Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цокольного поверху

  1. Вертикальна і горизонтальна гідроізоляція
  2. Рулонний гідроізоляція для цокольного поверху
  3. Рідка гідроізоляція для цокольного поверху
  4. Додаткові заходи гідроізоляції цокольного поверху зовні
  5. Підсумки і корисні поради

Зовнішня гідроізоляція повинна - це обов'язкова міра, яку не можна ігнорувати.

У нашій попередній статті ми розповідали про утеплення цоколя пінопластом . Сьогодні ми поговоримо про обов'язкову складову утеплення, без якої неможливо домогтися високих результатів - це гідроізоляція цокольного поверху зовні. В окремих випадках допускається і внутрішня обробка поверхонь рідкої гідроізоляцією, але тільки як доповнення до основного зовнішнього захисного шару. Виділяють два методи робіт: на вертикальних і горизонтальних поверхнях. При цьому використовують різні матеріали, які випускаються в рулонах або в рідкому вигляді. Щоб ефект був стовідсотковим гідроізоляція цоколя супроводжується спорудою додаткових конструкцій.

Вертикальна і горизонтальна гідроізоляція

Гідроізоляція укладається на вертикальні і горизонтальні поверхні. Вертикальна гідроізоляція цокольного поверху зовні більш дієва, ніж зсередини. Вона захищає фундамент і цоколь від попадання на них опадів, вбраної грунтом вологи і підземних вод, виключаючи капілярний підсос вологи матеріалом, з якого побудована основа будівлі. Також читають: « Особливості утеплення фундаменту приватного будинку «.

Вертикальна гідроізоляція цоколя своїми руками повинна супроводжуватися утепленням остмосткі і облаштуванням дренажу, якщо рівень підземних вод знаходиться близько до поверхні.

Горизонтальна гідроізоляція цоколя виконується для розмежування різних ділянок конструкції між собою, а також для виключення попадання вологи від землі. вона укладається

  • по верху фундаменту або цоколя;
  • в шарі стяжки підлоги цокольного поверху;
  • в землю по периметру будинку.

Горизонтальна гідроізоляція цоколя в стягуванні підлоги укладається на перший шар стяжки, що вирівнює, яка заливається на підготовлену поверхню. Для цього облаштовується піщана подушка 20-30 см. Ізоляцію треба класти з напуском на стіни близько 10 см в кілька шарів. Потім її заливають фінішної стяжкою. Перед укладанням гідроізоляції підлогу додатково можна утеплити листами екструдованого пінополістиролу.

при прокладці труб опалення в стяжці підлоги на комунікації надягають чохли зі спіненого поліетилену. Вони виступають в якості захисту від механічних впливів, скорочують тепловтрати і компенсують теплове розширення контуру.

тут ви знайдете найпоширеніші причини заміни труб системи опалення, методику робіт і рішення можливих труднощів в роботі.

Рулонний гідроізоляція для цокольного поверху

Рулонний гідроізоляція може клеїтися або наплавляють на робочу поверхню.

Розглянемо варіант, коли гідроізоляція цоколя своїми руками проводиться рулонними матеріалами. Вони відрізняються за методом монтажу:

  • клеяться на стіну - це звичайний руберойд, стеклоизол, пергамін та інше. Вони кріпляться за допомогою спеціального клею (відразу може бути завдано на одну сторону матеріалу) або мастики на бітумній основі;
  • наплавляються на поверхню, оброблену праймером - одна сторона матеріалу покрита складом, який після нагрівання стає клейким;
  • сплавляються між собою - так звані мембрани, які кріпляться металевими елементами з напиленням з ПВХ.

Вертикальна гідроізоляція цоколя клеять матеріалами не так популярна, як Наплавлювані. Мембрани для цих цілей застосовують вкрай рідко, в основному вони використовуються на горизонтальних поверхнях. Монтаж обклеювальних матеріалів виконується в кілька шарів (2-4 шари) з нахлестом в 10 см. Стики кожного нового шару не повинні збігатися з попереднім. Зараз гідроізоляцію цокольного поверху при будівництві найчастіше виконують рулонними матеріалами на бітумній основі. Від руберойду вже давним-давно все виявилися на користь сучасних, більш якісних матеріалів.

У разі появи течі в комунікаціях з металу, зварювання труб опалення просто необхідна. Роботи можуть виконуватися навіть коли в контурі є теплоносій.

тут ви можете дізнатися все про сучасні труби для опалення: характеристики, методи монтажу, сильні і слабкі сторони.

Рідка гідроізоляція для цокольного поверху

Процес нанесення рідкої гуми.

Крім листових матеріалів, є рідка гідроізоляція, яка після висихання утворює непроникний для вологи шар. Працювати з нею набагато простіше, хоча є і такі матеріали, монтаж яких здійснюється за допомогою спеціального обладнання. Види рідкої гідроізоляції:

  • проникаючі розчини;
  • бітумна мастика;
  • рідка гума.

Пониклі розчини в основному застосовуються для гідроізоляції цоколя зсередини. Це порошок, який складається з цементу, піску і хімічних присадок. Склад розводиться водою і пензликом наноситься на робочу поверхню. Ізоляція проникає глибоко в цоколь і вступає в реакцію з солями, що знаходяться в структурі бетону. В результаті реакції в порах утворюються нерозчинні водою кристали, які перешкоджають проникненню вологи в структуру матеріалу. Важливо перед нанесенням проникаючої гідроізоляції цоколя всередині добре змочити стіни водою.

Бітумна мастика густа, чорного кольору, схожа на розтоплену смолу. І дійсно, у продажу є як тверді брикети, які потрібно розтопити, так і вже готовий рідкий склад. Наноситься мінімум в два шари, після висихання утворює непроникний шар. Цілком може застосовуватися зовні як самостійний гідроізолятор, чого не можна сказати про проникаючих розчинах.

Рідка гума складається з полімерів, бітуму та водного розчину з хімічно активним компонентом. Є модифікації, де замість бітуму застосовується каучук.

Рідка гідроізоляція для цоколя наноситься за допомогою компресора і двох розпилювачів, факели яких перетинаються. З одного розпилювача подається полімер, а з іншого водний розчин. При змішуванні цих компонентів протягом декількох секунд відбувається хімічна реакція і матеріал полімеризується, тобто застигає. Переваги - це еластичність і відсутність швів. Недоліки - вимогливість до ступеня вологості бетону, в разі недотримання яких матеріал просто відклеюється від поверхні.

Додаткові заходи гідроізоляції цокольного поверху зовні

Колодязі для ревізії дренажної труби.

До додаткових заходів по гідроізоляції цоколя і фундаменту можна віднести:

  • вимощення;
  • дренаж.

Зовнішня, а тим більше внутрішня, гідроізоляція малоефективна без зведення вимощення. Навіть просто дренажний шар, залитий бетоном на відстані півтора метра по периметру будівлі, значно скоротить потрапляння вологи на фундамент і цоколь. Якщо ж вимощення утеплена або хоча б покладена гідроізоляція, то ефект виростає в рази. Цікава стаття: " Для чого виконують теплоізоляцію фундаменту «.

Для утеплення зазвичай використовують Піноплекс (екструдований пінополістирол), так як він не боїться води і цілком може пролежати в землі 50 років без втрати своїх характеристик. Крім цього, він виступає в ролі гідроізоляції. Якщо немає можливості утеплити вимощення, то потрібно хоча б укласти в землі рулонну гідроізоляцію, щоб волога по ній йшла подалі від фундаменту. Якщо кількість ґрунтових вод на вашій ділянці занадто велике, або грунт погано вбирає вологу через наявність в ньому глини, то потрібно робити траншейний (кільцевий) дренаж. Він укладається на 25 см нижче рівня основи фундаменту по всьому периметру будинку на віддалі 1,5-3 метрів. Що він з себе представляє:

  • траншея, в яку покладений пісок і щебінь;
  • наверх кладеться геотекстиль з розрахунком, що після укладання труби кінці загорнути наверх, щоб закрити трубу повністю;
  • кладеться труба з ухилом 10 мм на одному погонному метрі, регулювання здійснюється підсипанням щебеню;
  • труби виводяться в підготовлені колодязі.

Також потрібно передбачити можливість ревізії дренажу. Для цього в кутах трубу перпендикулярно піднімають до рівня землі.

Підсумки і корисні поради

При монтажі гідроізоляції потрібно звертати увагу на наступні моменти:

  • особливо ретельно потрібно обробляти шви в цоколі і місцях примикання до підлоги. Їх потрібно трохи розширити перфоратором і загерметизувати еластичною мастикою або бентонітових шнуром;
  • місця входу комунікацій також обробляються з особливою пристрастю;
  • цоколь дає усадку, це супроводжується деякими змінами геометрії. Гідроізоляція повинна бути пластичною.

Наносити гідроізоляцію потрібно зовні. Зсередини можна використовувати здатний проникати рідкий склад в якості додаткової міри по боротьбі з вогкістю. Без вимощення гідроізоляція малоефективна. При великій кількості грунтових вод потрібно робити дренаж навколо будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама