Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту будинку

  1. Для чого потрібна гідроізоляція фундаменту будинку
  2. Підготовка до проведення ізоляційних робіт
  3. Гідроізоляція фундаменту побудованого будинку
  4. Пристрій дренажної системи по периметру
  5. Відео. Гідроізоляція фундаменту будинку своїми руками від компанії ТехноНІКОЛЬ

Якщо фундамент вже побудованого будинку якісно не ізольований від впливу вологи і грунтових вод, то з часом можна зіткнутися з проблемою появи цвілі в приміщенні і руйнування фундаменту. Щоб видалити цвіль, від вас буде потрібно багато часу і сил. Щоб цього не сталося, доведеться трохи витратитися, щоб зробити гідроізоляцію фундаменту вже побудованого будинку своїми руками.

Просочування вологи з ґрунту в фундамент може привести не тільки до появи шкідливих мікроорганізмів, але і до руйнування бетонної конструкції і поступового руйнування цоколя. Тому ніхто не сперечається, що грамотно спроектований і виконаний дренаж по периметру будинку і утеплення стрічкового фундаменту - найважливіші складові для комфортного проживання в приватному будинку.

Для чого потрібна гідроізоляція фундаменту будинку

Помітивши перші ознаки збільшення вологості в підвалі, необхідно вжити термінових заходів з повторного нанесення гідроізоляції на фундамент побудованого будинку. З вибором матеріалів проблем немає, так як будівельний ринок сьогодні пропонує велику різноманітність рідких і рулонних гідроізоляційних матеріалів. З ними ви можете ознайомитися докладніше на сторінках нашого інтернет журналу.

З ними ви можете ознайомитися докладніше на сторінках нашого інтернет журналу

Для чого потрібна гідроізоляція фундаменту побудованого будинку

У будівництві існує два основних способи проведення гідроізоляції, які надійно захистять і убезпечать будинок: горизонтальний і вертикальний. Залежно від технології матеріали підрозділяються на обмазувальні, рулонні або проникаючі склади. Використання руберойду в роботі дозволить вам значно скоротити витрати на дорогі матеріали і на оплату послуг професіоналів.

Руберойд може використовуватися при оглядової ями гаража і житлових будинків. Якщо руберойд застосовується, як самостійної матеріал в роботі, то такий спосіб більш простий для будь-якого домовласника, який бажає провести гідроізоляцію фундаменту побудованого будинку самостійно. Саме використання руберойду ми і розглянемо далі в статті. Дивіться також відео інструкцію в кінці статті.

Підготовка до проведення ізоляційних робіт

Роботи з облаштування ізоляції фундаменту вибудуваного будинку відрізняються від технології, яка застосовується під час зведення будинку. І перша відмінність, що роботи слід починати з очищення оброблюваної поверхні від грунту. Необхідно зробити відкопування фундаменту, після чого вам буде зрозуміло стан конструкції і необхідність в попередньому ремонті бетонної поверхні.

Слід оглянути будинок і плити фундаменту на наявність тріщин, які призводять до вогкості в цокольному поверсі або в погребі. Коли дефекти виявлені, слід їх замазати і вирівняти нерівності цементним розчином. Коли цемент схопиться, можна переходити до проведення гідроізоляції стрічкового фундаменту побудованого будинку своїми руками. Як це зробити правильно читайте і дивіться далі.

Гідроізоляція фундаменту побудованого будинку

Технологія робіт досить проста і під силу кожному. В першу чергу на фундамент наноситься бітумна мастика. Матеріал наноситься шаром близько 2 мм за допомогою шпателя або жорсткої кисті. Якщо мастика занадто густа, то її слід розбавити органічними розчинниками: бензином або уайт-спиритом. Але це ще не все, оскільки мастика зійде з бетонної поверхні за 2-3 сезони.

Але це ще не все, оскільки мастика зійде з бетонної поверхні за 2-3 сезони

Гідроізоляція фундаменту будинку

На мастику слід приклеїти листи руберойду. Руберойд можна перед укладанням розігріти пальником для додання клейкості і еластичного стану. Внахлест між листами руберойду повинен становити близько 150 мм, стики додатково промащується мастикою. Для влаштування гідроізоляції фундаменту давно побудованого будинку, досить буде укласти один шар руберойду.

Коли роботи закінчені, слід дочекатися застигання мастики, а потім акуратно присипати фундамент грунтом, щоб запобігти механічні пошкодження шару ізоляції. Якщо ви хочете позбутися не тільки від вологи, але і захистити фундамент від промерзання, то можна укласти по периметру будинку пеноплекс перед засипанням фундаменту. Переходимо до самостійного пристрою дренажу навколо будинку.

Пристрій дренажної системи по периметру

Пристрій дренажної системи по периметру фундаменту будинку

Для створення дренажної системи будуть потрібні: лопата, геотекстиль для вимощення , Труби для дренажу, пісок і щебінь. По периметру побудованого будинку самостійно викопується траншея глибиною близько 1 метра (в залежності від рівня грунтових вод), з ухилом від фундаменту не менше 1 см на 2 метри. А ширина траншеї повинна бути більше діаметра дренажних труб на 200 міліметрів.

У траншею укладається піщана підсипка, далі геотекстиль, на який насипається шар щебеню в 10 см. На щебінь укладаються дренажні труби і засипаються щебенем. На відстані 5 метрів від будинку влаштовується водоприймач, укопаний в землю нижче рівня закладки труб. Таким чином, всі роботи з гідроізоляції фундаменту будинку і влаштування дренажу можуть бути виконані своїми руками.

Відео. Гідроізоляція фундаменту будинку своїми руками від компанії ТехноНІКОЛЬ

(5,00

з 5)
з 5)   Завантаження Завантаження ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама