Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція дерев'яної підлоги

  1. Навіщо проводити гідроізоляцію підлоги
  2. Способи та підходи при гідроізоляції
  3. Технологія гідроізоляції підлоги першого поверху
  4. Технологія виконання для підлоги на лагах

Дерево досить часто використовується для зведення опорних конструкцій і настилу підлог. Багато в чому, це пов'язано з натуральність деревини і прекрасними декоративними якостями.

Незважаючи на явні переваги, дерево вкрай нестійке до вологи і вологих умов. Гідроізоляція дерев'яної підлоги спрямована на створення ізоляційного бар'єру, який перешкоджає проникненню і знижує шкідливий вплив вологи, що надходить через фундамент і грунт.

Навіщо проводити гідроізоляцію підлоги

Дерево досить часто використовується для зведення опорних конструкцій і настилу підлог

Під впливом вологи, без додаткового захисту, дерево швидко втрачає свої експлуатаційні якості

Головна функція будь-яких ізоляційних робіт - це захист зовнішніх і внутрішніх конструкцій від негативного впливу вологи.

Що стосується підлогових конструкцій, гідроізоляція підлоги в дерев'яному будинку допомагає захистити і продовжити термін експлуатації складових частин, включаючи опорні лаги, чорнова настил і оздоблювальний матеріал.

До інших переваг влагозащитних робіт, можна віднести наступне:

  • знижується утворення і поширення гниття деревини;
  • запобігає появі шкідливих організмів і грибків;
  • запобігання протікання і проникнення вологи до нижніх поверхах будови;
  • зменшується проникнення і вплив вологи від грунту;
  • забезпечення якості проведених робіт і підвищення терміну експлуатації матеріалів.

Для житлових будинків, розташованих в районах з високою вологістю повітря або стоять на грунті, з близьким заляганням грунтових вод - проведення гідроізоляції обов'язково. Більш докладно про те, як зробити гідроізоляцію підлоги в житловій квартирі можна дізнатися в окремому матеріалі.

Способи та підходи при гідроізоляції

Залежно від конструкції несучої основи, основних функцій приміщення і будівельних матеріалів, прийнято виділяти кілька видів захисту підлоги від вологи.

Залежно від конструкції несучої основи, основних функцій приміщення і будівельних матеріалів, прийнято виділяти кілька видів захисту підлоги від вологи

Ізоляція з використанням рідких полімерів і розчинів - найнадійніший і довговічний спосіб

До основних методів гідроізоляції дерев'яної підлоги відносять такі способи:

  1. фарбувальний;
  2. обклеювальний;
  3. литий;
  4. штукатурний;
  5. засипної.

Фарбувальний спосіб передбачає використання спеціальних бітумних або полімерних складів, які наносяться на дерев'яну підлогу і складові частини конструкції. Даний метод є простим, але досить недовговічним рішенням.

Даний метод є простим, але досить недовговічним рішенням

При обклеювальну методі, матеріал може наноситься гарячим або холодним способом

Згодом, при впливі низьких температур, захисний шар пошкоджується і втрачає експлуатаційні якості. Середній термін безремонтного використання фарбувального покриття 5-6 років.

Технологія гідроізоляції обклеювальна способом, виконується з використанням рулонних, полімерних і полімерно-бітумних покриттів. Дані матеріали приклеюються або наплавляються на несе підставу, чорнову стяжку і чорнове покриття підлоги. Приклеювання матеріалів виконується на рівну, заздалегідь прогрунтувати поверхню.

Лита або наливна гідроізоляція підлоги - це найбільш надійний, але і найдорожчий метод захисту від проникаючої вологи. В якості основних матеріалів виступають різні види бітуму, полімербетона, асфальтобетону і т.д. Матеріали розігріваються до рідкого стану, після чого заливаються на чорнове основу підлоги.

Бентоніт - сипучий матеріал, що використовується при засипної ізоляції

Гідроізоляційні роботи штукатурних способом, відбуваються з використанням цементних наповнювачів і полімерних складів. Кінцевий матеріал наноситься на очищену поверхню в кілька шарів. Середня товщина шару при такому підході, повинна бути не менше 3-5 см. Оздоблювальні заходи проводяться при температурі повітря вище +5 ° C.

Засипна гідроізоляція підлоги - це засипання, вирівнювання і ущільнення сипучих компонентів. В якості компонентів, можуть бути використані, як пінопласт, пісок, шлак або зола, так і спеціальні матеріали на основі бентоніту.

Даний спосіб підходить для гідроізоляції підлоги в дерев'яних будинках, так як дозволяє створити монолітне захисне покриття в найкоротші терміни. В процесі експлуатації, бентоніт взаємодіючи з водою, утворює гель, що не пропускає вологу. Засипка матеріалів відбувається в опалубку, зведену по периметру будівлі або приміщення.

Технологія гідроізоляції підлоги першого поверху

Незалежно від типу будови, ізоляція дерев'яної підлоги першого поверху може бути виконана кількома способами, з використанням різних матеріалів.

Незалежно від типу будови, ізоляція дерев'яної підлоги першого поверху може бути виконана кількома способами, з використанням різних матеріалів

Загальна схема пристрою тепло- і гідроізоляції під стяжку

Кінцева технологія виконання даних робіт, буде залежати від типу будови, виду фундаменту, глибини залягання ґрунтових вод, конструкції підлоги і витрачаються засобів.

Для захисту підлоги цокольного поверху цегляного будови, найбільш доцільно використовувати литий або обклеювальний метод. Перший спосіб, найбільш дорогий і складний у виконанні, але і кінцевий рівень захисту набагато вище. Другий, відповідно більш простий і може бути виконаний своїми руками.

Другий, відповідно більш простий і може бути виконаний своїми руками

Для першого поверху, доцільно використовувати наливний або обклеювальний метод

Загальна технологія проведення наливний захисту статі, буде складатися з декількох етапів:

  1. Підготовка підстави для подальших робіт. З поверхні чорнової підлоги забирається все будівельне сміття і інші забруднення. Пошкоджені ділянки закладаються цементно-піщаною сумішшю або спеціальними ін'єкційними складами.
  2. Поверхня просушується. Для цього можна використовувати інфрачервоні обігрівачі або теплові гармати.
  3. По периметру приміщення виставляється дерев'яна опалубка, висотою 10-15 см ..
  4. Виконується грунтовка поверхні з використанням гарячого бітуму.
  5. Проводиться заливка полімерних або бітумних складів. Компоненти розчину нагріваються до 120-160 ° C і виливаються на прогрунтовану поверхню. Заливка виконується тонкими шарами, товщиною 2-4 см. Розподіл розчину виконується металевим скребком по поверхні.
  6. Після заливки по всій площі приміщення, гідроізоляційний шар залишається до повного висихання.
  7. За облаштованій гідроізоляції чорнової підлоги виконується армована бетонна стяжка.

Після заливки шару стяжки, бажано провести укладку ще одного шару гідроізоляції. Для цього застосовується обклеювальний спосіб з використанням полімерних матеріалів або бітуму, або штукатурний метод, із застосуванням спеціальних складів.

Після облаштування додаткового шару, на поверхню укладається пробкова підкладка і проводиться настил фінішного покриття.

Технологія виконання для підлоги на лагах

Загальна схема пристрою ізоляції по лагам з невеликим підпілля

Пол на лагах - це досить поширена конструкція підлоги в дерев'яному будинку, дачі та підсобних приміщеннях.

Дуже часто, під такою конструкцією, розташовується підвальне приміщення, що значно знижує проникнення вологи до фінішного підлозі, за рахунок ізоляції самого підвалу. При його відсутності, виконується відсипання ізоляційними матеріалами та облаштування гідроізоляції по грунту.

При його відсутності, виконується відсипання ізоляційними матеріалами та облаштування гідроізоляції по грунту

Напилювана ізоляція підлоги

Технологія гідроізоляції підлоги на лагах в дерев'яному будинку, буде виглядати наступним чином:

  1. Поверхня ґрунту очищається від великого сміття і вирівнюється.
  2. Виконується відсипання з піску, товщиною 15-20 см. Пісок добре утрамбовується, після чого на нього висипається шар гравію товщиною 20-25 см. Гравій рівномірно розподіляється і вирівнюється.
  3. По периметру приміщення виставляється опалубка. При використанні дерева, всі частини конструкції обробляють бітумною мастикою.
  4. Проводиться засипка сипучих матеріалів на основі бетонітів. Гідроізоляція рівномірно розподіляється і злегка утрамбовується.

Після виконаної відсипання, виконують перевірку, ремонт і заміну дерев'яних лаг. В такому випадку, згнилі ділянки замінюють на нові. Далі, в якості матеріалу для гідроізоляції використовують рідку бітумно-полімерну мастику або полімерні лаки. Для нанесення складів застосовують звичайні малярні інструменти, у вигляді кисті або валика.

Полімерний лак покращує ізоляційні якості дерева, підвищує міцність і продовжує термін безремонтної експлуатації дерев'яних конструкцій. Слід зауважити, що якість ізоляції сильно залежить від якості зовнішньої гідроізоляції несучої основи і фундаменту. Якщо ізоляції була проведена на "швидку руку", то волога тим чи іншим чином буде проникати через фундамент і частково підніматися до підлоги.

Якщо є якісь сумніви з цього приводу, особливо для бетонного фундаменту, рекомендується провести ін'єкційне або обмазувальну ізоляцію підвальній частині будинку.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама