Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту своїми руками: технологія і пристрій, як правильно зробити

  1. Види гідроізоляції фундаменту
  2. обклеювальна гідроізоляція
  3. штукатурна гідроізоляція

Нанесення бітумної мастики

Фундамент, яке несе на собі величезне навантаження повинне бути надійно захищене від руйнівного впливу вологи і грунтових вод. Від того, наскільки правильно виконані гідроізоляційні роботи залежить термін служби всієї будівлі. Про те, як проводиться гідроізоляція фундаменту своїми руками і які матеріали для цього застосовуються, читайте в цій статті.

Для пристрою стрічкових фундаментів застосовують бетонні подушки і блоки ФБС. Бетон дуже міцний матеріал і здатний витримувати величезний тиск. Усередині блоку знаходиться сталева арматура, яка не дасть блоку зміститися, в тому випадку якщо він лопне.

За своєю структурою бетон досить пористий і при попаданні на нього вологи вбирає її. По капілярах і мікротріщин вода потрапляє на арматуру і викликає її руйнування. Так само вода вступає в хімічну реакцію з елементами бетону, що призводить згодом до його розм'якшення і руйнування.

Волога від сирого фундаменту потрапляє в цегляні стіни, в результаті чого в будинку буде підвищена вологість. Порушення вологісного режиму в приміщеннях призведе до появи грибка на стінах, а це вже небезпечно для здоров'я мешканців. відсутність гідроізоляції стін фундаменту є причиною затоплення підвалів. Щоб цього не сталося необхідно виконувати горизонтальну і вертикальну гідроізоляцію . Так само важливо ніж обробити фундамент для гідроізоляції.

Види гідроізоляції фундаменту

Для захисту бетонних фундаментів від грунтових вод і вологи застосовують такі види гідроізоляції :

  • Обмазувальна гідроізоляція стрічкового фундаменту бітумом, бітумними мастиками, проникаючими сумішами
  • обклеювальна гідроізоляція рулонними матеріалами
  • Штукатурна ізоляція стін фундаменту

обмазочная гідроізоляція виконується гарячим бітумом або бітумними холодними мастиками. Бітумна гідроізоляція фундаменту закупорює всі тріщини і пори бетону, що запобігає проникненню всередину води. Наносять бітум або бітумні мастики пензлем, щіткою або валиком.

Важливо знати! товщина бітумної гідроізоляції фундаментних стін повинна бути не менше 3 мм.

Технологія нанесення обмазувальної гідроізоляції виглядає так:

  • Перед тим як зробити гідроізоляцію фундаменту поверхню очищають від пилу, грунту і напливів цементного розчину
  • Всі стики між блоками ретельно закладають піщано цементним розчином
  • Поверхня стін обробляють праймером або грунтовкою
  • Після того, як праймер висох, наносять перший шар бітумної гідроізоляції в горизонтальному напрямку
  • Другий шар наносять у вертикальному напрямку через 3-4 години

Відсічна горизонтальна гідроізоляція

Слід пам'ятати, що розплавлений бітум має обмежений час для нанесення на стіни - всього 3-4 хвилини, після чого він застигає. Час для роботи зменшується з пониженням температури навколишнього середовища. До того ж працювати з гарячим бітумом небезпечно. Набагато зручніше застосовувати холодні бітумні мастики. Ними можна працювати і при мінусовій температурі.

Якщо в'язкість мастики збільшилася на морозі, то її можна розбавити розчинником, який вказаний виробником мастики на упаковці. Термін полімеризації бітумних мастик 6 ч, а повністю твердим покриття стає через 24 ч.

Найбільш сучасним матеріалом для виконання обмазувальної гідроізоляції є проникаюча гідроізоляція фундаменту або так звані пенетрирующие склади. Вони виготовлені на основі цементу, подрібненого на порох кварцового піску і полімерних добавок. Після того, як суміш потрапляє на бетонну поверхню вона по капілярах і мікротріщин потрапляє вглиб бетону і кристалізується. Це не тільки робить бетон практично водонепроникним, але і збільшує його міцність на 20%.

Суху суміш розводять звичайною водою в пропорції зазначеної на паперовій тарі. По густоті розчин повинен нагадувати сметану. Його наносять на стіни щіткою, пензлем або валиком. Необхідно приготувати розчину стільки, скільки ви зможете використовувати протягом 30 хв. Розбавляти водою вже приготований розчин категорично забороняється.

Шари проникаючої гідроізоляції наносять в перпендикулярних напрямках. Кожен наступний шар наноситься з інтервалом 3-4 години. Товщина покриття повинна бути не менше 2 мм. Щоб заміряти товщину гідроізоляції вирізують гострим ножем шматок 20 х 20 мм і вимірюють його товщину штангенциркулем.

технологія гідроізоляції фундаменту глибоко проникаючим складом:

  • Стіни фундаменту очищають від бруду і сміття, стики і великі тріщини зашпаровують розчином
  • Якщо поверхня блоку глянсова, то її необхідно обробити розчином соляної кислоти протягом 1 год після чого стіни промивають водою
  • Фундаментні стіни рясно зволожують водою
  • Приготовану суміш наносять на фундамент пензлем або валиком

Обмазувальну гідроізоляцію роблять як зовні, так і зсередини. Особливу увагу приділяють тим місцям, де фундамент проходять труби водопостачання і каналізації. Пенетрують суміші так само можна використовувати, коли проводиться гідроізоляція плити фундаменту або статі підвального приміщення.

обклеювальна гідроізоляція

Обмазувальна гідроізоляція бітумом

Для горизонтальної та вертикальної гідроізоляції використовують рулонні матеріали, які виготовлені на основі покрівельного картону і бітуму. Зверху такий матеріал може мати кварцову посипання, яка збільшує міцність.

Рулонні матеріали, такі як руберойд і більш сучасний Акваізол і Євроруберойд (замість картону використовується склосітка) називаються - наплавляється гідроізоляція фундаменту.

Для їх приклеювання до стін фундаменту застосовують газовий пальник або паяльну лампу. Нижній шар рулонного матеріалу розігрівають пальником до моменту плавлення бітуму і приклеюють до підготовленої стіні.

Загалом, гідроізоляція фундаменту руберойдом своїми руками виглядає так:

  • Стіни очищають від пилу і бруду і обробляють бітумним праймером
  • Лист гідроізоляції відрізають за розміром і прогрівають пальником
  • Поверхня, на яку буде наклеєний лист, так само прогрівають

Обклеювальна гідроізоляція фундаменту щільно притискають до фундаменту і видаляють під ним бульбашки повітря. Наступні листи приклеюють з напуском на попередній не менше 100-150 мм

Важливо пам'ятати! При приклеюванні рулонних матеріалів особливу увагу приділяють стиках. Їх рекомендується додатково промазати бітумом або бітумною мастикою.

Якщо грунтові води залягають неглибоко і періодично можуть підніматися вище статі фундаменту, то рекомендується виконувати як обмазувальну, так і обклеювальну гідроізоляцію. У цьому випадку аркуші приклеюють в два шари. Перший шар вертикально, а другий в горизонтальному напрямку.

Гідроізоляція і утеплення фундаменту виконується рулонними матеріалами та плитами з пінополістиролу. Плити приклеюють на бітумну мастику зверху на руберойд або Акваізол.

наплавляюча гідроізоляція

Щоб виключити капілярний підсос вологи цеглою від фундаментних блоків виконується горизонтальна або відсічна гідроізоляція фундаменту. Для цього застосовують так само рулонні гідроізоляційні матеріали. Їх наклеюють по периметру фундаменту і тільки після цього приступають до цегельної кладки.

штукатурна гідроізоляція

Для того, щоб захистити стіни фундаменту від вологи і грунтових вод можна виконати штукатурну гідроізоляцію піщано цементним розчином. Такий «корж» нанесений на стіни з блоків надійно захистить бетон від проникнення в нього води. Для посилення гідроізоляційних властивостей цементного розчину в нього додають водний лужний розчин силікату натрію або «рідке скло».

Пристрій гідроізоляції фундаменту штукатурних способом зажадає від виконавця навичок штукатурки стін по маяках. Товщина накладається шару повинна бути не менше 20 мм. Тільки в цьому випадку буде забезпечена надійна гідроізоляція. На стіни попередньо «приморожують» гіпсовим розчином металеві штукатурні рейки «маяки».

Перед тим як правильно зробити гідроізоляцію фундаменту штукатурних методом рейки встановлюють вертикально з інтервалом 70 см. Між рейками накидають цементно-піщаний розчин. Після цього надлишок розчину стягують по маяках штукатурних правилом. Термін повного набору міцності штукатурної гідроізоляції 21 день. Після того, як розчин повністю набрав міцність, проводиться зворотна засипка котловану грунтом.

Важливо знати! Штукатурна гідроізоляція жорстка і не має пластичності. При усадки нової споруди вона може тріснути, тому застосовувати її можна на жорстких типах грунтів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама