Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаментної монолітної плити і під неї

  1. Що собою являє монолітна плита?
  2. До чого може привести відсутність гідроізоляції?
  3. У чому суть гідроізоляції фундаменту?
  4. способи вологозахисту
  5. Головні принципи захисту від вологи
  6. Рулонний захист
  7. обмазують захист
  8. проникаюча вологозахист
  9. Застосування рідкої гуми
  10. висновок

Дата: 20 cічня 2019

Переглядів 4900

Коментарів: 1

Гідроізоляція фундаментної плити


Будівельникам добре відомо, що вода - один з найнебезпечніших ворогів, який зводить нанівець величезну кількість зусиль зі зведення будинку або капітального ремонту. Від надмірної вологості страждають різні ділянки будівлі, але найбільш руйнівно її дію позначається на фундаменті. Щоб уникнути негативного впливу ґрунтових вод, на перших етапах будівництва виконується гідроізоляція фундаментної монолітної плити.

Що собою являє монолітна плита?

Перш ніж говорити про гідроізоляцію, давайте розглянемо, що собою являє монолітний плитний фундамент. Це цілісна залізобетонна плита, яку одержують у такий спосіб:

  • Риють котлован.
  • Укладають подушку з піску або щебеню і старанно утрамбовують.
  • Збирають цільну опалубку.
  • Укладають всередину арматуру.
  • Заливають бетонним розчином.

Такий вид фундаменту роблять незаглибленного або мелкозаглубленним.

Такий вид фундаменту роблять незаглибленного або мелкозаглубленним

Пристрій будь-якого будинку передбачає гідро- і теплоізоляцію, що забезпечує йому захист від вологи та холоду

До чого може привести відсутність гідроізоляції?

Досвід свідчить, що вода діє на бетон вкрай руйнівно - цей матеріал має пористу структуру, яка вбирає в себе вологу. Це призводить до таких наслідків:

  • з бетонних пір вимиваються солі і мінерали, внаслідок чого втрачається міцність;
  • в бетонних порах затримується вода, насичена солями і мінералами, які зсередини руйнують структуру матеріалу;
  • вогкість від фундаменту переходить на стіни, що веде до появи цвілі, грибків і вогнищ гниття матеріалів, які до них схильні.

Якщо не зроблена гідроізоляція фундаментної плити, будинок за короткий термін приходить в непридатність. Щоб цього уникнути, слід на перших етапах будівництва подбати про те, щоб гідроізоляція плитного фундаменту була виконана грамотно і в повному обсязі.

У чому суть гідроізоляції фундаменту?

Гідроізоляція фундаменту полягає в тому, щоб забезпечити повноцінну герметичну захист від проникнення грунтових вод в структуру бетону. Для цього в будівництві застосовуються різні технології і матеріали.

Кожен спосіб захисту від вологи має свої переваги і недоліки, проте підхід у всіх випадках залишається один і той же - повністю перекрити доступ вологи за допомогою обробки водонепроникними матеріалами фундаменту плити.

Гідроізоляція входить в пристрій будь-якої будівлі, тому що від неї багато в чому залежить міцність конструкції і її довговічність

способи вологозахисту

Гідроізоляція монолітної плити в будівництві виконується кількома способами:

  • Обмазувальної - він ефективний, простий в застосуванні і відрізняється високою довговічністю.
  • Здатний проникати - гідроізоляція плити полягає в нанесенні спеціального складу, який призводить до утворення спеціальних кристалів. Ці кристали характеризуються гідрофобним дією і не допускають проникнення вологи всередину бетонної структури.
  • Рулонний - старий і поширений метод, який полягає в герметичному обмотування рулонних водонепроникним матеріалом. Думки щодо нього розходяться корінним чином - одні фахівці вважають, що рулонна гідроізоляція фундаменту себе зжила, інші вірять, що це найбільш доступний і ефективний метод.

Саме рулонні матеріали найчастіше застосовуються як гідроізоляція під фундаментну плиту знизу. Через велику площі та специфіки розташування вони зручніше інших засобів.

Головні принципи захисту від вологи

Перш ніж говорити про технології захисту від вологи, слід сказати кілька слів про базові принципи, яких слід дотримуватися, незалежно від того, який метод ви використовуєте. Список найбільш важливих вимог виглядає наступним чином:

  • подбайте про максимальної щільності та герметичності ізоляційного шару - він повинен бути цілісним і не мати щілин, розривів і отворів;

Монолітний (плитний) блок має здатність вбирати воду, внаслідок чого можна отримати неякісну основу

  • там, де є підстави припускати найбільшу активність грунтових вод, зробіть додатковий захист;
  • добре зроблена вимощення прийме на себе негативний вплив атмосферних опадів;
  • якщо грунтові води проходять близько до поверхні, подбайте про пристрій додаткового дренажного шару, який знизить під землею рівень води і запобіжить руйнування плити;
  • вибираючи матеріал, яким буде виконана гідроізоляція плити, звертайте увагу на висоту фундаменту.

Якщо ви хочете, щоб ваше будівля простояла довгі роки - дотримуйтесь ці вимоги при влаштуванні гидрофобной захисту. Це вкрай важливо для того, щоб ваші зусилля виявилися успішними і мали сенс.

Рулонний захист

Рулонний гідроізоляція фундаменту - найстаріший і доступний метод захисту від вологи, при якому плиту відгороджують від впливу грунтових вод за допомогою водонепроникного рулонного матеріалу. Спочатку для цієї мети використовували руберойд - це підстава з картону, покрите шаром бітуму.

Спочатку для цієї мети використовували руберойд - це підстава з картону, покрите шаром бітуму

Рулонний. Давно відомий спосіб, цілком виправдовує себе, хоча довговічність такої гідроізоляції не дуже велика

Де ви воліли б жити: в приватному будинку, або квартирі?

Однозначно квартира! Комфорт, затишок і тепло, навколо люди і інфраструктура 150 (4.92%)

Тільки приватний будинок! Навколо тиша, спокій, багато місця і мало людей! 1 423 (46.66%)

Навіщо вибирати щось одне? У місті квартира, а за містом - приватний будинок. 1377 (45.15%)

Я - вільний Громадянин Планети Земля! Мені не потрібна рукотворна клітина! 100 (3.28%)

назад

Сьогодні можна почути думку про те, що руберойд вже себе вичерпав - картонна основа не володіє міцністю і довговічністю, вона рветься і розтріскується на вигинах, погано переносить перепади температур і т.п. До бітуму, який застосовується для виробництва руберойду, також є багато претензій - він недостатньо в'язок і еластичний, внаслідок чого гідрофобний шар швидко приходить в непридатність.

Сьогодні в цій сфері застосовуються більш сучасні матеріали - стеклоизол, рубемаст і т.п. Їх виготовляють із склотканини або склополотна, що насичують бітумом з добавками, що модифікують, які надають йому гнучкість, стійкість до температурних перепадів і т.п. Однак, незважаючи на наявність цих матеріалів, руберойд залишається найбільш затребуваним і популярним.

Захисний шар під плиту укладається на подушку з піску і гравію - її слід добре розрівняти і утрамбувати. Знавці стверджують, що при рулонному методі цементна стяжка не обов'язкова.

Рулонні матеріали укладаються внахлест, стики між ними потрібно заклеїти за допомогою бітумної мастики. Наносити її можна спеціальної пензлем або валиком. Краї руберойду або стеклоизола повинні виступати за краї фундаменту, щоб дати можливість їх загнути на висоту 10-15 см.

Після заливки і застигання бетону гідроізолюючим бічні частини і верх - це необхідно для того, щоб запобігти надходженню вологи через ці ділянки.

обмазують захист

Обмазують гідроізоляція фундаментної монолітної плити полягає в нанесенні бітумної мастики на поверхню бетону. При цьому створюється герметичний шар, який не пропускає вологу всередину.

При цьому створюється герметичний шар, який не пропускає вологу всередину

Обмазочная. Досить проста в застосуванні, дає хороший результат, довговічна

При такому методі на піщано-гравійну подушку слід попередньо покласти тонку цементну стяжку і дочекатися її висихання. Після цього поверхню ретельно зашкурівают і покривається бітумною мастикою. Для цього можна використовувати валик, кисть або розпилювач.

Тут важливо проконтролювати, щоб поверхня в момент нанесення мастики була абсолютно сухий - одна крапля вологи може катастрофічно порушити герметичність.

Після того, як мастика висохне, починайте заливку моноліту - коли він буде готовий, знадобиться аналогічним чином обробити бічні стінки і верхню частину.

проникаюча вологозахист

Проникаюча гідроізоляція фундаментної плити полягає в нанесенні спеціального складу, який в результаті хімічної реакції з бетоном кристалізується і не пропускає воду в пористу структуру. Процес виглядає наступним чином:

  • На піщано-гравійну подушку залийте стяжку з цементу.
  • Після висихання покрийте стяжку рулонними гидроїзолірующимі матеріалами, укладаючи їх внахлест і склеюючи стики бітумною мастикою.
  • Поверх цього шару залийте плиту і дочекайтеся її повного висихання.
  • На бічні поверхні і верхню частину нанесіть спеціальний здатний проникати склад. Він діє таким чином: вапно, яка входить до складу бетону, вступає в реакцію з вологою в капілярах і активними речовинами в гідроізолюючому матеріалі. Результатом стає повне запечатування пористої структури кристалічними сполуками. Термін дії цих кристалів досить тривалий, щоб гарантувати довгий термін служби будівлі.

Існує думка, що здатний проникати метод на сьогоднішній день перспективніше інших.

Застосування рідкої гуми

Окремо варто сказати кілька слів про заливці рідкої гумою, яка оберігає фундамент від проникнення вологи. Цей метод полягає в тому, що на поверхню подушки з піску і гравію за допомогою пульверизатора напилюють шар розплавленої гуми, на який пізніше стає фундамент.

Цей метод коштує досить дорого, проте він обіцяє повну ізоляцію бетонної основи від грунтових вод, що позитивно позначається на довговічності будівлі.

висновок

Захист монолітного плитного фундаменту від впливу вологи - це міра, яка є обов'язковою при будівництві будівель будь-якого типу. Якщо цим заходом знехтувати, плита підстави незабаром піддасться впливу вологи і прийде в непридатність. В результаті будівля доведеться перебудовувати.

Щоб забезпечити довгий термін служби споруди, виберіть найбільш підходящий варіант гідроізоляції - це допоможе уникнути в подальшому серйозних фінансових витрат на зведення нового будинку.

На сайті: Автор і редактор статей на сайті pobetony.ru
Освіта і досвід роботи: Вища технічна освіта. Досвід роботи на різних виробництвах і будівництвах - 12 років, з них 8 років - за кордоном.
Інші вміння та навички: Має 4-ї групи допуску з електробезпеки. Виконання розрахунків з використанням великих масивів даних.
Поточна зайнятість: Останні 4 роки виступає в ролі незалежного консультанта в ряді будівельних компаній.

Що собою являє монолітна плита?
До чого може привести відсутність гідроізоляції?
У чому суть гідроізоляції фундаменту?
Що собою являє монолітна плита?
У чому суть гідроізоляції фундаменту?
Навіщо вибирати щось одне?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама