Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту своїми руками

  1. Методи і правила робіт
  2. горизонтальна
  3. вертикальна гідроізоляція
  4. Нанесення бітумної мастики
  5. важливі моменти

Основою довгого терміну служби будь-якої будівлі є міцний і надійний фундамент. Гідроізоляція фундаменту своїми руками - це впевненість в тому, що ця конструкція буде служити вірою і правдою багато років. Ця операція захистить його від руйнівної дії води, що потрапляє на нього у вигляді опадів або грунтових вод.

Методи і правила робіт

Гідроізоляція стрічкового фундаменту може бути двох основних видів:

  • горизонтальна;
  • вертикальна.

горизонтальна

горизонтальна

Вона проводиться за допомогою різноманітних рулонних матеріалів, спеціально розроблених для цієї мети - стеклоеласт, руберойд, гідростеклоізол, рубітекс. Вони можуть бути наплавляються або самоклеючими. Її виробляють в будь-якому випадку, незалежно особливостей ґрунту і кількості дощової води.

Існує два способи укладання рулонних матеріалів:

  • при наявності у будівлі підвалу матеріал прокладають на рівні з'єднання підлоги підвалу і фундаменту і на рівні трохи вище вимощення будівлі;
  • при відсутності підвалу рулонний матеріал укладають в два-три шари трохи вище вимощення будівлі по обрізу фундаменту.

вертикальна гідроізоляція

вертикальна гідроізоляція

Вертикальна гідроізоляція фундаменту нового або вже побудованого будинку, як правило, наноситься на обидві сторони підстави, зовнішню і внутрішню. Вона створюється в зоні, початок якої - підошва фундаменту, а верхня точка - рівень потрапляння опадів при розбризкуванні.

Вона може бути:

  • проникаючої;
  • екранної;
  • обмазувальної;
  • обклеювати.

Проникаюча гідроізоляція фундаменту являє собою нанесення суміші цементу, кварцового піску і спеціальних добавок. В результаті її відбувається заповнення всіх мікротріщин і пор, а сам матеріал кристалізується на поверхні фундаменту, забезпечуючи надійну герметизацію конструкції.

Якщо потрібно побудувати фундамент в складних умовах (властивості грунту, гідрогеологічні характеристики), застосовується ізоляція екранного типу. Для цього використовують панелі з бетонованій глини, цегляні притискні стіни або мембрани з геотекстилю.

Обмазувальна гідроізоляція - нанесення своїми руками на фундамент мастик з бітуму або сумішей на основі полімерів, бітуму, гуми, цементу з полімерами. Основна вимога до таких матеріалів - збереження еластичності після застигання.

Для обклеювати ізоляції використовуються спеціальні плівкові або рулонні матеріали на клею (водовідштовхувальна мастика), які наносять на зовнішню сторону фундаменту. Цей спосіб гідроізоляції забезпечує довговічну і надійний захист, але для нього потрібно цілий набір підготовчих робіт:

  • вирівнювання;
  • грунтовка;
  • нанесення мастики;
  • повторна грунтовка поверх мастики;
  • сушка і подальше наклеювання матеріалу.

Нанесення бітумної мастики

Більшість гідроізоляційних робіт включає в себе нанесення мастики Більшість гідроізоляційних робіт включає в себе нанесення мастики. Вони можуть бути для гарячого і холодного нанесення. Гарячий спосіб дозволяє краще заповнити всі мікротріщини і пори, холодний є менш трудомістким.

Альтернативою мастиці може служити рідке скло, його наносять в два шари на очищену поверхню фундаменту. Крім того, його рекомендується додавати в бетонну суміш для заливки підстави, для зменшення поглинання вологи самим фундаментом.

важливі моменти

  1. Пристрій дренажної системи позитивно позначиться на терміні служби і надійності фундаменту. Для цього потрібно навколо будови викопати траншею глибиною в 0,5 м і шириною в 0,15 м з бічними відводами в сторону водоприймача або низькій частині ділянки, в яку укласти дренажні труби і засипати піском.
  2. Горизонтальна і вертикальна гідроізоляція повинні бути добре з'єднані між собою, особливо в місцях стиків.

Відео, як зробити гідроізоляцію вже побудованого будинку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама