Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція льоху від грунтових вод зсередини і зовні

  1. проникаюча ізоляція
  2. обклеювальна гідроізоляція
  3. підготовка
  4. гідрозахисні роботи

Щоб льох виконував свої функції, він повинен залишатися сухим. На жаль, ситуації, коли грунтові води, накопичені не завжди екологічно чистими атмосферними опадами, просочуються всередину, бувають занадто часто. Підземна конструкція з очевидних причин більше ризикує опинитися жертвою паводків та інших подібних катастроф. Щоб перешкодити потраплянню вологи, обов'язкове гідроізоляція льоху.

Щоб перешкодити потраплянню вологи, обов'язкове гідроізоляція льоху

Повноцінної захистом від води буде тільки всебічна обробка конструкції гідроізоляційними матеріалами. На жаль, нерідко зовнішні роботи виконати буває або неможливо, або дуже складно. Щоб дістатися до зовнішніх стін, може знадобитися відкопувати підвал. І тим, кому не представляється можливим зіпсувати прекрасний озеленений ландшафт навколо будинку, і, якщо ж споруди знаходяться занадто щільно один до одного, залишається лише внутрішня обробка.

Приємна новина - гідроізоляції зсередини цілком вистачить, щоб вирішити проблему. Так, відсутність зовнішньої в багатьох випадках не завжди буде знижувати надійність і довговічність внутрішньої, але якісні і правильно вибрані матеріали позбавлять від головного болю. Незважаючи на те, що, озброївшись інформацією, непідготовленій людині під силу виконати ізоляцію самостійно, ми рекомендуємо звертатися до професіоналів. Це гарантія того, що льох залишиться сухим, а його вміст цілим і неушкодженим.

Гідроізоляція льоху починається з вивчення сучасного ринку гидрозащитних матеріалів. Їх багато, але не всі вони однаково корисні й ефективні.

проникаюча ізоляція

Забігаючи наперед, скажемо, що це найпростіший шлях до надійної і довговічною захисту льохи від вологи. Матеріали системи Пенетрон застосовуються для створення водонепроникності бетонних конструкцій стін. До слова, це кращі в світі гідроізоляційні матеріали. Розглянемо їх детальніше.

  • Пенетрон Адмікс . Якщо льох тільки в планах, це хороший спосіб додати бетону гідроізоляційних якостей. Адмикс - добавка в бетонну суміш, яка зраджує структуру складу. Бетон стає водонепроникним.
  • Пенетрон. Найчастіше проблеми виникають з уже готовим підвалом. Основний матеріал комплексу призначений для обробки поверхні. Пенетрон проникає вглиб на десятки сантиметрів, закупорюючи мікротріщини. Він стає одним цілим з бетоном. Величезний плюс укладений в експлуатаційному терміні суміші - вона дорівнює терміну служби бетону.
  • Пенекрит. Якщо Пенетрон розрахований на обробку якісної поверхні, то ця суміш орієнтована на обробку стиків і тріщин.
  • Пенеплаг і Ватерплаг. Само собою, працювати з більшістю гідроізоляційних матеріалів можна за умови сухої або вологої поверхні. Що робити, якщо утворилася текти? Тут-то і приходять на допомогу гідропломба. Склади миттєво схоплюються, тим самим утворюючи надійний захист-пробку і дозволяючи працювати з іншими матеріалами.

В принципі, цих складів цілком вистачить, щоб гідроізоляція льоху була виконана на п'ятірку. Але розглянемо і деякі інші варіанти.

Це велика категорія матеріалів, які можна використовувати як холодними, так і гарячими.

  • мастики;
  • на бітумній основі;
  • на поліуретановій основі;
  • на цементній основі - популярна гідроізоляція, яку часто застосовують разом з проникаючою;
  • полімери.

обклеювальна гідроізоляція

Категорія рулонних матеріалів. Сюди входять: руберойд, стеклорубероид, стеклоизол, стекловойлок, гідробутіл, гідростеклоізол і інші. Ці варіанти ніяк не поєднуються з матеріалами комплексу Пенетрон.

підготовка

Гідроізоляція льоху зовні передбачає доступ до зовнішньої частини стін. Якщо виконується ремонт, потрібно звільнити конструкцію від грунту. Крім цього, гидрозащите передує певна підготовча робота.

В результаті конструкція набуває характеристики дуже міцного, якісного бетону. Склад наноситься шарами 5-50 мм. Скріпа М500 відносно швидко схоплюється, а завдяки полімерним добавкам суміш відрізняється гарну адгезію.

Невеликі тріщини в «здоровому» бетоні розшивають на глибину до 30 мм і заповнюють Пенекрітом (з попередніми ґрунтуванням Пенетроном). Якщо проступила арматура, її обов'язково зачищають і гарантують антикорозійним складом. Далі можна приступати безпосередньо до гідроізоляції.

гідрозахисні роботи

Зовнішню частину, як і внутрішню, можна обробити різними матеріалами. Але рекомендуємо використовувати проникаючу гідроізоляцію - Пенетрон.

  • Стіни ретельно зволожують.
  • Суміш готують відповідно до інструкції і наносять на бетонну поверхню.
  • Після нанесення першого шару очікують висихання і наносять другий шар.
  • Три доби підставу регулярно зволожують, для створення сприятливих умов для хімічних реакцій активних компонентів Пенетрон.

Подібної обробки вистачить для пристрою зовнішньої гідроізоляції стін льоху.

Гідроізоляція льоху зсередини робиться аналогічним чином. Бетон грунтовно очищають, Пенекрітом карбують тріщини і стики. Відверто проблемні місця відновлюють скріпити М500. Відмінність внутрішніх робіт може полягати в необхідності протистояти можливій течі. Якщо підвал розташований на рівні грунтових вод, домогтися зупинки напору води звичайними засобами не можна.

У таких випадках використовують матеріали-гідропломба, такі як Ватерплаг і Пенеплаг - комплексу Пенетрон. Ми вже описали їх призначення. Менш ніж за хвилину вони утворюють надійну пробку, перешкоджаючи напору води.

Далі вже відома процедура роботи з проникаючим складом Пенетрон, який завдається великої пензлем макловицей. Бетон, оброблений подібної сумішшю, витримує тиск рідини до 20 атмосфер. Гідроізоляція прослужить стільки ж, скільки і бетонна конструкція.

Кращим гідроізоляційним рішенням на сьогодні буде використання проникаючої ізоляції, подібної Пенетрон. Це оптимальне співвідношення ціни і якості. Справді, що може бути більш раціонально гідробар'єру, який стає одним цілим з основою, якому він покликаний служити захистом?

Якщо Ви не впевнені у власних силах, звертайтеся в «БАЗИС-Про». В цьому випадку гідроізоляція льоху гарантовано матиме належний результат. До речі, зателефонувавши нам, ви завжди можете отримати вичерпну консультацію з питань, пов'язаних із захистом льоху від вологи.

До речі, зателефонувавши нам, ви завжди можете отримати вичерпну консультацію з питань, пов'язаних із захистом льоху від вологи

Що робити, якщо утворилася текти?
Справді, що може бути більш раціонально гідробар'єру, який стає одним цілим з основою, якому він покликаний служити захистом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама