Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція пічної труби

  1. Принцип влаштування гідроізоляції
  2. Гідроізоляція пічної труби прямокутного перетину
  3. Технологія укладання матеріалу Вакафлекс
  4. Гідроізоляція пічної труби круглого перетину
  5. Технологія виконання гідроізоляції круглої труби

У будинках з пічним опаленням або декоративними камінами важливим етапом виконання якісної покрівлі є гідроізоляція пічної труби. Місце, де труба виходить назовні, піддається підвищеним навантаженням: перепадам температур, механічних навантажень і підвищеної вологості, тому гідроізоляції пічної труби потрібно приділити особливу увагу.

Принцип влаштування гідроізоляції

У місці проходу труби через покрівлю обов'язково виходять зазори, і звичайна їх гідроізоляція мастиками і герметиками - недостатня міра для надійного захисту від протікання. Тому при укладанні покрівельного покриття необхідно виконати цілий ряд заходів:

  • Розташовувати трубу потрібно якомога ближче до коника даху, це допоможе уникнути скупчення снігу в місці її виходу назовні;
  • Під дахове покриття укладають систему відведення вологи, захисну мембрану і так звані «фартухи» і «галстук». Їх форма залежить від форми труби;
  • Місця виходу труби необхідно гідроізолювати спеціальним герметиком, стійким до перепадів температур;
  • На дахове покриття укладається додатковий декоративний фартух. Його призначення - відведення потоків дощової води від труби.

Пічні труби, як відомо, мають різну форму, тому конструкція гідроізоляційних елементів для них дещо відрізняється.

Гідроізоляція пічної труби прямокутного перетину

Такі труби найчастіше виконують з цегли. Усередині цегляного короба може проходити асбестоцементная або металева труба, або може бути виконаний димохід за допомогою цегельної кладки. Цегла має гарні теплоізоляційні характеристиками, тому різкого перепаду температури у такий труби, як правило, не відбувається.

Для виконання гідороізоляціі труби знадобляться:

  • Дифузійна мембрана;
  • Гідроізоляційна мастика;
  • Листовий метал або готові металеві фартухи і краватки за розміром труби;
  • Жароміцний герметик.

Технологія виконання гідроізоляції:

  1. Починати виконання гідроізоляції необхідно відразу після укладання гідроізоляції під дахове покриття. Краї дифузійної плівки загинаються на трубу з нахлестом і проклеюються за допомогою полімерно-бітумної мастики. У будинках з   пічним опаленням   або декоративними камінами важливим етапом виконання якісної покрівлі є гідроізоляція пічної труби

    Краї промазиваются за допомогою бітумної мастики

  2. Поверх загнутих і міцно притиснуті країв дифузійної мембранної плівки також наносять шар мастики.

    Зразок гідроізоляції біля основи

  3. Виконують обрешітку під внутрішні фартухи на відстані 5-10 см від труби. Дерев'яні бруски можна для додаткового захисту обробити біоогнезащітним складом.

    Процес створення обрешітки

  4. Встановлюють фартухи, також починаючи з нижнього. Фартухи повинні бути вище покрівельного покриття на 10-15 см і перекривати дах з усіх боків на 20-30 см. Якщо ухил даху менше 20 градусів, нижній фартух можна зробити до самого схилу, це поліпшить гідроізоляційні властивості даху.

    Процес установки фартуха на трубу

  5. Стики між фартухами і трубою промащують жароміцним герметиком для труб.

    Процес промазки жароміцним герметиком

  6. Кріплять фартух до труби за допомогою дюбель-цвяхів, забиваючи їх на відстані 15-20 см в попередньо просвердлені отвори.

    Кріплення фартуха до труби

  7. Після установки фартухів приступають до укладання покрівельного покриття : Його укладають поверх фартуха врівень з трубою, намагаючись зробити зазори мінімальними.

    Процес укладання покрівельного покриття

  8. Поверху покрівельного покриття встановлюють додатковий гідроізоляційний фартух з металу або клеяться матеріалів типу Вакафлекс.

    Установка додаткового гідроізоляційного фартуху

  9. Для додаткової гідроізоляції можна виконати водовідвідних краватку від самого коника даху.

    Установка додаткового водовідштовхувального краватки

Технологія укладання матеріалу Вакафлекс

Вакафлекс - самоклеящаяся пластична гідроізоляційна стрічка. Вакафлекс має внутрішнє армування алюмінієм, завдяки чому може приймати форму профілю покрівельного покриття, одночасно прилягаючи до труби. Монтаж Вакафлекса нескладний, його може виконувати одна людина.

  1. Стрічку починають приклеювати по нижньому краю труби. Відрізають її по довжині стінки з запасом в три-п'ять см з кожного боку. Згинають уздовж навпіл, знімають з верхньої половини захисний шар і приклеюють стрічку до труби, прокочуючи її твердим валиком. Потім знімають нижню захисну плівку і приклеюють до покрівельного покриття, ретельно прокочуючи валиком до тих пір, поки не буде забезпечено повне прилягання. Кути стрічки акуратно підрізають, загинають на бічні стінки труби і приклеюють.

    Процес укладання Вакафлекса

  2. Аналогічним чином проклеюють бічні сторони труби. Кути акуратно заводять на нижній і верхній край труби, причому їх куточки скругляют ножицями для кращого прилягання і вітрозахисту.

    Технологія укладання матеріалу Вакафлекс (крок 2)

  3. Верхня стінка труби оклеивается в останню чергу, її кути загортаються на бічні площини. Для кращої гідрозахисту допускається наклеїти ще одну смугу стрічки на дахове покриття вище труби, при цьому всі стики повинні бути укладені так, щоб верхній шар знаходився вище у напрямку стоку води.

    Гідроізоляція труби (Крок 3)

На трубу поверх гідроізоляційної стрічки кріплять планку Вака, що виключає стік води по площині труби.

На трубу поверх гідроізоляційної стрічки кріплять планку Вака, що виключає стік води по площині труби

Технологія кріплення планки Вака

Гідроізоляція пічної труби круглого перетину

Останнім часом для відводу димових газів все частіше встановлюють круглі сендвіч-труби. Вони прості в монтажі і обходяться дешевше, до того ж пожежобезпечні і не створюють зайвого навантаження на фундамент печі. Гідроізоляція таких труб виконується досить просто. Для цього необхідні спеціальні трубні проходки. Вони являють собою алюмінієвий або сталевий каркас з тонкого листового металу з гнучким фартухом з полімерного матеріалу. Проходки випускають в різній колірній гамі, що дозволяє підібрати її під колір даху.

Проходки випускають в різній колірній гамі, що дозволяє підібрати її під колір даху

Гідроізоляція пічної труби круглого перетину

Технологія виконання гідроізоляції круглої труби

  1. До укладання покрівельного покриття приміряють проходку і при необхідності роблять додаткову обрешітку поруч з трубою, до якої буде кріпитися проходка.
  2. Укладають дахове покриття. Листи при цьому зручніше різати так, щоб стик припадав якраз по трубі.
  3. Вирізують в проходці отвір необхідного діаметра, надягають проходку на трубу, укладають її на дахове покриття і надають підстави форму профілю покриття.
  4. Стики промащують жароміцним герметиком для труб.
  5. Закріплюють підставу проходки на даху за допомогою саморізів.
  6. Саморізи кріплять до заздалегідь облаштованій обрешітці з кроком 7-10 см.

Процес гідроізоляції труби круглого перетину

Правильно виконана гідроізоляція не тільки надійно захищає дах від протікання, але і подовжує термін служби покрівельних матеріалів, обрешітки і самої пічної труби.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама