Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту і підвалу: відео-інструкція по монтажу своїми руками, чи потрібна, ціна, фото

  1. Гідроізоляція підвалу і фундаменту
  2. види гідроізоляції
  3. Технологія гідроізоляції фундаменту
  4. Особливості гідроізоляції підвалу
  5. висновок

Тривалість експлуатації будинку багато в чому визначається якістю фундаменту. Тому до всіх заходів по його облаштуванню слід підійти відповідально.

Однією з найбільш важливих заходів, що впливають на тривалість служби фундаменту, є його гідроізоляція, яка дозволить запобігти руйнуванню підстави внаслідок впливу грунтових вод.

Однією з найбільш важливих заходів, що впливають на тривалість служби фундаменту, є його гідроізоляція, яка дозволить запобігти руйнуванню підстави внаслідок впливу грунтових вод

Бітумна мастика допоможе захистити стіни фундаменту від вологи.

Крім захисту фундаменту також необхідно провести і гідроізоляцію підвалу. Адже, незважаючи на те, що бетон до вологи несприйнятливий, все ж підвальне приміщення швидко накопичує в собі вологу через погану вентиляцію.

Гідроізоляція підвалу всередині.

При зведенні будинку багато хто стикається з таким питанням, а чи потрібна гідроізоляція фундаменту без підвалу? Умови життя при відсутності підвалу можна назвати комфортними.

Адже, крім того, що він дозволяє заховати всі комунікації, так ще перешкоджає проникненню вологи при наявності гідроізоляції. В іншому випадку зіпсовані плінтуси і підгнилий підлогу вам забезпечені.

Гідроізоляція підвалу і фундаменту

Для захисту фундаменту використовують два варіанти гідроізоляції.

  1. Горизонтальна укладається на відповідальних ділянках фундаменту під його підошвою і в несучі стіни для запобігання капілярного впливу води при додатковому використанні вертикального методу важливо стежити за тим, щоб матеріали рівномірно з'єднувалися.

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту.

  1. Вертикальна гідроізоляція (фото) призначена для захисту бічних частин підстави від грунтових і дощових вод.

Вертикальна гідроізоляція фундаменту.

види гідроізоляції

Залежно від застосовуваних матеріалів гідроізоляція фундаментів і підвалів може бути наступних видів.

  1. Обклеювальна. Даний метод являє собою нанесення на підставу шару бітумної мастики, потім гідроізоляційний шар і покриття черговим шаром бітуму. Вологозахисний шар продається у вигляді рулонів і його нанесення проводиться за типом поклейки шпалер.
    Даний шар може не тільки наклеюватися, але і наплавляти після попереднього нагрівання. Обклеювальна гідроізоляція характеризується високою вартістю, яка, однак, окупається тривалим терміном експлуатації.

Для оклеечной гідроізоляції фундаменту використаний ТехноНІКОЛЬ.

  1. Екранна гідроізоляція передбачає застосування бетонитовая матів, складовою яких є глина. Часто даний метод комбінують з іншими типами гідроізоляції. Мати укладаються внахлест і кріпляться до фундаменту за допомогою дюбелів.
    Облаштування притискної бетонної стінки перешкоджає розбухання матів. До переваг методу варто віднести простоту монтажу і поєднання з іншими способами. Однак він володіє і недоліками - висока ціна і можливість обклеювання тільки нежитлових приміщень.

Екранна гідроізоляція.

  1. Проникаюча - виконується за допомогою матеріалів, що володіють здатністю вбиратися в бетон на глибину до 20 см і кристалізуватися там. Ці кристали перешкоджають впливу вологи і її проникненню в структуру бетону. Найчастіше цим методом проводитися гідроізоляція підвалу фундаменту і цокольного поверху. (Див. Також статтю Що таке цокольний поверх: основні поняття .)
    Основними перевагами методу є простота нанесення, можливість використання для внутрішньої обробки, тривалий термін служби. До мінусів відносять високу вартість.

Проникаюча обмазочная гідроізоляція.

  1. Гідроізоляцію рідкої гумою відносять до проникаючої ізоляції. Гума після висихання утворює еластичне покриття, що не пропускає воду. Для нанесення використовують валик або кисть. При обробці необхідно стежити за тим, щоб всі тріщини і відколи були закладені. Однак такий склад має деякі недоліки.
    У зв'язку з накопиченням води в бетоні шар гуми починає відставати від стіни, тому слід дотримуватися притискних стінок. Великий тиск води зменшує термін служби покриття до 5 років. Тому використовувати рідку гуму рекомендується в грунтах з невеликою заполненностью вологою.

Проникаюча гідроізоляція фундаменту рідкої гумою.

  1. Штукатурна гідроізоляція цоколя фундаменту являє собою покриття, товщина якого досягає декількох сантиметрів. Метод нанесення матеріалу залежить від його типу. Якщо в основі складів міститься бітум, то використовують Розчиномет і подальше розгладження.
    До допомоги гармати або спеціальних терок вдаються при нанесенні цементних складів. Також можливе використання нагрітих асфальтових покриттів. Однак у зв'язку з утрудненістю нагріву своїми руками в звичайних умовах метод застосовується рідко.

Штукатурна суміш для гідроізоляції фундаменту.

  1. Фарбувальна гідроізоляція ідеально підходить для обробки підвальних приміщень в тому випадку, коли основні роботи вже завершені. Спершу висушують поверхню і закладають тріщини і раковини.
    Після накладення армуючого шару і обробляють стіну грунтовкою з бітумної мастики. Потім за допомогою валиків і розпилювачів покривається поверхню складами на основі бітуму і полімерів. До мінусів даного способу відносять сприйнятливість до низьких температур, схильність до займання і високу вартість.

Фарбувальна гідроізоляція.

Технологія гідроізоляції фундаменту

Наведена далі інструкція описує процес організації гідроізоляції фундаменту.

  1. В першу чергу обкопують фундамент і проводять його очищення. На цьому етапі важливо усунути всі забруднення, що прилипла і забівшуюся в щілини землю і пісок. При цьому бажано відмовитися від використання води.
  2. Потім приступають до обробки будинку бітумною мастикою.

Обробка мастикою.

  1. Після її висихання наклеюють підігрітий руберойд на розправлену мастику. Перший шар укладається горизонтально, другий - внахлест в 20 сантиметрів. Потрібно пам'ятати, що на кутах матеріал загортається, а не обрізається.

Наклеюємо руберойд на бітумну мастику.

Порада!
Якщо рівень грунтових вод розташовується вище рівня підлоги і залягання фундаменту, а також при частих опадах додатково потрібне проведення дренажної системи по периметру будинку.

Особливості гідроізоляції підвалу

Для забезпечення захисту підвалу від вологи може бути використаний будь-який метод. Проведення горизонтальної ізоляції необхідно при будівництві будинку в водонасичених грунтах.

Під підлогу укладають глину шаром в тридцять сантиметрів, після цього виконується бетонна стяжка, якій треба дати висохнути протягом п'ятнадцяти днів. Про технологію гідроізоляції підлоги також можна дізнатися з відео в цій статті.

Потім приступають до нанесення матеріалів листових або рулонних з обов'язковою проклейкою шарів. Для забезпечення гідроізоляції підлоги може бути використано два методи.

Просочувальна ізоляція являє собою обробку покриття складами на основі лаків і бітуму. Використовується найчастіше для підготовки підлоги до укладання дерев'яних підлог або лінолеуму.

Просочувальна гідроізоляція в підвалі.

Лита гідроізоляція вважається найбільш надійним. Заливка розчинів здійснюється між облаштованими огорожами і підлогою. В результаті утворюється суцільний гідроізолюючий шар.

Лита гідроізоляція без швів.

Щоб підвальне приміщення захистити від запаху сирості важливо продумати вентиляцію. (Див. Також статтю Вентиляція цокольного поверху: особливості пристрою .) При її відсутності спостерігається скупчення конденсату на стінах і появі цвілі. Для цього на стінах роблять отвори. Якщо все-таки спостерігається вогкість, то слід перевірити цілісність гідроізоляційного шару.

Вентиляція підвалу з припливним і витяжним каналами.

Основними причинами вогкості можуть побут:

  • неправильна укладання матеріалу;
  • виникнення тріщин на стінах, пропускають вологу;
  • відклеювання шарів гідроізоляції;
  • недостатнє очищення поверхні.

висновок

Щоб забезпечити тривалий термін служби фундаменту, необхідно захистити його від впливу атмосферних опадів і грунтових вод. Тому важливо увага приділяється гідроізоляції, якість якої залежить від правильного підбору відповідних матеріалів і дотримання технології їх нанесення.

При зведенні будинку багато хто стикається з таким питанням, а чи потрібна гідроізоляція фундаменту без підвалу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама