Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту СНИП

  1. Основні документи з гідроізоляції
  2. СНиП Гідроізоляція фундаментів
  3. Матеріали, використовувані для гідроізоляції фундаментів
  4. Бітумна мастика
  5. Порядок гідроізоляції фундаменту по СНиП з використанням бітумної мастики.
  6. Заходи безпеки
  7. Додаткові способи гідроізоляції фундаменту
  8. дренаж фундаменту

Гідроізоляція фундаменту СНИП   Альфою і омегою будь-яких будівельних робіт є «СНиП» - будівельні норми і правила - звід вимог, які наказує, яким чином і з яких матеріалів повинні проводитися будівельні роботи

Гідроізоляція фундаменту СНИП

Альфою і омегою будь-яких будівельних робіт є «СНиП» - будівельні норми і правила - звід вимог, які наказує, яким чином і з яких матеріалів повинні проводитися будівельні роботи.

Фундамент є основою будинку, його опорою. Його якісне зведення, у відповідності з усіма СНиП є запорукою того, що ваш будинок не поведе через температурних змін грунту або його переміщень.

Крім міцності при будівництві фундаменту дуже важливо домогтися і стійкості конструкції до перепадів вологості як в атмосфері, так і грунті. Такі роботи називаються гідроізоляцією . Основним документом, який регламентує правила гідроізоляції фундаменту є СНиП 2.02.01-83. Цей документ регламентує характеристики і конструкційні особливості фундаментів будівель, що зводяться в умовах середньої смуги нашої країни. Окремий СНиП 2.02.04-88 відповідає за правила побудови фундаментів будівель і споруд в регіонах з вічною мерзлотою.

Основні документи з гідроізоляції

Крім міцності при будівництві фундаменту дуже важливо домогтися і стійкості конструкції до перепадів вологості як в атмосфері, так і грунті. Такі роботи називаються гідроізоляцією. Основним документом, який регламентує правила гідроізоляції фундаменту є СНиП 2.02.01-83. Цей документ регламентує характеристики і конструкційні особливості фундаментів будівель, що зводяться в умовах середньої смуги нашої країни. Окремий СНиП 2.02.04-88 відповідає за правила побудови фундаментів будівель і споруд в регіонах з вічною мерзлотою.

СНиП Гідроізоляція фундаментів

Незалежно від матеріалу і конструкції зводяться фундаментів, бетонних, що зводяться з блоків або цегляних - при роботі з усіма ними проводяться заходи, що виключають зайве вплив вологи. Так на початкових етапах робіт зі зведення фундаменту необхідно утрамбовувати дно будівельних котлованів і відритих канав, а також формувати на будівельному майданчику дренажні канави і водозливні колодязі.

СНиП окремо обумовлює, що ступінь і обсяг робіт, що проводяться по гідроізоляції фундаментів відрізняється в залежності від вологості в даній ділянці місцевості, а також характеристик грунту. Посилена гідроізоляція передбачається в місцевостях, де грунт має велику кількість сторонніх агресивних домішок, наприклад, кислот або лугів, а також речовин рослинного походження.

Також ступінь гідроізоляції згідно Сніпу може відрізнятися і в залежності від конструкції будівлі. Якщо конструкція будується на столбчато-стрічковому фундаменті, що не передбачає створення підвальних або цокольних приміщень, то проводити роботи з гідроізоляції необхідно тільки на ділянках, що контактують з поверхнею, але навіть і від такої часткової гідроізоляції в цьому випадком можна відмовитися.

Вирішальним питання гідроізоляції стає, якщо ви збираєтеся влаштувати в підвалі або цокольному поверсі вашого споруди різні підсобні або навіть жилі приміщення. В цьому випадку роботи з гідроізоляції проводяться в повному обсязі, як на вертикальних, так і на горизонтальних поверхнях. Більш того, фундамент в цьому випадку будується в спеціальному котловані, так, щоб після звільнення від опалубки при заливці бетоном або після установки фундаментних блоків ви мали можливість нанести гідроізолюючий склад на вертикальні поверхні вашого фундаменту по всій його площі.

Матеріали, використовувані для гідроізоляції фундаментів

Основними типами гідроізоляції фундаментів є роботи щодо запобігання проникнення вологи в вертикальні і горизонтальні поверхні зводяться споруд.

Залежно від типу проведених робіт відрізняється і підбір матеріалів.

При горизонтальному способі гідроізоляції фундаменту в ході будівництва на верхні поверхні споруди укладаються зазвичай гідроізоляційні матеріали, що поставляються в рулонах. Вони можуть бути просто розстеляється - звичайні добре всім знайомий руберойд, а також більш ефективні наплавляемие або наклеюються матеріали.

Вони можуть бути просто розстеляється - звичайні добре всім знайомий руберойд, а також більш ефективні наплавляемие або наклеюються матеріали

Укладання гідроізоляційних матеріалів

Бітумна мастика

Одним з найбільш універсальних матеріалів для проведення гідроізоляційних робіт на фундаменті є бітумна мастика. Це матеріал демонструє відмінну еластичність, високу стійкість до дії ультрафіолетових променів і дуже простий у використанні.

Це матеріал демонструє відмінну еластичність, високу стійкість до дії ультрафіолетових променів і дуже простий у використанні

Гідроізоляція фундаменту бітумною мастикою

Бітумну мастику можна наносити і на горизонтальні і на вертикальні поверхні і на будь-які конструкції - на цегляні, бетонний і на споруди з фундаментних блоків.

Нанесення бітумної мастики на фундамент

Крім того, бітумну мастику можна використовувати і як прошарок між спорудою фундаменту і рулонної гідроізоляцією. В цьому випадку вона також може виступати в якості сполучного, клеющего матеріалу.

Початковою сировиною для виготовлення бітумної мастики є нафтовий бітум, в процесі виробництва в нього додаються органічні розчинники і мінеральні наповнювачі.

Порядок гідроізоляції фундаменту по СНиП з використанням бітумної мастики.

Необхідною умовою для початку застосування бітумної мастики є її попередній розігрів. Для підігріву мастики використовується водяна баня. З її допомогою маса мастики розігрівається до температури близько 50 градусів.

З її допомогою маса мастики розігрівається до температури близько 50 градусів

Розігрів бітумної мастики

Нагрівання відбувається у відкритій тарі. У процесу нагріву бітумну мастику необхідно ретельно перемішувати, щоб розчинити всі грудки. Внаслідок розігріву бітумна мастика набуває рідку констістенцію і її стає можливим наносити звичайною щіткою, валиком або пензлем.

Відзначимо, що існують і бітумні мастики для гідроізоляції фундаменту, які допускають нанесення їх в холодному вигляді. Це істотно знижує терміни виконання робіт.

Це істотно знижує терміни виконання робіт

Процес нанесення бітумної мастики за допомогою валика

Перед нанесенням мастики необхідно дочекатися повного висихання поверхонь фундаменту. Потім поверхні необхідно очистити, наприклад, віником. Зазвичай накладається близько двох-трьох шарів бітумної мастики. Після цього рекомендується зробити проміжний шар з армуючої склотканини або рулонної гідроізоляції, а потім знову нанести шар бітумної мастики.

армована склотканина

Кожен шар бетонний мастики повинен висохнути. На це зазвичай іде не менше доби. Наступний шар накладається після висихання попереднього.

Заходи безпеки

Бітумна мастика є досить токсичним і пожежонебезпечним матеріалом. Тому слід не допускати її потрапляння на відкриті ділянки шкіри і контакту з відкритим вогнем. Якщо ви працюйте з бітумною мастикою в закритому приміщенні - використовуйте примусову вентиляцію.

Сучасні бітумні мастики мають додаткове наповнення з полімерних матеріалів, які збільшують їх адгезію - тобто зчеплення з поверхнею фундаменту і запобігають передчасному зносу.

Додаткові способи гідроізоляції фундаменту

Після покриття як вертикальних, так і горизонтальних поверхонь фундаменту бітумною мастикою на них можна наклеювати спеціалізований гідроізолірующій матеріал - гідростеклоізол.

Після покриття як вертикальних, так і горизонтальних поверхонь фундаменту бітумною мастикою на них можна наклеювати спеціалізований гідроізолірующій матеріал - гідростеклоізол

Гидростеклоїзол наклеюється на шар бітумної мастики за допомогою паяльної лампи

Втім, для горизонтальної гідроізоляції конструкцій фундаменту можна обмежитися і звичайним руберойдом. Він поставляється в рулонах і для того, щоб отримати смугу потрібної ширини для покриття горизонтальній поверхні фундаменту його можна просто розрізати болгаркою.

Зверніть увагу, що краю руберойду повинні звисати з горизонтальної поверхні фундаменту, утворюючи своєрідну парасольку.

Зверніть увагу, що краю руберойду повинні звисати з горизонтальної поверхні фундаменту, утворюючи своєрідну парасольку

Укладання руберойду

дренаж фундаменту

Іншим способом гідроізоляції фундаментів згідно СНиП є дренаж. Дренаж - це система відведення зайвої води з будівельних конструкцій.

Дренаж зазвичай має вигляд канав або колодязів в які надходить вода під дією сил гравітації.

дренаж фундаменту

Тільки комплексний підхід до гідроізоляції фундаменту може запобігти набір вологи конструкціями фундаменту з атмосфери і грунту, що запобіжить передчасне пошкодження цього найважливішого споруди і суттєво продовжить термін його служби.

Відео - гідроізоляція фундаменту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама