Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту: монолітна плита

  1. способи гідроізоляції
  2. Устаткування і матеріали
  3. технологія гідроізоляції
  4. Висновок і рекомендації

На сьогоднішній день у всьому світі бурхливими темпами розвивається така галузь народного господарства, як будівництво. Щорічно будуються тисячі споруд, впроваджуються в практику все нові будівельні матеріали, вдосконалюються способи будівництва. Щоб зробити ту чи іншу роботу, важливо правильно побудувати фундамент. Для будівництва це має вкрай велике значення. Фундамент можна зробити як своїми руками, так і за допомогою бригади робітників. Звичайно, в першу чергу це стосується приватного будівництва. Пристрій будь-якого будинку передбачає гідро- і теплоізоляцію, що забезпечує йому захист від вологи та холоду. На сьогоднішній день у всьому світі бурхливими темпами розвивається така галузь народного господарства, як будівництво

Значення гідроізоляції для фундаменту багаторазово збільшується, якщо в ньому планується побудувати експлуатований цокольний поверх або підвал.

Гідроізоляція входить в пристрій будь-якої будівлі, тому що від неї багато в чому залежить міцність конструкції і її довговічність.

Фундамент особливо потребує гідроізоляції. Це доцільно зробити для того, щоб підземні і поверхневі води не зруйнували плитний (монолітний) фундамент. Монолітний (плитний) блок має здатність вбирати воду, внаслідок чого можна отримати неякісну основу. Розглянемо більш докладно, як правильно організується гідроізоляція фундаменту, монолітна плита має в цьому відношенні свої особливості.

способи гідроізоляції

Над гідроізоляцією також можна застосувати шар теплоізоляції, яка забезпечить тепла підлога цокольного поверху і з економить кошти на опалення житла.

Гідроізоляція проводиться або під час закладки плитного фундаменту, або після його затвердіння. Так як для підстави використовується бетонна суміш, можна зробити її пристрій паралельно зі зведенням плитного фундаменту. Для подібного роду робіт важливо дотримати точність і обережність. Отже, гідроізоляція може мати місце під час приготування бетонної суміші для плитного фундаменту. Для цього туди вводять спеціальні добавки, підбирають марку цементу. Так можна зробити плитний (монолітний) фундамент з особливими властивостями. Наприклад, зі стійкістю до вологи (вологостійкий). Пристрій такої підстави складне. зробити бетонну плиту важко, при цьому буде потрібно дотримуватися всі тонкощі. Крім того, він виявиться набагато дорожче, що часто невигідно будівельникам.

Пристрій її можна виконати по-іншому: організувати її у вигляді проміжного шару між фундаментом і грунтом під будівлею. Тут роблять захисний шар. Укрити монолітну плиту можна різними способами: мастикою, листовим і рулонний матеріал. Крім того, можна використовувати порошки, розчини, які не пропускають вологу.

Устаткування і матеріали

Розмір гідроізоляційного настилу повинен перевищувати розмір майбутнього фундаменту, щоб, в подальшому, можна було загорнути вгору краю настилу, припаявши їх до торця плити фундаменту.

Для плитного підстави пристрій ізоляції передбачається суцільним, без розривів на всьому своєму протязі. Вона буває вертикальної і горизонтальної. У першому випадку пристрій її сприяє захисту бетонної плити і будівлі від вологи. Горизонтальна ж гідроізоляція оберігає несучу стіну від капілярної вологи. Обидва типи з'єднують в єдину систему. Плитний (монолітний) бетон обов'язково обладнується системою дренажу, пристрій її обов'язково. Щоб зробити гідроізоляцію на монолітний (плитний) блок буде потрібно набір інструментів і сировину. Цей перелік включає: лопату, відра, цемент марки не нижче М-100, ґрунтовку, будівельний рівень, руберойд, розчини.

Це можна легко придбати в будь-якому будівельному магазині і зробити все самому. Як сумішей і розчинів можна використовувати крісталлізол, гідроізол, ТехноНІКОЛЬ, ГЛИМС і інші. Можна виділити 3 способу гідроізоляції фундаменту після зведення бетону: обклеювальний, обмазувальної і штукатурний.

технологія гідроізоляції

Бітумні мембрани мають високу еластичність, що не дає розірватися гідроізоляційного покриття при сильних деформаціях в поверхні.

Щоб правильно захистити плитний (монолітний) блок, спершу потрібно організувати ряд земельних робіт. Необхідно фундамент обкопати по периметру і зробити траншеї глибиною нижче підошви плитного фундаменту на 0,5 м. Ширина їх не менше 1 м. Далі можна зробити підготовку поверхні плитного фундаменту. Щоб ліквідувати тріщини, нерівності і вибоїни, зверху плитний (монолітний) фундамент затирають цементом марки не нижче М - 100. Шар гідроізоляції бетонної плити максимально зчіплюється з ним, внаслідок чого зверху бетонної плити укладається подвійний шар грунтовки. А після її висихання проводиться сама гідроізоляція у відповідність з інструкцією. Наносити її потрібно правильно. Техніка будівництва досить проста.

Якщо немає можливості обробити руберойд за допомогою пальника, то варто придбати мастику, яка має більшу в'язкої силою.

Для монолітної плити оптимальніше всього використовувати в якості додаткового шару листи руберойду. Організовується він в 2 шари, щоб уникнути попадання грунтових вод. В силу чого можна зробити висновок про те, що для монолітної бетонної плити найкраще підійдуть в якості гідроізоляції такі матеріали, як, наприклад, руберойд в комплексі з гідроізоляційними речовинами.

Що ж стосується стрічкового типу, то тут рекомендується обмазка мастикою, метод напилення, рулонні матеріали, що проникає спосіб обробки.

Висновок і рекомендації

На підставі всього вищесказаного можна зробити висновок про те, що для монолітної бетонної плити важливо зробити додатковий захисний шар, який буде потрібно для того, щоб уберегти плитний бетон від вологи. Для будь-якого будівництва це невід'ємна частина роботи. Технологія гідроізоляції дуже проста. Насамперед потрібно підготувати інструменти і матеріали. Для будівництва важливо зробити земельні роботи: викопати траншеї для майбутнього трубопроводу і облаштування дренажної системи. Наступний етап - чистка і вирівнювання поверхні, так як заливка бетону могла бути нерівною. Для цього доцільно застосовувати цементну суміш і 2 шари грунтовки.

гідроізоляційні розчини і суміші наносять поверх неї. Важливо закрити фундаментну бетонну плиту рулонами руберойду в 2 шари, щоб не допустити потрапляння рідини. Оптимальніше всього проводити її на етапі зведення бетонної плити до того, як проведена заливка.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама