Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту своїми руками: як і чим зробити?

  1. Будівельні матеріали для гідроізоляції фундаменту
  2. Підготовчі роботи
  3. Технологія гідроізоляції фундаменту

Якісно зроблений фундамент - це надійна основа будови Якісно зроблений фундамент - це надійна основа будови. Саме від того наскільки правильно вона зведена буде залежати міцність і довговічність будинку вашої мрії. Тому важливо щоб на цьому етапі будівництва всі роботи проводилися у відповідності з усіма технічними нормами. Для того щоб конструкція підстави була міцною її обов'язково треба захистити від впливу вологи і температурних коливань. Допоможе це зробити правильна гідроізоляція фундаменту.

Будівельні матеріали для гідроізоляції фундаменту

Ще не так давно для гідроізоляції стрічкового фундаменту використовувався матеріал, виготовлений на основі бітуму Ще не так давно для гідроізоляції стрічкового фундаменту використовувався матеріал, виготовлений на основі бітуму. Люди обробляли фундаменту бітумною мастикою і приклеювали до неї руберойд. В принципі така технологія допомагала захистити фундамент, але на жаль, не на довгий час.

Зазвичай така гідроізоляція фундаменту розсихається вже через 5-7 років, а ще через 3-4 роки на ній з'являються тріщини, які пропускають вологу з бетонною основою. Тому якщо у вас є можливість, тоді придбайте для проведення робіт міцні і сучасні матеріали.

Сучасні гідроізоляційні матеріали:

  • Обмазувальні. Цю групу можна розділить ще на два підвиди: мінеральні і полімерні. До них відносяться розчини, в складі яких є пластифікатори, отверджувачі і наповнювачі. Найчастіше їх використовують для Протикапілярну гідроізоляції фундаменту.
  • Обклеювальна. Клеяться до поверхні підстави на певний вид міцної мастики. Використовуються як антифільтраційна захисту будинку.
  • Штукатурні. Це вид представлений цементно-мінеральними розчинами. Найчастіше їх використовують на завищують етапі гідроізоляційних робіт.

Підготовчі роботи

Якщо ви не розумієте, як зробити гідроізоляцію стрічкового фундаменту своїми руками, тоді зверніться за допомогою до професійного будівельника Якщо ви не розумієте, як зробити гідроізоляцію стрічкового фундаменту своїми руками, тоді зверніться за допомогою до професійного будівельника. Після огляду фундаменту він дасть вам рекомендації, які допоможуть вам провести всі роботи правильно. В цьому випадку вам тільки залишиться суворо дотримуватися їхніх порад і ретельно виконувати всі гідроізоляційні роботи.

Але якщо у вас все-таки є досвід в будівництві, то ви цілком можете впоратися з цим завданням самі. Головне пам'ятайте, що цей етап зведення будинку вимагає особливої ​​уваги. У разі якщо стіни будівлі ще не зведені, то вам треба буде просто позаделивать всі щілини між плитами підстави.

Але якщо ви належить проводити гідроізоляцію фундаменту вже житлового будинку, то для початку вам доведеться очистити його від грунту і тільки потім переходити до забивання щілин. Після того як підстава буде вирівняно і усунені дрібні дефекти можна буде починати проводити наступні роботи.

Технологія гідроізоляції фундаменту

Перед тим як почати гідроізоляцію стрічкового фундаменту своїми руками треба правильно розпланувати проведення всіх робіт Перед тим як почати гідроізоляцію стрічкового фундаменту своїми руками треба правильно розпланувати проведення всіх робіт. Для початку вам знадобитися план будівництва. Якщо ви все робили строго, слідуючи технологічно умов, то в ньому будуть вказані всі параметри і властивості грунту, на якій стоїть будинок.

Уважно подивіться наскільки глибоко під будинком пролягають грунтові води, якої якості під ним грунт і чи схильний він до морозному пученію. І тільки після того, як вивчіть всі фактори можете вирішувати який вид ізоляції надійніше, захистить підставу вашого будинку.

Отже:

  • Грунтові води залягають нижче підошви підстави. У цьому випадку буде досить провести вертикальну обмазувальну гідроізоляцію фундаменту і при бажанні посилити її руберойдом або будь-яким іншим обклеювальна матеріалом.
  • Грунтові води залягають на рівні підвалу. Вам доведеться укласти два шари гідроізоляції, прічеÐ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама