Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція душовою без піддону своїми руками: полімерно-цементна

  1. Переваги моделі без піддону
  2. вибір матеріалів
  3. Виконання полімерно-цементної гідроізоляції
  4. Алгоритм облаштування рулонної гідроізоляції
  5. А що щодо проникаючої гідроізоляції?
  6. додаткові рекомендації

.

Як показує практика, рівень популярності душових кабін в нашій країні стає все більш високим рік від року. Причин тому чимало, але перш за все до них відносяться компактність і ергономічність цих сантехнічних пристроїв, що влаштовують абсолютна більшість потенційних покупців.

Причин тому чимало, але перш за все до них відносяться компактність і ергономічність цих сантехнічних пристроїв, що влаштовують абсолютна більшість потенційних покупців

Душова кабіна без піддону зараз дуже популярна серед споживачів

Переваги моделі без піддону

Що ж стосується однієї з найбільш поширених різновидів душових кабін, то такою є та з них, яка не оснащуються піддоном. Дана обставина пояснюється великою кількістю об'єктивних причин, до основних з яких відносяться яскраві переваги будь-якого, правильно встановленого душа без піддона.

  1. Максимальна легкість догляду за поверхнею. Як правило, для приведення останньої у повний порядок досить просто протерти її ганчіркою - зібравши залишки води і піни. Застосування інших, особливих методик розглянута задача не передбачає, що по достоїнству оцінить кожна сучасна людина.
  2. Відсутність бортика піддону, через який необхідно переступати. Зрозуміло, для багатьох подібна особливість не є очевидним гідністю, чого не можна сказати про літніх людей, маленьких дітей та інвалідів. Для будь-якої з перерахованих вище категорій це очевидний плюс, який зведе нанівець ймовірність отримання травм та інші неприємності.
  3. Можливість самостійного визначення габаритів кабіни. Тут все залежить тільки від загальної площі ванної кімнати і особистих побажань власника приміщення. Кабіни, що оснащуються піддонами, не в силах «похвалитися» таким перевагою - їх розміри строго задаються виробником, і покупцеві доводиться під них «підлаштовуватися».

Облаштовуючи кабіну без душового піддону, важливо приділити належну увагу такому важливому моменту, як ретельна гідроізоляція. Причина цього досить проста: вода, яка потрапляє на підлогу, може з легкістю проникнути до сусідів - через перекриття - і стати причиною затоплення.

Крім того, зайва вологість у ванній кімнаті вкрай небажана тому, що нерідко призводить до появи вогнищ грибкової цвілі - проблеми, що являє собою загрозу не тільки для вигляду приміщення, але і для здоров'я відвідують його людей.

Гідроізоляція душової кабіни без піддону - першочергове завдання

Таким чином, гідроізоляція душовою без піддону - це першочергове завдання, без вирішення якої повноцінне функціонування розглянутого сантехнічного пристрою не представляється можливим.

Здійснювати її можна по-різному - як за допомогою залучення висококваліфікованих професіоналів, так і власними силами.

Якщо ж виділити ті елементи приміщення, до гідроізоляції яких варто ставитися гранично відповідально, то такими є:

  • безпосередньо душова кабіна;
  • підлога;
  • стіни (перш за все, нижня їх частина).

Також, гідроізоляція душової кімнати передбачає облаштування зон, розташованих навколо умивальника і ванни (в разі її наявності).

вибір матеріалів

Розповідаючи про те, що являє собою облаштування душової в плані її захисту від вологи, відзначають велику кількість різновидів гідроізоляції, пропонованих фахівцями на сьогоднішній день.

  1. Рулонний. Будучи досить старим і перевіреним, даний тип ізоляції, як можна зрозуміти з його назви, припускає використання рулонних водовідштовхувальних матеріалів. Виготовляються вони на основі полімерізірованного бітуму і скловолокна, відмінно зарекомендували себе на практиці. Існує два типи цих матеріалів - наплавляється і самоклеящийся. Відрізняються вони тим, що для укладання першого необхідно застосовувати газовий пальник, а в випадку з другим в ньому немає потреби.
  2. Обмазочная. Розглянутий варіант гідроізоляції передбачає застосування мастики, до складу якої входить вже згадуваний бітум (полімерізірованний або каучуковий) або полімерно-цементний склад. Кожна з цих різновидів має чудовий експлуатаційний ресурс і відмінною еластичністю; відрізняються ж вони тим, що перша потребує цементному стягуванні, а друга - ні. Не менш примітний тип мастики - полімерний, здатний глибоко проникати в основу душовою, завдяки чому його застосування рекомендується всім шанувальникам найбільш високотехнологічних рішень.
  3. Проникаюча. Гідроізоляція в душовій, що відноситься до даного типу, є найбільш передовою. Матеріал, що використовується в процесі її реалізації - це білий (кварцовий) пісок, змішаний з вельми поширеним зараз портландцементом і додатковими хімічними добавками. Після того як активні складові цієї суміші вступають в реакцію з бетоном, формуються нерозчинні сполуки кристалічної структури, які і виступають в якості відмінного герметика. Резонно додати, що хімічна реакція повільно триває протягом багатьох років, сприяючи ефективному затягування дрібних тріщин, що утворюються з часом в підставі.

Що стосується варіанту, використання якого можна вважати найбільш виправданим в справі гідроізоляції душовою, то його вибір безпосередньо визначається специфікою ситуації. Так, для бетонних підстав оптимальними рішеннями є проникаючі і полімерно-цементні матеріали, а для ізоляції цегляних стін можна порадити бітумні мастики та полімерно-цементні рішення.

Так, для бетонних підстав оптимальними рішеннями є проникаючі і полімерно-цементні матеріали, а для ізоляції цегляних стін можна порадити бітумні мастики та полімерно-цементні рішення

Бітумна мастика ідеально підходить для гідроізоляції цегляних стін

Далі будуть розглянуті основні кроки, спрямовані на облаштування гідроізоляції підлоги під плитку в душі - дозволяють домогтися результату, що виправдовує абсолютна більшість очікувань.

Виконання полімерно-цементної гідроізоляції

Кожному, хто прагне вирішити сформульовану вище завдання, варто дотримуватися певного порядку дій.

  1. Грунтовна очищення підлоги від знаходяться на ньому шматків штукатурки, пилу та іншого будівельного сміття.
  2. Помірне зволоження поверхні (надто сильно змочувати її не потрібно).
  3. Змішування складових полімерно-цементної суміші, що здійснюється відповідно до наданої виробником інструкцією.
  4. Перевірка однорідності приготованого складу.
  5. Нанесення суміші на підлогу і нижню частину стін, вироблене за допомогою жорсткої ворсистої кисті.
  6. Ретельна обробка гідроізоляційним складом стиків між стінами і підлогою, а також всіх зон виведення комунікацій. Багато радять додатково зміцнити ці ділянки за допомогою сітки з поліпропілену.
  7. Очікування повного висихання першого шару (конкретний час залежить від особливостей використовуваного матеріалу, а дізнатися її можна, заглянувши в інструкцію).
  8. Повторне зволоження поверхні з подальшим нанесенням другого шару.
  9. Після того як підлога повністю висохне, його гідроізоляцію можна вважати завершеною.

    Алгоритм облаштування рулонної гідроізоляції

    У ситуації, якщо власник приміщення прагне до того, щоб його витрати на герметизацію душовою виявилися якомога меншими, йому є сенс зупинити свій вибір на рулонних водовідштовхувальних матеріалах. Що ж стосується порядку дій, який передбачає гідроізоляція душовою розглядаються чином, то він включає в себе деякі пункти.

    1. Попереднє вирівнювання поверхні. Важливо пам'ятати, що гранично допустимий перепад по висоті не повинен перевищувати 0.5 см.
    2. Округлення стиків між стінами і поверхнею підлоги. Виконується за допомогою застосування цементу, змішаного з піском.
    3. Нарізка полотен, що враховує необхідність настінного нахлеста в 16-18 сантиметрів.
    4. Обробка підготовлених до укладання полотен соляровим маслом, що сприяє поліпшенню їх еластичності. Крім цього, дана дія сприяє посиленню зчеплення ізоляційного матеріалу з основою і усунення надлишків білого піску.
    5. Вирівнювання полотен. Для цього досить вилежатися їх протягом однієї доби.
    6. Грунтовна очищення підлоги від сміття і забруднень.
    7. Нанесення суцільного шару бітумної мастики на обклеюваної поверхню.
    8. Укладання гідроізоляційних полотен (особливо уважно слід поставитися до процедури прикочування). Таким же чином виконується укладання другого шару - з тією відмінністю, що виробляється вона не вздовж, а впоперек.

    Використання кварцового піску забезпечує оптимальне зчеплення ізоляційного шару зі стяжкою

    Також необхідно здійснити промазування поверхні нагрітої мастикою і нанесення на неї невеликої кількості кварцового піску, що забезпечує оптимальне зчеплення ізоляційного шару зі стяжкою. Не варто забувати і про нахльостуванні, місця якого необхідно ретельно склеювати і притискати. Якщо в процесі укладання утворюються бульбашки, що не є рідкістю, коли здійснюється гідроізоляція душової кабіни своїми руками, то їх потрібно акуратно розрізати ножем, а далі - добре промазати і притиснути відігнуті краї.

    А що щодо проникаючої гідроізоляції?

    У разі якщо вибір зроблений на користь аналізованого варіанта гідроізоляції душової кабіни без піддону, порядок виконання всіх необхідних робіт також не можна назвати надто складним.

    Як матеріал можна вибрати один з численних представлених на ринку продуктів - зокрема, відомий Пенетрон і інші подібні до нього рішення.

    Що стосується послідовності кроків, яку передбачає облаштування даного різновиду гідроізоляції.

    1. Попереднє приведення поверхні в повний порядок.
    2. Штроблення стін по периметру підлоги (рекомендовані розміри штроби - 25 на 25 міліметрів).
    3. Усунення фрагментів і забруднень, що утворилися в результаті виконання попередньої дії.
    4. Зволоження поверхні штроби і подальше одношарове її грунтування.
    5. Підготовка шовного матеріалу - Пенетріта - з подальшим закладанням в простір штроби (в середньому, на один метр довжини потрібно близько півтора кілограмів суміші).
    6. Повторне зволоження статі і нижніх ділянок стін - після того, як шовний матеріал стане твердим.
    7. Нанесення Пенетрон, очікування висихання даного матеріалу і подальше накладення другого шару.

    Надалі оброблені поверхні необхідно періодично змочувати протягом пари-трійки днів. Через три тижні проводиться фінальна очищення від цементу і піску, що виконується за допомогою металевої щітки, після чого можна приступати до опоряджувальних робіт - укладання плитки і т.д.

    додаткові рекомендації

    Наостанок залишається перерахувати кілька важливих порад, що стосуються ізоляції стін душової кімнати і правильного здійснення ремонтних робіт.

    1. Видалення старої фарби і вирівнювання стін.
    2. Грунтування поверхонь і очікування повного їх висихання.
    3. Підготовка ізоляційну суміш (що передбачає ретельне його перемішування).
    4. Нанесення першого гідроізоляційного шару за допомогою пензлика.
    5. Очікування висихання поверхні.
    6. Нанесення другого шару суміші.
    7. Фінальне вирівнювання стіни.

    Після того як перераховані вище дії виконані, власник приміщення може без побоювань починати установку устаткування декоративних елементів.

    Також важливо пам'ятати, що:

  • без попереднього вирівнювання статі витрата ізоляційних матеріалів може виявитися надмірно великим;
  • для досягнення оптимальної якості приготавливаемого складу його слід розмішувати до гранично однорідної консистенції;
  • наступний шар можна наносити тільки після того, як попередній повністю висохне.

Крім того, не варто забувати про те, що мастика повинна наноситися як можна більш рівно - для забезпечення максимально якісного і однорідного з'єднання.

А що щодо проникаючої гідроізоляції?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама