Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху: матеріали, як зробити ізоляцію скатної та плоскої (бетонної) бетонної


При створенні практично будь-який покрівельної конструкції особливу увагу слід приділити її герметизації. Гідроізоляція даху і сам покрівельний матеріал виконують абсолютно різні функції і багато в чому доповнюють один одного.

Знехтувати пристроєм гідроізоляційного шару можна тільки при організації холодного підпокрівельного простору скатних дахів, в інших випадках вона просто необхідна, не залежно від матеріалу, використовуваного для крокв і покрівлі.

Покрівельний матеріал при правильному укладанні надійно захищає приміщення від внесли атмосферних опадів, але при внутрішньому обігріві підпокрівельного простору виникає таке фізичне явище як «точка роси», тобто через різкий перепад температур на кордоні обігріву волога в повітрі конденсується і у вигляді крапель осідає на стропильних конструкціях і утеплювачі.

Надлишкова вологість негативно впливає на фізичні властивості утеплювача, підвищуючи його теплопровідність, і згубно впливає на кроквяні конструкції (дерев'яні та металеві), що призводить їх до передчасного руйнування.

Цього недоліку позбавлена ​​покрівля холодного горищного простору, оскільки температура всередині і зовні приміщення практично однакова, і не виникає фізичних передумов для утворення конденсату.

Гідроізоляція і утеплення даху є комплексним заходом, який проводиться із застосуванням так званого «покрівельного пирога», що представляє собою багатошарову конструкцію, виготовлену в промислових умовах.

  • Нижній шар (пароізоляція) не пропускає вологу до теплоізоляції.
  • Теплоізоляційний шар, що укладається на пароізоляцію, значно знижує теплопровідність покрівлі і вибирається в залежності від конструкції даху і зовнішніх природних умов.
  • Гідроізоляція, що є верхнім шаром, надійно захищає крокви і шар утеплювача від утворення конденсату і перешкоджає попаданню вологи ззовні.

Ще зовсім недавно гідроізоляція похилого даху здійснювалася за допомогою матеріалів, виготовлених на основі смол (руберойд та ін.). Такий підхід був дуже незручний, оскільки доводилося працювати на висоті з громіздкими і важкими рулонами, та й отриманий результат дуже рідко відповідав очікуванням.

Розвиток сучасних технологій забезпечило розробку і впровадження у виробництво абсолютно нових матеріалів, які зробили революцію в гідроізоляції покрівлі. На даний момент матеріал для гідроізоляції даху є легке тонке неткане полотно на основі пропілену, яке володіє мембранними властивостями.

Зовнішній глянсовий шар полотна не пропускає воду ззовні, повністю ізолюючи приміщення, а внутрішній ворсистий шар матеріалу володіє поглинаючою здатністю, що не допускають попадання конденсату на утеплювач і кроквяні конструкції.

При утворенні конденсату волога вбирається в цей шар, а після зміни фізичних умов під дією природної вентиляції випаровується, не надаючи ніякого впливу на інші елементи покрівлі.

Монтаж гідроізоляції здійснюється після укладання шару утеплювача і проводиться безпосередньо по кроквяних конструкцій.

При укладанні плівки ефективніше використовувати будівельний степлер, створюючи невеликий натяг плівки між кроквами і уникаючи її провисання і зіткнення з шаром утеплювача. Так створюється вентиляційний зазор, який забезпечує плівці можливість в повній мірі виконувати покладені на неї функції.

1 - кроквяна нога, 2 - гідроізоляційний матеріал, 3 - контробрешетка, 4 - лати

  • Плівка укладається з перекриттям через коник для забезпечення повної ізоляції всієї системи.
  • Перехлест шарів повинен становити не менше 10 см і проклеюватися скотчем, а при неможливості використання цей матеріалу слід вдатися до допомоги герметика.
  • Гідроізоляційну плівку необхідно використовувати на всіх схилах покрівлі, в точності повторюючи її геометрію і уникаючи розривів матеріалу.

Гідроізоляція бетонної даху здійснюється по зовнішній поверхні переслідує інші цілі (ніж у випадку зі скатними покрівлями) і виконується із застосуванням іншої технології і матеріалів. Основною метою гідроізоляції плоского даху є додатковий захист від попадання вологи всередину приміщення.

Останнім часом, полімерні ПВХ покрівлі і бутилкаучукові мембрани поступово витісняють звичні наплавляемие бітумні матеріали, що викликано значним спрощенням технології і можливістю відмовитися від трудомісткого і небезпечного розплавлення смоли, необхідної для герметизації всій поверхні.

Однак, використання мембран - це радикальний метод, який застосовується при капітальному ремонті покрівлі , Спільно з утепленням даху. При локальної герметизації рекомендується використання спеціальних бітумно-полімерних мастик або рідких наливних покрівель.

  • На поверхні плоскої бетонної покрівлі створюється стяжка з необхідним технологічним ухилом для відводу води і атмосферних опадів.
  • Ця стяжка служить базою для нанесення основного захисного матеріалу, який укладається досить тонким шаром і не може вирівняти поверхню.
  • В якості захисного матеріалу використовуються моно- і бікомпонентних склади на основі акрилу або поліуретану, які забезпечують повну герметизацію поверхні.
  • Після підготовки використовуються склади наносяться тонким шаром на поверхню стяжки, як правило, в декілька шарів, у міру висихання попереднього.

При правильному підборі матеріалу і виконання всіх вимог технології отримується захисна поверхню прослужить не менше 20 років.

Рекомендації, наведені в цій статті, допоможуть трохи більше дізнатися про те, як зробити гідроізоляцію даху своїми руками, що дозволить уникнути грубих помилок і прорахунків, які потім дуже важко виправити.

Також радимо подивитися:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама