Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція під металочерепицю, пароізоляція: чи потрібна?

  1. Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад...
  2. Характеристика гідроізоляційної плівки для металлочерепичной покрівлі
  3. Як укладати гідроізоляцію під покриття з металочерепиці

Сподобалася стаття

Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад в нашому каналі. Підписуйтесь на нас в Яндекс.Дзене . Підписатися.

На питання «Чи потрібна гідроізоляція під металочерепицю На питання «Чи потрібна гідроізоляція під металочерепицю?» Ми можемо з упевненістю заявити - «Необхідна!». Справа в тому, що при експлуатації покрівельного настилу з металочерепиці з його внутрішньої сторони, зверненої до житлових приміщень, утворюється конденсат, який при відсутності гідроізоляційного прошарку може проникнути в утеплювач, ніж зіпсує його експлуатаційні властивості, і навіть в житлові приміщення.

У цій статті ми дамо рекомендації щодо підбору та монтажу гідроізоляції для класичних скатних покрівель.

Характеристика гідроізоляційної плівки для металлочерепичной покрівлі

В якості гідроізоляційного матеріалу під настил з металочерепиці зазвичай використовують захисну паропроницаемую підпокрівельну плівку, яка покликана захищати підпокрівельний горищний простір від дощової і талої води, пилу і бруду, охороняти теплоізоляційний шар від проникнення зовнішньої вологи.

Завдяки своїй мікроперфорації подібний бар'єр може забезпечити вентиляцію водяної пари, що проникають з внутрішніх приміщень будівлі, з утриманням яких не впоралася пароізоляція під металочерепицю.

плівка гідроізоляції покрівлі являє собою матеріал, що складається з трьох шарів і має несучої плетеними армуючої гратами з волокон поліетилену. Крім того, матеріал з кожної зі сторін має ламинацию поліетиленовою плівкою.

Можливість використання різних типів і товщини ламінуючого покриття дозволяє виготовляти різні варіації плівок:

  • що володіють вогнестійкістю;
  • стійкістю до ультрафіолетового випромінювання;
  • різному забарвленням і т.п.

Під металочерепицю пароізоляція укладається в складі покрівельного пирога і є нижньою його частиною

Приблизно в 12 см від краю гідроізоляційної плівки, як правило, прокладена кольорова стрічка зеленого або червоного кольору, на якій вказується паропропуськающая здатність матеріалу і інша інформація про його властивості.

Армування плівки забезпечує їй необхідну міцність, а ламінування з двох сторін при правильному укладанні - гідроізоляційні характеристики. Застосування гідроперфораціі дозволяє плівці пропускати крізь себе пар.

Стандартний рулон гідроізоляційної плівки вміщає смугу матеріалу в 50м довжиною і 1,5 м завширшки, при його питомої щільності 140г / м2. Довговічність такої плівки зазвичай не нижче, ніж термін експлуатації самого покрівельного матеріалу.

Вона не гниє, не піддається впливу шкідників і утворення цвілі. Крім того, плівка не несе шкоди людському здоров'ю.

Як укладати гідроізоляцію під покриття з металочерепиці


Гідроізоляція для металочерепиці монтується за такими правилами:

  • Плівку закріплюють безпосередньо на площині лаг, крокв та інших конструктивних елементів даху. Для цього застосовують скоби з механічним кріпленням або цвяхи з нержавіючої сталі з плоскою головкою.
  • Крок між лагами, що несуть плівку, не повинен бути вище 1,2 м.
  • По закінченню укладання гідроізоляції підсилюють її кріплення установкою допоміжної контробрешетування по схилу. Для цього найкраще застосовувати просочений матеріал з перетином в 5 * 2см, підкріплений потім під покрівлею. При ігноруванні потреби в установці контробрешетування, кріплення гідроізоляційної плівки буде не досить надійним. Крім іншого, що не буде також забезпечена нормальна вентиляція водяної пари з внутрішніх приміщень крізь плівку.
  • Використання вентиляційних елементів, таких як вентиляційні решітки, люки, оголовки і інші, може бути застосовано в варіаціях виконання металлочерепичной покрівлі.

Порада! Не слід плутати сторону монтажу плівки гідроізоляції. Гідробар'єр укладають яскравою стороною стрічки, розташованої на краю матеріалу, до покрівельного настилу. При укладанні плівки бар'єру іншою стороною, погіршаться і її гідроізоляційні властивості, і паропропускні якості.

  • Матеріал не повинен бути покладений безпосередньо на опалубку або інший настил, а також не допускається його контакт з шаром теплоізоляції. У разі потреби монтажу гідроізоляції, наприклад, на реконструюється покрівлі, оснащеної опалубкою або настилу іншого роду, питання вирішують укладанням лаг між настилом і плівкою по схилу даху. Крок лаг не повинен перевищувати 1,2 м, при цьому перетин повинно бути розміром близько 5 * 2 см.
  • При контакті плівки з настилом вона втрачає свої корисні якості, оскільки вони засновані на застосуванні поверхневого натягу - ефекту шатра. Для реалізації подібного ефекту під скатом покрівлі повинен бути забезпечений зазор в 4-5см, а також виконано кріплення країв гідробар'єру по низу і коника покрівлі згідно з вимогами циркуляції повітря в проміжному шарі. Всі точки входу і виходу вентиляційного повітря виконують так, щоб не допустити в вентиляційну прошарок біологічні організми.

    Схема розташування паропроницаемой гідроізоляції і підпокрівельного вентиляційного зазору

  • За коника покрівлі забезпечують для вентиляції зазор не менше ніж в 5 см. При цьому гидробарьер повинен краєм діставати до жолоба. Якщо на краю покрівлі не передбачений нижній жолоб, нижню кромку плівки переважно виконувати в поєднанні з жолобом безпосередньо покрівлі.
  • Кольорова стрічка плівки позначає лінію перекриття з подальшою смугою гідроізоляції.

Порада! Для кріплення гідробар'єру до виступаючих елементів покрівлі застосовують двосторонню бутил каучукову липку стрічку К-2.

  • Порушення вентиляції в проміжку під гідроізоляцією в місці, де врізається горищне вікно, усувають або просвердлюванням в кроквах бічних отворів під і над горищним вікном, або установкою вентиляційних вставок в тих же місцях.
  • До горищним вікнам гідроізоляцію прикріплюють з урахуванням певного конструктивного вирішення цього вікна. Різні виробники горищних вікон надають різні рішення в питанні кріплення гідроізоляційної плівки до своїх виробів.

Правильно змонтована гідроізоляція під металочерепицю принесе не меншу користь в плані надійності даху, ніж саме покрівельне покриття, оскільки є єдиною перешкодою на шляху конденсату в підпокрівельний простір.

Сподобалася стаття?
На питання «Чи потрібна гідроізоляція під металочерепицю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама