Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція дерев'яної підлоги - надійний захист конструкцій приватного будинку

  1. Методи гідроізоляції дерев'яної підлоги
  2. обклеювальний спосіб
  3. фарбувальний спосіб
  4. обмазувальної спосіб
  5. штукатурна гідроізоляція
  6. лита гідроізоляція
  7. суха гідроізоляція
  8. просочувальна ізоляція
  9. Особливості гідроізоляції підлоги на стовпах-опорах
  10. Правила влаштування гідроізоляції на грунті

Власники заміських будинків, бажаючі забезпечити довге життя свого житла, починають піклуватися про це ще на стадії його будівництва, захищаючи поверхні будови від впливу вологи, що надходить із зовнішнього середовища.

Для цієї мети служить гідроізоляція, що є надійним захистом для всіх елементів споруди.

Гідроізоляційні роботи проводяться вже на стадії зведення фундаменту, незалежно від його типу. Особливо важлива якісна гідроізоляція, коли влаштовується монолітний фундамент, який буде використовуватися в якості статі підвального приміщення або першого поверху будівлі.

Гідроізоляція встановлюється і на початковому етапі монтажу дерев'яного підлогового покриття при влаштуванні його утеплення. Про те, як правильно виконати цю роботу, можна дізнатися, прочитавши статтю « Нюанси та особливості утеплення дерев'яної підлоги в приватному і багатоквартирному будинку ».

Зараз виробники пропонують нові розробки матеріалів для проведення гідроізоляційних робіт, однак, навіть найвищу якість гідроізоляції не дасть очікуваного результату без правильного її використання.

Методи гідроізоляції дерев'яної підлоги

Залежно від використовуваного матеріалу застосовують кілька способів влаштування гідроізоляції статі. Залежно від конкретних умов приміщення, де будуть проводитися гідроізоляційні роботи, а також вибору матеріалу для них, використовують такі методи:

  • обклеювальний спосіб;
  • фарбувальний спосіб;
  • обмазувальної спосіб;
  • штукатурна гідроізоляція;
  • лита гідроізоляція;
  • суха гідроізоляція;
  • просочувальна ізоляція.

обклеювальний спосіб

Обклеювальний спосіб, при якому гідроізоляційні матеріали купуються у вигляді рулонів або аркушів і наклеюються на підставу Обклеювальний спосіб, при якому гідроізоляційні матеріали купуються у вигляді рулонів або аркушів і наклеюються на підставу.

Робота виконується при впливі на матеріал високої температури. Для цієї мети можна використовувати бітумні, бітум-полімерні і інші матеріали.

Перед початком роботи вся поверхня підстави покривається шаром мастики товщиною близько 1,5 мм. Існує два види оклеечной гідроізоляції - спрямовується, для роботи з якими використовується газовий пальник і самоклеящаяся.

Використання для гідроізоляції обклеювальних матеріалів дає можливість її пристрою на будь-яких поверхнях і відразу ж після закінчення роботи виконувати чистову обробку покриття для підлоги - це основна перевага даного способу.

Однак і тут є свої особливості: поверхня повинна бути сухою, чистою і рівною, перепад висоти на ній допустимо не більше 2 мм на кв. метр площі. Робота повинна проводитися надзвичайно акуратно, особливо важлива ретельна ізоляція стиків.

фарбувальний спосіб

Фарбувальний спосіб, який є найбільш доступним варіантом захисту поверхонь від вологи Фарбувальний спосіб, який є найбільш доступним варіантом захисту поверхонь від вологи. Изолируемую від доступу вологи поверхня обробляється складом, виготовленим на бітумної або ж полімерній основі.

Склад наноситься рівномірно, в кілька шарів за допомогою звичайної кисті. При виконанні гідроізоляційних робіт обробляється не тільки для підлоги поверхню, але і стіни на 20-30 см у висоту.

Оскільки бітумні матеріали зберігають своє початкове якість не більше п'яти років, то вчені розробили більш довговічні склади, виконані на полімерних підставах.

Їх характеристики значно краще традиційної бітумної мастики. Використовуючи фарбування поверхонь в кілька шарів можна значно поліпшити якість гідроізоляції.

обмазувальної спосіб

Обмазувальної спосіб за технологією схожий з фарбувальним методом Обмазувальної спосіб за технологією схожий з фарбувальним методом. Однак виконується гідроізоляція як за допомогою готових мастик на полімерній основі, так і з сухих сумішей, приготованих за інструкцією на упаковці.

Склад наноситься на поверхню валиком, а у важкодоступних місцях використовуються кисті. Якщо використовується густа суміш, то можна наносити її шпателем з наступним разравниванием пензлем.

Перед роботою необхідна ретельна очистка поверхні, а для захисту місць примикання стін до підлоги використовувати гідроізоляційну стрічку, забезпечену самоклейним шаром.

Її приклеюють так, щоб стик стіни і підлоги залишався під стрічкою, а сама вона заходила рівномірно на обидві поверхні. Стикуються стрічки внахлест, з заходом не менше 5 см.

штукатурна гідроізоляція

Штукатурна гідроізоляція є найпростішою у виконанні. При використанні даного методу гідроізоляції на поверхню підстави наноситься кілька шарів цементного розчину, в який включені різні добавки і пластифікатори.

Першим етапом завжди наноситься стяжка з цементно-піщаного розчину, а гідроізоляційний шар наноситься тільки після її висихання.

Його якість забезпечується трьома шарами розчину, нанесених на поверхню підстави з 15-хвилинним інтервалом. Щоб уникнути передчасного висихання гідроізоляційних шарів, першу добу після їх нанесення на них кожні три години розпорошується вода. Покриття готове до експлуатації приблизно через два тижні.

Протягом цього часу поверхню потрібно ще кілька разів зволожити Основною перевагою даного способу, крім відмінної гідроізоляції, є можливість якісно вирівняти поверхню підлоги.

лита гідроізоляція

Лита гідроізоляція - виконується як холодним, так і гарячим методом. Використовується тільки на жорстких, монолітних підставах. При гарячому способі використовують мастику, виготовлену на основі бітуму, шар якої покривається стяжкою з піщано-цементного розчину.

Для виконання литий гідроізоляції холодним способом на підставу наносять епоксидну суміш або рідке скло.

суха гідроізоляція

Суха гідроізоляція найчастіше використовується для захисту від вологи дерев'яних підлог. Для цієї мети застосовують керамзит в комплекті з гідроізоляційної плівкою. При підвищеній вологості грунту використовують перлітовий пісок. Фахівці вважають його універсальним матеріалом для влаштування гідроізоляції.

просочувальна ізоляція

Просочувальна ізоляція зазвичай використовується на промислових підприємствах, де будівельні конструкції мають пористу структуру Просочувальна ізоляція зазвичай використовується на промислових підприємствах, де будівельні конструкції мають пористу структуру. Поверхні обробляються в'яжучими складами, в основі яких є бітум або полімерний лак.

Існує ще один спосіб виконання гідроізоляції, успішно використовується для захисту від вологи дерев'яних підлог. У цьому випадку застосовуються водостійкі плити, укладені в кілька шарів в шаховому порядку, без перетину швів.

Однак перед укладанням водостійких плит необхідно попередньо обробити ізольовану поверхню бітумною мастикою і рулонних покриттям. Результатом цієї роботи стане високоякісна гідроізоляція.

Сьогодні фахівцями розроблені гідроізоляційні матеріали нового покоління, які мають більш високі експлуатаційні якості. Серед них вже встиг набути популярності такий матеріал як Екофлекс, виготовлений на не гниючого основі (склотканина, поліестер), покритої модифікованої бітумної сумішшю.

Стає популярний і ще один високоякісний гідроізоляційний матеріал - мостопласт, стійкий до низьких температур.

Особливості гідроізоляції підлоги на стовпах-опорах

При використанні для пристрою дерев'яної підлоги опорних стовпчиків гідроізоляційні роботи необхідно проводити ще на етапі їх зведення, щоб уникнути їх руйнування під впливом вологи.

Гідроізоляція стовпчиків повинна бути виконана, навіть якщо грунт, на якому зведений будинок, здається сухим.

Робота починається з риття ям, які перебувають один від одного на відстані не більше півтора метрів. Їх дно засипається піщано-щебеневої сумішшю, а потім на всю глибину ями укладається товста плівка з поліетилену. Вона повинна виходити на поверхню грунту не менше, ніж на 30 см.

Наступним етапом роботи стає зведення стовпчиків. Для цієї мети можна використовувати цеглу, або ж звести опалубку необхідного розміру, заливши її бетоном з використанням арматури. Після повного застигання бетону або ж розчину, використовуваного при укладанні цегли, всю поверхню стовпчиків необхідно обробити гідроізоляційної мастикою.

Грунт по всій площі майбутньої підлоги також слід покрити ізоляцією. Ідеальним варіантом виконання даної роботи буде попереднє покриття поверхні підпілля піщано-щебеневої сумішшю, укріпленої цементним стягуванням. Потім поверх стяжки на бітумну мастику укладаються листи руберойду.

Необхідно, щоб вони заходили на цоколь і стовпчики не менше, ніж на 15 см. Всі стики матеріалу і місця заходу на стіни ретельно промазиваются бітумом.

Матеріал в кутах краще не розрізати, а складати, утворюючи своєрідну ємність, що не дозволяє проникнути всередину її вологи. Після створення на грунті гідроізоляційного шару на стовпчики укладається кілька шарів руберойду, ретельно промазуючи кожен з них бітумом.

На стовпчиках металевими кріпленнями кріпляться балки перекриття, попередньо оброблені просочувальної гідроізоляцією. Потім по балках проводиться монтаж лаг з певним кроком. В їх нижньої частини закріплюються черепні бруски, призначені для кріплення чорнової підлоги.

Оскільки для чорнової підлоги використовуються мінімально оброблені дошки, то між ними можуть утворитися щілини. Фахівці рекомендують покрити чорнову підлогу середньої густини глиняним розчином.

Засохла глина стане ще одним шаром гідроізоляції. Потім чорнову підлогу покривається руберойдом або поліетиленовою плівкою з повною герметизацією стиків. Якщо в плані робіт передбачена укладання утеплювача, то виконується даний етап роботи, завершуючи теплоізоляційний шар покриттям його пароізоляцією.

Дошки для чистового статі попередньо повинні бути просочені комплексними захисними складами. Після виконання всього комплексу гідроізоляційних робіт дерев'яна підлога в будинку отримає потрійний захист від проникнення вологи з ґрунту.

Правила влаштування гідроізоляції на грунті

Іноді при будівництві приватних будинків передбачають монтаж підлогового покриття без зведення стовпчиків, безпосередньо по грунту Іноді при будівництві приватних будинків передбачають монтаж підлогового покриття без зведення стовпчиків, безпосередньо по грунту. У цьому випадку спочатку готують основу для гідроізоляції.

Першим етапом цієї роботи стає ретельна трамбування грунту, виконувана або вручну, або за допомогою спеціальної техніки.

Утрамбований грунт покривається шаром піску. Його товщина залежить від якості ґрунту, тому може бути від 10 до 20 см. Пісочний шар покривається шаром щебеню і знову утрамбовується.

Щебінь використовується середньої або великої фракції. Ці шари служать перешкодою для доступу вологи до бетонної стяжки або до підлогового покриття, в залежності від того, який спосіб влаштування підлоги буде обраний.

Найчастіше власники будинків для влаштування гідроізоляції вибирають вирівнює стяжку. Сьогодні для її виконання часто використовують укладку на пісок пеноплекса (екструдованого пінополістиролу), практично не вбирає вологу. Поверх нього настилається ПВХ мембрана з заходом на стіни.

Важливо знати, що при контакті ПВХ мембрани з Піноплекс даний матеріал руйнується. Тому між ними повинен прокладатися шар геотекстилю.

Поверх мембрани укладається арматурна сітка і заливається шар бетонної суміші з вологостійкість добавками. Після висихання бетону поверх стяжки наноситься гідроізоляційна мастика.

Захист конструкцій будівель будь-якого призначення від впливу вологи є важливою складовою технологічного процесу. Використання різних способів влаштування гідроізоляції значно збільшує термін їх експлуатації без необхідності капітального ремонту.

Сучасні розробки вчених в області гідроізоляційних матеріалів дозволяють вибрати найбільш підходящий для кожного конкретного об'єкта метод захисту конструкцій будинку.

чи потрібна гідроізоляція дерев'яної підлоги у ванній кімнаті - дізнайтеся з відео:

Про види і способи застосування гідроізоляції дивіться на відео:

Майстер-клас по гідроізоляції підлоги в дерев'яному будинку подивіться на відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама