Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цоколя: технологія і послідовність виконання робіт

  1. Типи і основні моменти
  2. Технологія і послідовність робіт зсередини приміщення
  3. Послідовність робіт зовні будинку

Цоколь - це верхня частина фундаменту, що виступає над землею на відстань до 1-1.5м. У деяких випадках він може бути досить високим і формувати так званий цокольний поверх, велика частина якого знаходиться під землею. Цоколь - це верхня частина фундаменту, що виступає над землею на відстань до 1-1

Гідроізоляції цоколя - схема пристрою на поверхню

Виходячи з цього гідроізоляція цоколя є важливим моментом на етапі оздоблювальних робіт фундаменту. Від того як будуть виконані гідроізоляційні роботи цоколя буде залежить загальний стан фундаменту і стін, а також термін їх експлуатації.

Часом, неправильно виконані роботи призводять до того, що волога піднімається по стіні аж до другого поверху. Випаровуючись вода потрапляє у внутрішні приміщення будинку утворюючи вогкість в кімнатах і руйнуючи внутрішню обробку будівлі.

Тому даному етапу в обробці будинку варто приділити пильну увагу, не пошкодувати свого часу і коштів.

Типи і основні моменти

Загальна схема цоколя, вимощення і фундаменту

Як правило, оздоблювальні роботи цоколя діляться на роботи всередині і зовні будинку:

  • Зовнішні роботи мають на увазі під собою гідроізоляцію вертикального типу тобто обклеювання стін цоколя різними рулонними матеріалами, наприклад руберойдом. Даний вид добре зарекомендував себе і застосовується на етапі обробки фундаменту. За рахунок того, що гідроізоляції виконується, як для цоколя, так і для несучої конструкції створюється єдина і надійна система.
  • У місцях з сухим грунтом обклеювання стін можна замінити обмазкой рідкої гумою і бітумом. Рідка гума формує абсолютно безшовне покриття по всій площині фундаментної стіни. Вона досить легко наноситься і може бути застосована для більшості цоколів з цегли та бетону.
  • Внутрішні роботи має на увазі під собою горизонтальну гідроізоляцію підлоги цокольного поверху. Даний вид виконується строго зсередини приміщення і закладається ще на етапі будівництва будинку.

У більшості випадків, якщо на початковій стадії будівництва була правильно виконана гідроізоляції зовні і зсередини, то додаткового захисту першого поверху проводити не потрібно.

Технологія і послідовність робіт зсередини приміщення

Заливка бетонної суміші на армуючий каркас

Горизонтальна гідроізоляції підлог спрямована на захист від капілярного попадання води всередину приміщення і може бути виконана таким чином:

  1. Поверхня підлог вирівнюється за допомогою піску, ретельно утрамбовується і засипається щебенем.
  2. Отриманий «бутерброд» проливається водою. Поверх монтується решітка з арматури. Отриману конструкцію заливають шаром розчину бетону товщиною не менше 5-7 см.
  3. Поверх бетону настилається стеклоизол або товста поліетиленова плівка. Стики і шви додатково обробляються клейовим розчином. Якщо ж утеплювачем виступає екструзійний пінопласт, то додатковий шар стяжки може не знадобитися. Арматурну сітку в даній випадку можна замінити пластиковою або використовувати розчин бетону з добавками фібрволокна.
  4. На отриману ізоляцію укладають листи утеплювача і знову армують сіткою. Даний шар також заливається шаром бетону 5-7 см.
  5. По периметру приміщення укладається ущільнююча стрічка.

Даний спосіб внутрішньої захисту цоколя від вологи досить простий і може бути виконаний своїми руками не вдаючись до допомоги фахівців.

Послідовність робіт зовні будинку

Як вже описувалося вище, вертикальна гідроізоляція є спільною для фундаменту і цоколя. Тому основні її етапи практично нічим не відрізняються від гідроізоляції фундаменту рулонними матеріалами:

Тому основні її етапи практично нічим не відрізняються від гідроізоляції фундаменту рулонними матеріалами:

Накладання руберойду на шар мастики

  1. Для робіт, що проводив на етапі будівництва будинку, поверхня додатково вирівнюють, замазуючи щілини і закладаючи великі вибоїни.
  2. Якщо будова вже побудовано, то необхідно видалити грунт від стін фундаменту на необхідну глибину. Поверхня під обробку очистити від налиплого землі і додатково вирівняти під укладку рулонного матеріалу.
  3. Після підготовки на площину стіни наноситься шар мастики на основі бітуму. В цьому випадку краще використовувати готову мастику холодного типу. Шар даного матеріалу також виступатиме додатковою гідроізоляцією для нашої конструкції.
  4. Сварка шва внахлест двох листів руберойду

  5. На завершальній стадії на оброблену стіну накладається заздалегідь нагрітий руберойд. Стик між полотнами робиться внахлест на 15-20 см і прогрівається бензинової пальником. Стик між листами матеріалу рекомендується промазати мастикою.
  6. При досить якісно рулонному матеріалі загальну гідроізоляцію фундаменту і цоколя можна завершити. Іноді можна перестрахуватися і накласти додатковий шар матеріалу. Це підвищить захист від води і вологи, та й термін служби такої конструкції підвищиться в рази.
  7. Після всіх робіт відсипаний грунт засипається назад. Поверх руберойду на поверхню цоколя можна викласти спеціальний водонепроникний матеріал у вигляді невеликих плит під камінь або цегла.

Гідроізоляції цоколя руберойдом в єдиній системі з фундаментом досить довговічна і проста в здійсненні. Головне вибрати якісний матеріал і правильно провести роботи за існуючою технологією.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама