Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція пічної труби на даху: основні способи

  1. Для чого потрібна гідроізоляція пічної труби
  2. Як зробити протипожежну ізоляцію пічної труби
  3. Способи гідроізоляція димових труб
  4. Гідроізоляція пічної труби
  5. Матеріали для герметизації і теплоізоляції труби на даху

У більшості випадків при будівництві приватного будинку роблять пічне опалення, так як газопровід в сільській місцевості, а тим більше централізоване опалення велика рідкість.

Часто навіть з системою опалення, що працює на газовому або твердопаливному котлі, власник будинку хоче зробити в своєму житлі камін. Тут виникає необхідність виведення димоходу і пристрій труби на даху.

Ізоляція пічної труби це дуже важливий захід, від того наскільки правильно і надійно буде проведена гідроізоляція пічної труби на даху залежить комфорт, довговічність і безпеку будівлі.

Для чого потрібна гідроізоляція пічної труби

Хороша ізоляція пічної труби важлива для пожежної безпеки, і для захисту даху від протікання. Ізоляція димарів вирішує такі завдання:

  1. Захищає в місцях контакту з трубою елементи кроквяної каркаса і покрівельне покриття від загоряння.
  2. Забезпечує гідроізоляцію покрівлі та усуває протікання в місці виведення труби.

Крім всіх перерахованих вище завдань, які вирішує ізоляція димоходу, хороша гідроізоляція покращує ще і якість пічного опалення, так як запобігає утворенню конденсату на димохідної трубі, а, отже, і стікання води по димоходу.

Під час опалення випаровування конденсату створюють в димохідної трубі підвищений тиск, який заважає тязі і знижує якість обігріву приміщення.

Якщо труба погано ізольована, знижується показник тепловіддачі опалювальної системи, і вона працює не ефективно. А якщо в димоході є тріщини, то при впливі високого тиску вони збільшуються, що призводить до руйнування пічної конструкції. Конденсат, що накопичився в димоході, може послужити причиною задимлення при опалювальному процесі.

При правильному розміщенні труби на даху створення ізоляції димоходу спрощується. Тому ще на етапі проектування споруди потрібно передбачити правильне розташування виходу труби на даху. Димохід краще робити прямим і довгим, тоді його функціональність буде вище. Найоптимальніше місце для виходу труби на даху - це область ската біля коника. Таке розміщення труби дозволяє попередити взимку створення снігових кишень, що не ускладнює монтаж кроквяної системи та дозволяє легко ізолювати місце виведення труби на дах.

За правилами пожежної безпеки, температура димової труби в місцях, де вона контактує з елементами покрівлі, не повинна бути більше 50 градусів. Якщо труба цегляна, то завдяки товщині стінок, її температура при опаленні будинку не перевищує встановлені норми, але для металевої труби потрібно її додаткова ізоляція з метою пожежної безпеки, а також теплоізоляція для попередження появи конденсату і поліпшення роботи опалювальної системи.

Як зробити протипожежну ізоляцію пічної труби

З метою протипожежної ізоляції пічної труби між трубою і дахом споруджують дерев'яний короб. Димова труба знаходиться всередині короба. Відстань від труби до стінок короба повинна бути не менше 15 см. Простір між стінками короба і стінками труби заповнюють негорючим матеріалом з низькою теплопровідністю. Використовувати для цього можна мінеральну вату або інші негорючі матеріали. Замість дерев'яної коробки можна зробити зварену коробку з оцинкованої сталі.

Всі верстви покрівлі: пароізоляцію, теплоізоляцію і гідроізоляцію розрізають в місці проходу труби і закріплюють скобами до крокв і поперечних балок. Ізоляційний шар закріплюється за допомогою рамки навколо покрівельного проходу. Таким способом забезпечують надійну протипожежну ізоляцію пічної труби від загоряння елементів даху.

Таким способом забезпечують надійну протипожежну ізоляцію пічної труби від загоряння елементів даху

Зараз у продажу є готові модульні димарі з теплоізоляцією. В їх конструкцію входить керамічний сердечник, шар базальтової вати і зовнішній корпус, створений з легкого бетону. Установка димоходу з модульних блоків не представляє складності.

Спочатку між піччю і димарем встановлюють асбестовую прокладку, на яку наносять шар розчину і поміщають модуль, вирівнюючи його по рівню. Усі наступні модульні блоки закріплюються шаром розчину. Коли модульний димар встановлений, ізолюють місце проходу труби через дах.

Способи гідроізоляція димових труб

У місцях, де димохідні труби проходять через покрівлю виникають умови для протікання, щоб уникнути протікання покрівлі, потрібна надійна гідроізоляція пічної труби на даху. Дахи і труби по конфігурації і матеріалу бувають різні, тому є кілька варіантів гідроізоляції труб на даху.

  • Якщо дах шиферний або з профнастилу, труба зроблена з азбесту , А фартух цементний, то для ізоляції необхідно демонтувати цементний фартух, що примикає до труби і покрівлі. Біля труби потрібно зняти шматки шиферу. А її саму треба перевірити на целостность.После всіх підготовчих заходів, робимо з листового заліза новий фартух. Місця примикання пічної труби до фартуху герметизируем, користуючись для цього Портландцементний тестом або спеціальними вогнетривкими мастиками. Після чого, місця, де краю фартуха стикаються з шиферними листами, обмазуємо цементом.Такая гідроізоляція пічних труб - найдешевший спосіб захистити від протікання свою покрівлю. Можна ізолювати місце, де стикається труба з дахом спеціальної наплавлюваного ізоляцією для даху, якщо ж шиферні листи лопнули, то в будь-якому випадку їх потрібно демонтувати. Якщо у вас труба цегляна, але все інше збігається, тоді потрібно виконати обмазку цегляної кладки.
  • Інший варіант гідроізоляції пічної труби підійде для даху з металочерепиці та цегляної труби. Щоб зробити фартух, потрібно придбати плоскі листи з аналогічного матеріалу. З цих листів виконується звичайний фартух для обв'язки труби. А для круглої труби можна замість саморобного фартуха придбати готові елементи у вигляді гумових гофров. Якщо від коника до труби велику відстань (понад два метри), то можна застосувати для ізоляції металізовані бітумні стрічки.

Гідроізоляція пічної труби

Розглянемо більш докладно один із способів гідроізоляції труби на даху за допомогою рулонних матеріалів. Гідроізоляція пічних труб - процес не складний технічно, складається він з декількох етапів.

  1. Трубу покриваємо грунтовкою і клеїмо супердіффузіоннау мембрану. В якості грунтовки можна використовувати полімерно-бітумну мастику. Мембрану приклеюємо до даху, краю її повинні заходити на трубу. Здійснивши укладання мембрани таким способом, ми не дамо волозі проникати під мембрану.
  2. З металу робимо верхній і нижній краватки. На обрешітку набиваємо бруски і закріплюємо на них куточки.
  3. Листи рулонного матеріалу укладаємо внахлест, щоб домогтися правильного стікання води. Лист, який буде знаходитися знизу, може йти до схилу покрівлі або може бути коротше, так як вода в будь-якому випадку не зможе потрапити на трубу. Місця стиків ізолюємо бітумною мастикою. Куточки до обрешітки кріпляться дюбелями, щілини обробляються жаростійким герметиком.
  4. Поверх конструкції укладається покрівельний матеріал, бітумною мастикою герметизують місця стиків. Зверху укладають пластиковий фартух і, використовуючи стрічку Ондуфлеш, закінчують герметизацію.

Теплоізоляцію пічних труб на даху і димоходів проводять тільки зовні. Спочатку димоходи штукатурять, зверху на мокру штукатурку укладають теплоізоляційні матеріали і роблять облицювання.

Матеріали для герметизації і теплоізоляції труби на даху

Для герметизації і теплоізоляції труби на даху найчастіше застосовують плити з міллітового кремнезему, або, як їх ще називають, каоліни. Це міцний і гнучкий матеріал, абсолютно екологічний, який не горить і витримує різкі перепади температур.

Плити з міллітового кремнезему для теплової ізоляції виготовляють з тонкоизмельченной суміші вапна, кремнеземистого матеріалу (діатоміт, кварцовий пісок), діоксиду кремнію і азбесту. У їх складі відсутні органічні речовини.

Також для герметизації застосовується вогнетривка теплоізоляційна вата МКРР - 130 з Муллітокремнеземні волокна, рулонний фетр МКРФ-100 з Муллітокремнеземні складом і інші вогнетривкі теплоізоляційні матеріали.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама