальних матеріалів. Проникаюча гідроізоляція цегляної стіни дозволяє домогтися максимальної ефективності, тому що заснована на реакції, в якій беруть участь елементи кладки і компоненти розчину, що призводить до створення нерозчинних сполук, надійно заповнюють пори.

Переваги використання проникаючої гідроізоляції:

  • надійно захищає будова від руйнівної дії вологи,
  • запобігає виникненню корозії арматури залізобетонних фундаментів,
  • бореться з появою цвілі, грибка,
  • сприяє підвищення хімічної стійкості матеріалів.

Проникаюча гідроізоляція цегляної стіни проводитися як на етапі будівництва будинку, так і під час ремонтно-відновлювальних робіт Проникаюча гідроізоляція цегляної стіни проводитися як на етапі будівництва будинку, так і під час ремонтно-відновлювальних робіт. З огляду на той факт, що матеріал здатний протистояти зворотному тиску, його також застосовують для нанесення гідроізоляційного шару зсередини. При цьому варто відзначити, що кристалічні освіти гидроизолирующего складу, надійно перекривають доступ вологи всередину цегли, що не перекривають циркуляцію повітря, дозволяють стінам «дихати». Всі ці заходи допомагають захистити будівлю від агресивного впливу навколишнього середовища.

Проникаюча гідроізоляція цегляної стіни в порівнянні з роботою з бетонним розчином, вимагає більш ретельного підходу і значних витрат часу так, як має бути не тільки обробити саму кладку, але і шви. Гідроізоляція швів проводиться в кілька етапів: за допомогою перфоратора, штроборіза або зубила в кладок швах проробляються шроби, які в подальшому промиваються і зачищаються. У шов укладається здатний проникати склад, який протягом наступних 3-х діб необхідно зволожувати. Після того як робота зі швами закінчена, переходимо до відпрацювання кладки. На стіни наносяться проникаючі склади (гідроізоляційна штукатурка). Причому робиться це в кілька етапів. Спочатку на кладку за допомогою спеціальної кисті наноситься праймер. Для армування шару штукатурки використовуються скловолоконні штукатурні сітки, які потім просочуються щелочеустойчівий розчинами. Товщина першого шару штукатурки повинна бути приблизно 10 мм. Потім слід нанести другий шар. При необхідності товщина гідроізоляції може досягати 30 мм. Під час роботи необхідно стежити за підтриманням плюсової температури. Протягом наступних трьох діб штукатурку зволожує.

Ін'єкційна гідроізоляція цегляної стіни

Це один з різновидів проникаючої ізоляції, яка використовується для обробки поверхонь з метою запобігти проникненню вологи. Ін'єкційна (рідка) гідроізоляція характеризується довговічністю і високою технічними якостями. Вона захищає будова від вологи, корозії, перепадів температури, допомагає зберегти в приміщенні тепло. Як правило, в якості ін'єкційної ізоляції виступає рідке скло або рідка гума.

Рідке скло - це розчин силікату натрію і калію. Його додають в бетон, що допомагає покращити його стійкість до механічних пошкоджень, зробити більш твердим, знизити рівень вологопоглинання. Рідке скло також може застосовуватися в чистому вигляді. Термін дії такої гідроізоляції - 5 років, після чого процедуру слід повторити.

Рідка гума характеризується простотою нанесення, мають високу адгезію, гнучкість і еластичність. Наноситься вона, як правило, методом напилення. Найчастіше рідку гуму використовують, якщо виникає необхідність в гідроізоляції покрівлі, басейнів, каналізації, тунелів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама