Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цокольного поверху і ростверку

  1. Зовнішня гідроізоляція цокольного поверху
  2. Земляні роботи
  3. дренаж
  4. основа
  5. Зворотній відсипання
  6. рулонні матеріали
  7. Внутрішня гідроізоляція цоколя
  8. гідроізоляція ростверку
  9. висновки

Напевно, кожного з нас свого часу при будівництві будинку мучило питання: як зробити гідроізоляцію цокольного поверху
Напевно, кожного з нас свого часу при будівництві будинку мучило питання: як зробити гідроізоляцію цокольного поверху? У сучасному світі це дуже актуально. Гідроізоляція цокольного поверху являє собою дуже важливий і відповідальний процес. Чи не погодитися з таким твердженням вкрай складно, тому що покладені функції на цю частину будинку істотно посилилися, особливо останнім часом.

Підвал заміського будинку може бути облаштований за останнім словом техніки, тому гідроізоляція фундаменту цокольного поверху має настільки важливе значення. Звичайно, виконання всієї цієї процедури цілком можна покласти на руки кваліфікованих фахівців, однак про свої силах також не слід забувати.

Найкращі результати гідроізоляція цоколя будинку досягається в тому випадку, коли цей процес ведеться паралельно з будівництвом всієї будівлі. Природно, існують просунуті технології, з якими гідроізоляція цокольного поверху можлива і в уже збудованому будинку. Однак однією лише прокладки гідроізоляційних матеріалів зсередини зовсім недостатньо.

Зовнішня гідроізоляція цокольного поверху

При цьому, зовні стіни постійно знаходяться під впливом вологи, тобто неодмінно будуть руйнуватися . Внаслідок цього, необхідно подбати і про зовнішній гідроізоляції. Робити це потрібно завчасно до побудови всієї будівлі. Гідроізоляція цокольного поверху зовні також включає в себе роботи з гідроізоляції стін і підлоги.

Земляні роботи

Гідроізоляція цокольного поверху починається з правильно розрахованої глибини котловану. Глибина в 3,5 метра є найбільш оптимальною. Викопуючи котлован, не забудьте додати близько 1 метра для зовнішньої гідроізоляції.

Як тільки котлован буде готовий, необхідно вирівняти його поверхню. Дуже добре, якщо він буде мати невеликий ухил від центру до країв. Після чого на його поверхню потрібно покласти 10-сантиметровий шар глини.

Таким чином вийде своєрідний гідрозатвор. Важливий момент: глину слід дуже щільно утрамбувати.

дренаж

Хороша гідроізоляція цокольного поверху на увазі правильне пристрій дренажних траншей. Вони повинні володіти глибиною до півметра і розташовуватися під невеликим ухилом. Дно траншів слід викласти геотекстилем. По краях цей матеріал просто загортається на 75-90 сантиметрів.

Після цього геотекстиль засипається гравієм на 5 см. Далі слідує процес укладання дренажних труб. Для цього найкраще підійдуть азбоцементні, пластикові або керамічні труби. потрібно обов'язково дотримуватися ухил в півсантиметра на кожен метр труби.

основа

Далі укладається товстий гравійний шар, розміром в 30 см. Після чого залишається тільки вивести дренажну трубу в стічний колодязь або колектор. Всю конструкцію знову ж потрібно звернути геотекстилем. Гідроізоляція цокольного поверху зовні практично завершена!

Зворотній відсипання

Гідроізоляція цокольного поверху далі триває шляхом засипання котловану шаром щебеню. Зверху нього повинен розміщуватися пісок. Він в свою чергу має дуже важливу функцію, так як запобігає рулонну гідроізоляцію від повного її розриву до гострих щебеневих каменів. Два цих шару повинні рівнятися товщиною в 15 сантиметрів. Не слід забувати про те, що вони повинні бути ретельно утрамбувати.

рулонні матеріали

Після цього на вже готову підстилку поміщається рулонний матеріал. Гідроізоляція цокольного поверху і руберойд - практично синоніми. Він підійде як не можна краще. Місця стиків руберойду потрібно закрити за допомогою газового пальника.

Гідроізоляція стін цокольного поверху на увазі процес їх штукатурення. Також необхідно буде наклеїти на них руберойд у два шари. Після цього слід викласти притискну кладку. Вона повинна бути товщиною в півцеглини. Далі на невеликій відстані від стіни (максимум півметра) виконується глиняний затвор, а що утворився отвір засипається грунтом.

Внутрішня гідроізоляція цоколя

Гідроізоляція цокольного поверху зсередини починається з промазування всіх стиків між підлогою та стінами за допомогою бітумної мастики . Дуже важливо, щоб гідроізоляція цокольного поверху проводилась з обробкою всіх бетонних конструкцій проникаючим гідроізоляційним матеріалом. Потім мастикою промащується підлогу і обробляється нею ж поверхню стін.

Гідроізоляція цокольного поверху зсередини повинна проводитися мастикою для стін трохи легшим текстури. Стіни після цього можна штукатурити бетонної сумішшю. Також непогано буде обробити антисептиком поверхні цокольного поверху.

гідроізоляція ростверку

Гідроізоляція ростверку проводиться шляхом нанесення бітумної мастики на верхню частину опори пальового фундаменту. Після цього під рівень верхньої площини виконується піщана підсипка. Після того, як була зроблена опалубка, в неї укладають гідроізоляцію.

Гідроізоляція ростверку передбачає вирізання відповідних отворів в зонах виходу опор, після чого сам вирізаний шматок залишають на своєму місці. Гідроізоляція ростверку потрібна не тільки для того, щоб бетон не втратив своє цементне молочко. Вона ще й вкрай необхідна для того, щоб піщана підсипка залишалася сухою. Трохи піску біля верхньої опори можна видалити.

Гідроізоляцію обмазувального типу бічних поверхонь ростверку можна виконати за допомогою бітумної мастики. Хорошим і надійним варіантом в такому випадку є виконання гідроізоляції ростверку обклеювальна методом. В такому випадку слід застосувати сучасні гідроізоляційні матеріали.

висновки

Гідроізоляція цокольного поверху вимагає ґрунтовного і відповідального підходу. Непогано було б підключити до всього процесу кваліфікованих фахівців, так як кожен окремий випадок має свої нюанси.

Бувають випадки, що вивчивши практично всі можливі варіанти захисту цоколя від вологи , Можна з легкістю помилитися, вибравши, наприклад, дуже дорогий метод. Хоча гідроізоляція цокольна цілком могла обійтися і набагато дешевше.

Часто без допомоги знаючих цю справу людей просто не обійтися. В ідеалі було б повністю довірити їм такий важливий процес під назвою гідроізоляція цоколя будинку.

Використано матеріали: Антон Шакалін, «Сучасні технології приватного будівництва», 2005.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама