Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху будинку під металочерепицю

  1. Як вибрати гідроізоляцію під металочерепицю
  2. Руберойд під металеву покрівлю
  3. Мембрана під металеву покрівлю
  4. Плівкова гідроізоляція під покрівлю
  5. Гідроізоляція під металочерепицю холодної покрівлі
  6. Гідроізоляція під металочерепицю теплою покрівлі
  7. Гідроізоляція даху будинку під металочерепицю своїми руками
  8. Відео. Гідроізоляція даху під металочерепицю

Гідроізоляція даху будинку під металочерепицю захистить кроквяну систему від конденсату. Покрівельна система будинку з профнастилу або металочерепиці потребує захисту від води, так як метал при негативних температурах утворює конденсат. Так як самостійна гідроізоляція даху під металочерепицю і профнастил виконується аналогічно, то і розглянемо ці питання разом. Детально розглянемо в даній статті, як вибрати підходящий матеріал і зробити гідроізоляцію.

Гідроізоляційний матеріал укладати під металочерепицю слід так, як це рекомендує виробник. Вибір же матеріалу залежить від конструкції покрівлі, які бувають двох видів: теплі і холодні. Тепла дах - це опалювальний горище, коли мансарда використовується в господарських потребах. Коли горище гаража або мансарда будинку не опалюється - це холодна покрівля.

Як вибрати гідроізоляцію під металочерепицю

До вибору гідроізоляції в конструкції «пирога» теплою покрівлі будинку під металочерепицю слід підійти відповідально, так як захищати покрівельну систему доведеться в складних умовах. Вся справа в великих перепадах температур, коли взимку на вулиці -20, а на теплій мансарді +20 градусів. Розглянемо в наступному розділі, як правильно вибрати ізоляцію для покрівлі будинку під металочерепицю.

Руберойд під металеву покрівлю

Використовувати руберойд РПП 200 або 300 слід тільки в холодній даху. Металочерепицю монтують прямо на обрешітку, щоб вийшов вентильований зазор в покрівельному пирозі, який буде витягувати накопичився конденсат. В окремих випадках листи черепиці можна укладати прямо на гідроізоляцію, закріплену на обрешітці, без руберойду конструкція покрівлі швидко згниє.

В окремих випадках листи черепиці можна укладати прямо на гідроізоляцію, закріплену на обрешітці, без руберойду конструкція покрівлі швидко згниє

Яким боком укладати пароізоляцію до утеплювача

Мембрана під металеву покрівлю

Волого, вітрозахисну мембрану можна використовувати в теплій і в холодній конструкції. Матеріал має пори, тому не перешкоджає виходу пари з шару теплоізоляції, при цьому мембрана досить міцна і добре захищає кроквяну систему покрівлі від вологи. Головне при укладанні правильно визначити напрямок проницаемого шару і укласти пароізоляцію правильно до утеплювача.

Пароізоляція Техноніколь міцна і здатна витримувати великі навантаження, її використовують для скатних дахів і міжповерхових перекриттів.

Плівкова гідроізоляція під покрівлю

Для гідроізоляції холодної даху можна купити найдешевшу мембранну плівку, для теплої ж конструкції краще використовувати супер диффузионную мембрану. Вартість останньої значно вище, але вона гарантує відмінну вентиляцію між покрівлею і гідроізоляцією . Розглянемо далі основні правила укладання гідроізоляції під металочерепицю і покажемо відео інструкцію.

Гідроізоляція під металочерепицю холодної покрівлі

Схема вентиляції теплої мансарди в приватному будинку

Стандартна конструкція, так званого, «покрівельного пирога» холодної даху під металочерепицю або профнастил складається з наступних шарів:

  1. Решетування для кріплення листів профнастилу або металочерепиці;
  2. Контробрешетка для створення вентильованого зазору під покрівлею;
  3. Гідроізоляція. Доцільніше тут використовувати мембранну плівку;
  4. Крокви покрівлі та внутрішнє оздоблення приміщення холодного горища.

Гідроізоляція під металочерепицю теплою покрівлі

Утеплення мансарди будинку зовні своїми руками

Конструкція, так званого, «покрівельного пирога» теплою даху під металочерепицю або профнастил складніша і складається з шарів:

  1. Решетування для кріплення листів металочерепиці або профнастилу;
  2. Контробрешетка для створення вентильованого зазору під покрівлею;
  3. Гідроізоляційний шар. доцільніше використовувати пароізоляцію Техноніколь ;
  4. Контробрешетка, яка створює вентзазоре (покрівельна вентиляція);
  5. Шар теплоізоляції, який укладають між кроквяними ногами;
  6. Пароізоляція, що захищає утеплювач, від містяться в теплому повітрі парів;
  7. Внутрішнє оздоблення приміщення теплої мансарди будинку.

Гідроізоляція даху будинку під металочерепицю своїми руками

Наймати професійних покрівельників або виконати гідроізоляцію своїми руками залежить від ваших навичок і вміння працювати з інструментом. Не забувайте, що від правильності пристрою захисної конструкції залежить, як довго прослужить дах. Ми ж дамо кілька важливих рекомендацій, слідуючи яким, ви зможете виконати всю роботу самостійно, не вдаючись до послуг будівельників.

Ми ж дамо кілька важливих рекомендацій, слідуючи яким, ви зможете виконати всю роботу самостійно, не вдаючись до послуг будівельників

Гідроізоляція і утеплення покрівлі своїми руками

  1. При монтажі ізоляції слід виключити щільний контакт плівки з утеплювачем, якщо теплоізоляція передбачена в конструкції покрівлі.
  2. Кріпити гідроізоляцію до кроквяної системи слід контробрешітка, зберігаючи вентиляційний зазор не менше 5 см між покрівлею і плівкою.
  3. Розстеляти рулон по латах слід з невеликим провисанням, максимум 0,2 см, матеріал може порватися якщо ви закріпіть його натягнутим.
  4. Між покрівлею і гідроізоляцією повинен бути вентильований зазор в 5 см, щоб утеплена покрівля добре продувалася і провітрювалася.
  5. Розгортати рулон слід з карниза до коника, нахлест між листами рекомендований виробником і становить не менше 150 мм.

Крокви покрівлі встановлюють з кроком в 60, 100 або 120 см, щоб утеплювач можна було укласти між кроквами без додаткової нарізки. кріпити плівку пароізоляції до обрешітки простіше будівельним степлером. Мембранна гідроізоляція погано переносить сонячні промені, тому після її монтажу слід швидше закрити її. Про те, як все зробити правильно дивіться на відео в кінці статті.

Відео. Гідроізоляція даху під металочерепицю

(5,00

з 5)
з 5)   Завантаження Завантаження ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама