Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція льоху своїми руками зсередини і зовні

  1. Чим загрожує відсутність гідрозахисту для льоху?
  2. Зсередини або ззовні: вибираємо оптимальну технологію
  3. Створення бюджетного гідробар'єру, або гідроізоляція льоху зсередини
  4. Гідроізоляція льоху зовні - 100% захист від обридлої вологи

На відміну від надземних споруд, погріб схильний до підвищеного впливу води і вологи, що тягне за собою серйозні наслідки і матеріальні збитки. Грамотно спроектована і виконана гідроізоляція льоху дозволить створити надійний гидробарьер і продовжити термін експлуатації несучих конструкцій в кілька разів. У цій публікації ми розповімо, як правильно зробити гідроізоляцію льоху зсередини і зовні від грунтових вод своїми руками.

У цій публікації ми розповімо, як правильно зробити гідроізоляцію льоху зсередини і зовні від грунтових вод своїми руками

Чим загрожує відсутність гідрозахисту для льоху?

Весняна повінь, розливи водойм, підвищений рівень грунтових вод на ділянці, затяжні зливи і снігопади можуть привести до серйозних наслідків для льоху без гідроізоляції. це:

  • Сирість. Призводить до корозії металевих поверхонь і конструкцій, погіршення умов зберігання овочів і фруктів, іржавіння консервних кришок на банках, що призводить до псування зимових заготовок.
  • Грибок. Колонії грибка і цвілі приводять до гниття і руйнування дерев'яних елементів, а також здатні викликати сильну алергічну реакцію в результаті дратівної дії на дихальні шляхи.
  • Волога. Це головний ворог для бетонних стін і підлоги, які втрачають міцність, покриваються тріщинами і можуть обрушитися на власника в будь-яку хвилину. Наслідки можуть бути плачевними.

Зсередини або ззовні: вибираємо оптимальну технологію

На вибір технології монтажу та відповідних гідроізоляційних матеріалів безпосереднім чином впливає тип впливу грунтових вод - напірний або безнапірний. При безнапірному типі впливу цілком достатньо обмазки мастикою або проникаючими складами зсередини приміщення. Якщо вплив напірне (перевищує рівень підлоги льоху), знадобляться більш ефективні методи. Розглянемо докладніше кожен з них.

Створення бюджетного гідробар'єру, або гідроізоляція льоху зсередини

Кращі матеріали для внутрішньої гідроізоляції льоху

Для початку необхідно вивчити матеріали, з якого виготовлені стіни і підлогу. Для гідроізоляції залізного льоху зсередини в більшості випадків використовується рідка гума, яка надійно захищає металеві поверхні від корозії. Гідроізоляція цегельного льоху зсередини від грунтових вод в гаражі, підпіллі або окремій будівлі виконується шляхом штукатурення поверхонь цементним розчином і подальшим нанесенням гарячого бітуму або бітумної мастики. Для цього:

Увага! При нанесенні обмазувальної гідрозахисту товщина бітумної мастики не повинна бути менше 2-х міліметрів для досягнення необхідного ефекту.

Гідроізоляція старого льоху по мокрих стін можлива тільки з використанням спеціалізованих проникаючих складів, які не кожному по кишені.

Внутрішню гідроізоляцію підлоги льоху краще робити з використанням сучасної ПВХ мембрани , Яка зварюється спеціальним феном або рулонних бітумно-полімерних матеріалів нового покоління шляхом наплавлення за допомогою газового пальника.

Гідроізоляція льоху зовні - 100% захист від обридлої вологи

Матеріали для створення зовнішньої гідрозахисту

Якщо гідроізоляція льоху при будівництві не зроблена, ситуацію можна виправити, але сил і часу знадобиться набагато більше. Знадобиться риття глибокої траншеї по всьому периметру підземної споруди, нанесення обмазувальної або монтаж рулонної ізоляції, зворотна засипка та трамбування. Як бачите, гідроізоляція існуючого льоху зовні своїми руками - справа трудомістка, тому краще залучити помічників, або замовити послуги в будівельній компанії відповідного профілю. Розглянемо покрокову технологію монтажу.

Як зовнішня ізоляції використовують 3 технології:

  • обмазочная;
  • штукатурна;
  • оклеечная.

Якщо льох цегляний, в якості першого шару буде штукатурка цементно-піщаним складом, який наноситься на стіни по маяках товщиною не менше 15 мм. Для гідроізоляції бетонного льоху, в штукатурних роботах немає необхідності. Етапи монтажу виглядають приблизно так:

  • Після висихання штукатурки (близько 2-х тижнів), стіни праймірует за допомогою щітки або валика в два шари. Через 4 години обробляються обмазувальної ізоляцією з бітумної мастики.

Зверніть увагу! Використання гарячого бітуму незручно і економічно невигідно. Буде потрібно постійна підтримка вогню і спеціальні ємності, а час роботи з таким розчином обмежена 4-ма хвилинами. Рекомендуємо використовувати готові гідроізоляційні мастики на бітумній основі.

Ціна гідроізоляції льоху з лишком виправдовує вкладені кошти завдяки комфортної експлуатації і відсутності дорогих ремонтів. купити все необхідні матеріали ІКОПАЛ , А також отримати безкоштовний розрахунок можна на нашому сайті прямо зараз! Звертайтеся до нашого менеджера.


Чим загрожує відсутність гідрозахисту для льоху?
Чим загрожує відсутність гідрозахисту для льоху?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама