Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту. Робота над помилками

У процесі зведення фундаменту мені треба було зробити гідроізоляцію У процесі зведення фундаменту мені треба було зробити гідроізоляцію. Будівельники, які, як правило, працюють ще за дореволюційних технологій, запропонували виконати бітумну гідроізоляцію. Однак я, будучи недосвідченим в області будівництва, прийняв інше рішення. Це вже до моменту обробки людина зможе з легкістю пояснити різницю між косоуром і Тетевен, розповісти про призначення мауерлата або згадати правильне відповідність піску щебеню і цементу в бетоні марки М-200. А на етапі фундаменту попит не великий. Тому і в якості гідроізоляції збірного фундаменту із залізобетонних блоків була обрана обмазочная гідроізоляція цементною сумішшю ВБС-Гідрощіт компанії "ВолгаБитСервіс". Цей матеріал являє собою цементно-піщану суміш з полімерними добавками, які і повинні виконувати гідроізоляційні функції. Роботи проводилися в чіткій відповідності з інструкцією. Гідроізоляція була виконана в чотири шари, дотримуючись перпендикулярність шарів. Загальна товщина гідроізоляції досягла 6-7мм. Здавалося, що це на століття ...

Однак найближча весна показала, що впевненість була марною. У підвалі опинилася вода, а точніше багато води. Приміщення нижче рівня землі швидше нагадувало нема на підвал, а на цілком пристойний басейн і якби не весняна прохолода, то цілком можна було і поплавати. Стіни були вологими. Невже матеріал ВБС-Гідрощіт була встановлена ​​неправильно? У чому була причина? Я вирішив провести експеримент.

Я обробив складом ВБС-Гідрощіт бетонну поверхню (плити перекриттів) над підвалом в два шари. Причому обробці піддалася як сама плита, так і шов між плитами. Зачекавши необхідну кількість часу, я став рясно поливати це місце водою. Вода просочувалася як крізь шов, так і крізь монолітну частину плити ... Ось так справи! А в інструкції було написано, що двох шарів досить ... Не повіривши своїм очам, я завдав ще два шари. Таким чином досліджуване місце було покрито 4-ми шарами матеріалу. Знову включена вода ... Першим і досить скоро здався шов. Набагато менше, ніж в перший раз, але вода пішла. Здався і ту ділянку, під яким була монолітна плита. Капель, як в перший раз не було, але волога проступила у вигляді плями. Таким чином даний експеримент показав, що склад ВБС-Гідрощіт непридатний для гідроізоляції відповідальних вузлів, ділянок з великим вмістом вологи в грунті, а також для гідроізоляції збірних фундаментів. Гідроізоляційна мембрана, яка створюється за допомогою цементно-піщаних сумішей вельми чутлива до механічних впливів. На практиці ж шви, особливо фундаментні, особливо в період усадки, завжди знаходяться в русі, утворюючи тріщини і руйнуючи мембрану. Таким чином цементно-піщані суміші для гідроізоляції краще підходять для монолітних фундаментів, та й то, як виявилося, із застереженням.

Тепер мені стояла велика робота, робота над помилками Тепер мені стояла велика робота, робота над помилками. Вибравши з допомогою "євро-копачів" 70 м3 вологого суглинистого грунту навколо фундаменту, я став думати чим зробити гідроізоляцію в цей раз. Помилитися не хотілося. Проаналізувавши велику кількість різної рекламної і не тільки інформації я прийшов до висновку, що в цей раз буду використовувати бітумно-полімерний матеріал, що наплавляється Унифлекс компанії Техно-Ніколь. У каталозі компанії присутній з десяток матеріалів, придатних для гідроізоляції, і спочатку я був орієнтований на Техноеласт Міст, але досвідчені люди, яким я в цей раз довіряв, запевнили мене, що при складній конфігурації цоколя Унифлекс, наплавляється в два шари буде краще, оскільки має меншу масу і кращу адгезію. Техноеласт Міст, нібито, часто під своєю вагою відвалюється, хоча він не дуже товсті й еластичнішою. Вирішено. Унифлекс в два шари. Так як теплопровідність бетонних блоків досить висока, було також прийнято рішення зробити теплоізоляцію плитами з екструдованого пінополістиролу Roofmate компанії Styrofoam. Результат частково показаний на фото.

Плити пінополістиролу кріпилися до гідроізоляції за допомогою бітумної мастики, що залишилася після монтажу покрівлі на основі гнучкої черепиці Шинглас від Техно-Ніколь. Кріплення плит бітумною мастикою було необхідно тільки на час монтажу, інакше плити б понесло вітром, так як після виконання всіх робіт вони будуть придавлені грунтом і в будь-якому випадку нікуди не подінуться. Для засипки був використаний в основному суглинний грунт, який, як пишуть в розумних книжках, називається глиняним замком і затримує вологу. Хоча в літературі зустрічається і зворотна точка зору, коли зворотне засипання рекомендується проводити піском. Мінус суглинку в тому, що такий тип ґрунту відноситься до пучинистих грунтів, а значить потенційно більше шкодить отмостке і гідроізоляції. Тому вимощення завжди потрібно влаштовувати по піщаній подушці. Плити пенополістрол в якомусь сенсі крім теплоізоляції захищають гідроізоляцію від механічного впливу грунту, а також комах і гризунів. Забігаючи вперед скажу, що через великий період часу мені було потрібно відкопати частково цоколь. Ці роботи не були пов'язані з гідроізоляцією. Так ось плити не мали суттєвих пошкоджень від комах. Гризунами там навіть і не пахло. Плити, думається, прослужать як мінімум 25-35 років. Єдине, що по-справжньому боїться пінополістирол - це ультрафіолету. Ті ділянки плит, що не були засипані землею після 3-х місяців на сонці просто розсипалися ...

У моїй місцевості рівень грунтових вод невисокий, тому я не став влаштовувати дренажні системи фундаменту. Але для тих, у кого УГВ високий виробники і продавці можуть запропонувати велику кількість різних технологій, суть яких зводиться до збору та відведення вод від фундаменту в дренажні, поглинювальні колодязі.

Минуло вже два роки, а значить дві зими весни і дві весни, з моменту проведення робіт. Жодного натяку на протікання. Таким чином для гідроізоляції фундаменту із збірних залізобетонних блоків можна рекомендувати бітумно-полімерні матеріали, що наплавляються, які випускаються не тільки компанією Техно-Ніколь, а й іншими вітчизняними і зарубіжними виробниками.

Автор: Andrey_B
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з дозволу автора і з обов'язковим посиланням на джерело.



Сортування коментарів: Останні зверху | перші зверху

2015-01-15 18:57:40 | Нуржан
Дякую за сайт і купу корисних порад!
У мене питання не зовсім по темі. Каркасно-комишитових будинок 50-60х років будівництва, сухий, але сквозняковий)) В підполі порожнеча, висота близько 70-100 см, має бути вибір, утеплювати дерев'яні підлоги знизу ватою (скло-мінеральної) або демонтувати дерево і засипати грунтом на який вже зробити стяжку + тепла підлога. Яке буде ваша думка?
Дякуємо.


2013-05-24 15:56:38 | Andrey_B
Відвалюється не відразу, а через кілька років.
В основному в тих місцях, які вище за рівень грунту, але не тільки. Тобто по краях. Краї потрібно дуже ретельно і якісно клеїти / наплавляти.


2013-05-24 13:35:36 | Олег
Тьху-тьху-тьху ... у мене поки все тримається ... готуюся до зворотного відсипанні


2013-05-23 18:29:38 | Andrey_B
Олег, бітумних праймером, звичайно, поверхні оброблялися. До речі, це не гарантує, що не відвалиться. У деяких місцях все-таки відвалилося.


2013-05-23 17:46:43 | Олег
На мій погляд, досвідчені люди і мають рацію і не мають рації одночасно. Два шару звичайно ж надійніше, ніж один. Але у даних матеріалів різні показники, причому на користь "Моста" особливо термін служби. А для того, щоб міцніше трималося і не відвалюється від бетону, поверхня спочатку треба обробити бітумним праймером №1, того ж ТехноНіколь.
У себе так зробив - висить собі, не відвалюється. А коли піском притулиться взагалі нікуди не дінеться.


2012-11-20 16:11:02 | Andrey_B
Alex, ви будете сміятися, але вимощення у мене до цих пір немає. Але робити її буду з бруківки на пісок або піщано-цементну суміш.


2012-11-20 13:08:03 | Alex
Якщо можна, розкажіть будь ласка, як і з чого зробили вимощення?


Невже матеріал ВБС-Гідрощіт була встановлена ​​неправильно?
У чому була причина?
Яке буде ваша думка?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама