Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту бітумом: менше вологи - більше користі

  1. Коли вода не друг, а ворог
  2. На що звертаємо увагу?
  3. Універсальна база - бітум
  4. Холодно або гаряче?
  5. технологія обробки
  6. Не забути про підвалі!
  7. Захист від вологи на «5+»

Вода не тільки камінь точить, а й крізь бетон проникає. А це є серйозною проблемою для власників тих будинків, чий фундамент не був свого часу гідроізольовані. Їх очікують найнеприємніші наслідки, починаючи з виникнення цвілі і закінчуючи деформацією стін. Гідроізоляція фундаменту бітумом - найефективніший спосіб уникнути цього і продовжити життя свого будинку.

Коли вода не друг, а ворог

Для початку потрібно зрозуміти, яким чином волога може просочитися крізь бетон, який тільки на перший погляд здається монолітним матеріалом. Насправді він пронизаний численними «порами» і «капілярами», через які рідина повільно, але впевнено продовжує свій рух в саму глиб конструкції. На своєму шляху вона «зустрічається» з цементом, а також різними солями. Результатом цієї взаємодії є виникнення хімічних сполук, що ведуть до крихкості цього, здавалося б, надміцного будівельного матеріалу. А взимку волога, що затрималася в тріщинах, замерзає, і просто розриває бетонне «нутро».

А взимку волога, що затрималася в тріщинах, замерзає, і просто розриває бетонне «нутро»

Захист від води зовні

Ситуація ускладнюється і тим, що джерелом зайвої вологи можуть бути:

  • грунтові води;
  • дощі;
  • тануть сніги;
  • розливаються річки і т.д.

Отже, до чого призводить руйнівна здатність води?

  • в приміщеннях спостерігається висока вологість;
  • всередині на стінах з'являються цвіль і різні грибки;
  • штукатурка, фарба і шпалери відшаровуються;
  • на стінах утворюються тріщини;
  • відбувається загальна «осідання» вдома.

Як відомо, проблему простіше запобігти, ніж ліквідувати її наслідки. І обмазочная гідроізоляція - якраз те, що повинен здійснити власник майбутнього будинку.

На що звертаємо увагу?

Уберегти основу свого будинку своїми руками - справа складна, але можливе. При цьому слід врахувати безліч чинників, включаючи:

При цьому слід врахувати безліч чинників, включаючи:

Гідроізоляція заглубленного підстави

  • тип ґрунту на ділянці (піщані, глинисті, скельні і ін.) і його неоднорідність;
  • силу його пученія;
  • рівень залягання ґрунтових вод;
  • натиск підземної рідини;
  • сейсмоактивність місцевості;
  • особливості будівлі (тип фундаменту; матеріал, який використовується при будівництві; поверховість будівлі і. т. д.)

Універсальна база - бітум

Найбільш поширеним матеріалом для цих цілей є бітум для гідроізоляції. Це продукт, що нагадує смолу, головною характеристикою якого є нерозчинність у воді. У будівництві використовується рідка його форма, яку можна використовувати як в підігрітому, так і в охолодженому стані.

Існують три види рідких бітумів: ті, які густіють швидко (БГ), із середньою швидкістю (СГ) і повільно (МГ). У кожній з цих груп є кілька провідних марок, головна відмінність яких один від одного - в'язкість і температура розм'якшення. При гідроізоляції використовуються нафтові продукти, призначені для будівельних і покрівельних робіт. Кожна марка бітуму при цьому має свої характеристики. Як приклад наведемо деякі з них, найбільш підходящі для водооградітельних робіт:

  • БН 70/30: характеризується досить високою температурою розм'якшення 70-80 градусів С, розбивається без осколків.
  • БН 90/10: температура розм'якшення - 90-110 градусів С, відмінна адгезія, розлітається на великі блискучі шматки від сильних ударів молотком.

Багато починаючі будівельники задаються опитуванням: як приготувати бітум? Для цього потрібна металева ємність, в яку вливається розплавлене речовина, з'єднуючись з яким-небудь рідким розчинником. Отриману масу необхідно ретельно розмішувати до отримання необхідної консистенції. Вуаля - обмазувальної матеріал готовий!

Холодно або гаряче?

Його основні переваги полягають в його доступності та економічності. Втім, є і недоліки, в першу чергу пов'язані з крихкістю чистого бітуму. Через перепади температур він стає більш жорстким, втрачає колишню еластичність і стає менш стійким до утворення тріщин. Тому більш практичним продуктом є мастика для гідроізоляції фундаменту. До її складу, крім самого бітуму, входять спеціальні добавки, в тому числі:

  1. мінеральна вата;
  2. азбестовий пил;
  3. зола;
  4. загусники;
  5. кварцові, вапняні і цегляні порошки.

Існують два основні різновиди цього обмазувального матеріалу, і відрізняються вони за своїми температурним характеристикам. Отже, мастику гарячого приготування необхідно піддати прогріванню як мінімум до 150, і як максимум - до 300 градусів С. Це досить складна процедура, однак вона дозволяє отримати надзвичайно міцну і еластичну плівку. Вона ніколи не дасть усадки і є ідеальним рішенням в складних кліматичних умовах.

Вона ніколи не дасть усадки і є ідеальним рішенням в складних кліматичних умовах

нанесення гідроізоляції

Приготувати «гарячу» мастику самостійно дуже просто. У ємність з гарячим бітумом слід додати авіаційний гас, наповнювач (наприклад, цемент), а також інші «інгредієнти», - в тому числі, сучасні латексні або полімерні добавки. На виході виходить тягуча, в'язка маса, яка відрізняється низькою швидкістю застигання.

Інший варіант - «холодні» мастики. Їх не потрібно розігрівати, вони стійкі до ультрафіолету і можуть мати різні відтінки. Щоб отримати обмазувальної матеріал, потрібно змішати мастику з розчинником, після чого суміш поступово затвердіє і придбає свої експлуатаційні властивості.

технологія обробки

А тепер розповімо про те, як робити гідроізоляцію фундаменту своїми силами. Перед тим, як почати обмазиваніе, необхідно очистити поверхню від пилу і бруду, а всі наявні тріщини ретельно зашпаклювати. Суміш слід наносити в декілька заходів з інтервалом від 12 годин. Після того, як всі шари покриють бетонну поверхню, гідроізоляцію слід захистити від опадів, які можуть мати місце протягом найближчої доби. За цей час мастика як слід «схопиться» і стане надійним бар'єром від небажаної вологи на довгі роки.

Переваги даної технології роблять її найбільш популярною при індивідуальному будівництві. Її відрізняють:

Бітумна гідроізоляція

  • низька ціна використовуваних матеріалів;
  • легке нанесення без участі фахівців;
  • висока «зчепленням» незалежно від геометрії поверхні;
  • відмінна опірність до усадки;
  • мастика ідеально заповнює всі тріщини, наявні в основі будівлі;
  • вона стійка до коливань температури, що дуже важливо для регіонів з суворими погодно-кліматичними умовами;
  • гідроізоляція не тільки перешкоджає проникненню вологи, але і захищає фундамент від інших агресивних чинників середовища.

Втім, у кожного явища або технології є зворотна сторона медалі. І гідроізоляція фундаменту бітумом - не виняток. У списку недоліків - те, що в нагрітому стані він шкідливий для здоров'я людини; і те, що він відноситься до пожежонебезпечних матеріалів. Однак ці нечисленні «мінуси» нівелюються численними достоїнствами матеріалу.

Не забути про підвалі!

Розглянемо ще одну ситуацію, в якій захист від вологи є першочерговим завданням. Вона пов'язана з наявністю в будинку підвального приміщення. Воно також потребує обмазуванні спеціальними засобами, що перешкоджають проникненню рідин. Причому, обробка поверхні в даному випадку повинна проводитися як зовні, так і зсередини, випадки підтікання і прориву труб опалення та водопроводу в приватних будинках - явище, на жаль, нерідке. І тут на допомогу знову приходять мастикові суміші.

Багато хто задається питанням - як зробити гідроізоляцію підвалу? Насправді, технологія приготування і нанесення бітумної маси залишається тією ж, що при обробці фундаменту. Єдиною різницею є необхідність двосторонньої обробки поверхні, про яку говорилося вище.

Захист від вологи на «5+»

Отже, гідроізоляція підвальних приміщень , А також фундаменту - обов'язкова умова для того, щоб захистити споруду від згубного впливу вологи. На ній не варто заощадити, тим більше, що це надзвичайно доступна за ціною процедура. Якщо в середньому вартість зведення фундаменту становить близько 15% від загального обсягу коштів, вкладених в будівництво, то обмазиваніе його спеціальним матеріалом - не більше 2%. Але, відмовившись від даної операції, можна отримати будинок, який потребує в подальшому величезні вкладення.

Однак використовувати чистий бітум для гідроізоляції - хоч і надзвичайно просте, але далеко не найвірніше рішення. Цей матеріал досить крихкий і може в короткі терміни дати тріщини, а через них рідина легко проникне до бетону. І нехай трохи пізніше, але будинок все-таки буде підданий згубному впливу опадів. Тому оптимальний варіант - це бітумна мастика для гідроізоляції фундаменту . Її використання не вдарить боляче по кишені, зате надійно вбереже споруду від великої кількості води.

Отже, до чого призводить руйнівна здатність води?
На що звертаємо увагу?
Багато починаючі будівельники задаються опитуванням: як приготувати бітум?
Холодно або гаряче?
Багато хто задається питанням - як зробити гідроізоляцію підвалу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама