Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цоколя фундаменту, матеріали, існуючі технології

  1. способи гідроізоляції
  2. горизонтальна гідроізоляція
  3. вертикальна гідроізоляція
  4. гідроізоляційні матеріали
  5. рулонні матеріали
  6. Обмазувальні гідроізоляційні матеріали
  7. Проникаючі та ін'єкційні склади
  8. Рідка гума
  9. висновок

цоколь будь-якої будівлі працює в складних умовах: несе великі навантаження від надземної частини будівлі і піддається шкідливим впливам вологи.

Руйнування цієї частини споруди призведе до аварійного стану всієї конструкції.

Тому професійні будівельники докладають всіх можливих кроки, що сприяють зміцненню даної конструкції.

Одним з них є гідроізоляція цоколя фундаменту.

Зміст статті

способи гідроізоляції

На даний момент існує два види гідроізоляції цоколя: На даний момент існує два види гідроізоляції цоколя:

  • горизонтальна;
  • вертикальна.

Зазвичай при будівництві виконується комплекс гідроізоляційних робіт, що включає в себе обидва методи вологозахисту.

горизонтальна гідроізоляція

Горизонтальна гідроізоляція покликана захистити стіни будинку від проникнення вологи Горизонтальна гідроізоляція покликана захистити стіни будинку від проникнення вологи. Вона виконується до початку зведення стінових конструкцій.

Але іноді у забудовників виникає питання: а чи потрібна гідроізоляція між фундаментом і цоколем? Безумовно потрібна: адже дуже часто цокольна частина зводиться окремо від фундаменту, і її теж треба захистити від вологи.

Якщо облаштувати вологонепроникний шар тільки між стіною і цоколем, руйнування останнього нічого не буде перешкоджати.

Це типова помилка багатьох недосвідчених будівельників: гідроізоляція площині зіткнення стіни і цокольній конструкції наземну частину від розтріскування і втрати стійкості не врятує.

Тільки додаткова гідроізоляція між цоколем і фундаментом додасть сенс усього комплексу захисних заходів.

вертикальна гідроізоляція

Вологозахист вертикальних поверхонь цоколя спрямована на запобігання негативного впливу ґрунтових і поверхневих вод на будівельний матеріал - бетон або цегла   (Який цегла краще для цоколя фундаменту   ) Вологозахист вертикальних поверхонь цоколя спрямована на запобігання негативного впливу ґрунтових і поверхневих вод на будівельний матеріал - бетон або цегла (Який цегла краще для цоколя фундаменту ).

Вертикальна гідроізоляція може проводитися ззовні або зсередини, однак найбільший ефект дає двостороння вологозахист.

Зовні цоколь бажано гідроізолювати в процесі будівництва будівлі. В іншому випадку доведеться відкопувати фундамент по всьому периметру будівлі. Зсередини дану операцію можна виконувати і по завершенні будівельних робіт.

зараз популярні пальові фундаменти . Цоколь в таких випадках грає роль декоративну і захисну - від тепловтрат ( як утеплити цоколь фундаменту зовні і всередині ). Він не є несучим елементом і на довговічність стін будівлі прямого впливу не робить.

Проте гідроізоляція цоколя фундаменту палі виконується в обов'язковому порядку:

  • по-перше вологостійкий матеріал прокладається між ростверком і цоколем і в місцях зіткнення цокольній конструкції зі палею;
  • по-друге - монтується під час установки теплоізоляційних матеріалів - згідно з інструкцією виробника утеплювача.

Якщо обробка цоколя - вентильована, між утеплювачем і стіною влаштовують додаткову гідроізоляцію вертикального типу.

гідроізоляційні матеріали

Будівельний ринок заповнений найрізноманітнішими засобами захисту конструкцій від вологи Будівельний ринок заповнений найрізноманітнішими засобами захисту конструкцій від вологи.

Матеріали для гідроізоляції цоколя фундаменту бувають обмазувальні, рулонні, застосовуються і ін'єкційні склади проникаючої дії.

рулонні матеріали

Рулонний гідроізоляція відноситься до найбільш поширеним матеріалів, що застосовуються для захисту фундаменту від грунтових вод Рулонний гідроізоляція відноситься до найбільш поширеним матеріалів, що застосовуються для захисту фундаменту від грунтових вод.

За способом нанесення вона ділиться на дві групи:

  • наплавляюча;
  • оклеечная.

Наплавляюча гідроізоляція являє собою основу з нанесеною на неї мастикою. Раніше в якості основи використовувалися пергамін, руберойд і толь.

Зараз ці матеріали майже не використовуються через їх схильності до гниття і незадовільних водовідштовхувальних властивостей. На зміну їм прийшла синтетика - стеклохолст, поліестер, склотканина.

Обклеювальна гідроізоляція монтується на поверхню фундаменту за допомогою бітумної мастики. Спочатку її наносять на моноліт і на рулонний матеріал, а потім останній приклеюють, притискаючи і ретельно розгладжуючи.

Головною перевагою рулонних матеріалів є їх низька вартість. Не останню роль в популярності цього виду гідроізоляції грає і висока швидкість монтажу.

Але і недоліків у гідроізоляційних матеріалів рулонного типу чимало:

  • недовгий термін служби;
  • погана опірність механічним впливам;
  • неможливість виконання якісної вологозахисту в місцях примикань або проходів комунікацій.

Крім того, перед використанням даного матеріалу доводиться проводити ретельну підготовку поверхні: очищення від бруду, напливів, сушку поверхні.

Обмазувальні гідроізоляційні матеріали

До обмазувальних влагозащитним складам відносяться бітумно-полімерні, полімерні і бітумні мастики, цементні покриття, в'яжучі штукатурки До обмазувальних влагозащитним складам відносяться бітумно-полімерні, полімерні і бітумні мастики, цементні покриття, в'яжучі штукатурки.

Застосовуються дані матеріали при невеликому підпору води - не більше 2,6 кгс / кв. см. Холодні мастики використовуються при повній відсутності напору води, гарячі з асфальтових сумішей - при наявності напору до 1,3 кгс / кв. см.

Обмазувальні гідроізоляційні матеріали легко наносяться на поверхню фундаменту за допомогою валиків або кистей. Для підвищення міцності обмазка армується стеклотканью: її приклеюють на перший шар мастики, а наступні шари наносять вже поверх неї.

Переваги обмазувальних складів:

  • невисока ціна;
  • можливість нанесення на поверхні будь-якої конфігурації;
  • велика область застосування.


Основними недоліками даного виду гідроізоляції є:

  • недовговічність;
  • потреба в проведенні підготовчих робіт;
  • необхідність додаткового захисту покриття від механічних впливів.

У разі нанесення мастики гарячим способом доводиться дотримуватися норм пожежної безпеки.

Проникаючі та ін'єкційні склади

Проникаюча і ін'єкційна гідроізоляція цоколів і фундаментів відноситься до розряду нових будівельних технологій Проникаюча і ін'єкційна гідроізоляція цоколів і фундаментів відноситься до розряду нових будівельних технологій.

Дані види обробки поверхонь засновані на проникненні складу в пори бетону, роблячи його структуру водонепроникною. Глибина проникнення може досягати 150-250 мм.

Суть процесу полягає в наступному:

  • склад наноситься на вологу поверхню бетонної конструкції;
  • реагуючи з водою, матеріал утворює кристали, які і заповнять пори бетону.

Головною перевагою цих матеріалів є можливість їх застосування для внутрішніх робіт. Захистити підвал від води за допомогою цих складів можна, не відриваючи фундамент.

До проникаючим гідроізоляційних матеріалів відносяться «Пенетрон», «Пенекрит», «Гідрохіт» та ін.

Дещо по-іншому діє ін'єкційна гідроізоляція. В цьому випадку ремонтний рідкий розчин нагнітається під тиском в пори, тріщини, шви.

На відміну від проникаючих складів, ін'єкційний розчин може використовуватися для гідроізоляції цегли, буту. Крім захисту від вологи, ремонтний розчин зміцнює старий фундамент, збільшуючи його несучу здатність.

До недоліків цих методів гідроізоляції можна віднести наступне:

  • висока вартість;
  • необхідність демонтажу обробки і очищення конструкції до основи - цегли або бетону;
  • складність виконання: для виконання робіт доводиться звертатися до досвідчених майстрів.

Для виконання ін'єкцій необхідно точно встановити місця протікання.

Рідка гума

Рідка гума відноситься до категорії нових гідроізоляційних матеріалів Рідка гума відноситься до категорії нових гідроізоляційних матеріалів. Але будівельники вже встигли оцінити її позитивні якості.

Даний склад здатний проникнути в найдрібніші пори, а його еластичність дозволяє гидрозащите залишатися цілісною навіть при виникненні тріщин в будматеріалі.

Рідка гума виробляється на основі:

  • бітуму;
  • поліуретану.

Кожному з них притаманні високі експлуатаційні властивості.

Що особливо важливо - рідку гуму можна наносити на поверхні не тільки ручним, але і машинним способом. У другому випадку використовуються двокомпонентні склади.

Гідроізоляція за допомогою машин дозволяє виконати за малий проміжок часу величезний обсяг робіт.

висновок

Якісне виконання гідроізоляції цоколя не тільки збільшить термін його експлуатації, а й забезпечить комфорт усередині приміщення Якісне виконання гідроізоляції цоколя не тільки збільшить термін його експлуатації, а й забезпечить комфорт усередині приміщення.

Тому цією операцією нехтувати не варто. А різноманітність гідроізоляційних матеріалів дозволяє виконати захист будівельних конструкцій навіть в тих випадках, коли грошові кошти забудовника обмежені.

Якщо Ви цікавитеся цоколем фундаменту, то ці статті для Вас:

  1. Як зробити обробку цоколя свайно гвинтового фундаменту .
  2. Як зробити цоколь із цегли на стрічковий фундамент .
  3. Як зробити відливи для цоколя фундаменту .

Відео про гідроізоляцію цоколя.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама