Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги під стяжку: інструкція і відео

  1. Гідроізоляція наливними сумішами

У тому випадку якщо існуючий підлога нерівна і в процесі ремонту запланована укладання ламінату, лінолеуму або керамічної плитки, то стяжку треба виконати заново. Пристрій піщано-цементної підстави відноситься до так званим «мокрим» роботам, тому щоб не затопити сусідів знизу обов'язково виконується гідроізоляція підлоги під стяжку. У тому випадку якщо існуючий підлога нерівна і в процесі ремонту запланована укладання ламінату, лінолеуму або керамічної плитки, то стяжку треба виконати заново

підготовка стяжки

Плити перекриття виготовляють з бетону та арматури. Незважаючи на велику щільність, бетон містить мікротріщини і пори. За ним вода, що входить до складу розчину з піску та цементу може просочитися до сусідів і зіпсувати зовнішній вигляд їх квартири. До того ж стельові плити перекриття нещільно прилягають один до одного при їх монтажі. Щілини між плитами ретельно зашпаровують цементним розчином, який можна вважати підготовчим етапом гідроізоляції.

Закладення тріщин розчином

Важливо знати! Закладати щілини між плитами і примиканнями стін необхідно жорстким цементно-піщаним розчином.

Це означає, що його консистенція не повинна розпливатися і затікати в щілину як кисіль. Перед цим стяжку ретельно очищають від сміття і пилу. Якщо є відшарування, то їх збивають перфоратором з списом або молотком і зубилом. Наявні видимі тріщини розширюють на глибину 1-1,5 см. Щоб розчин щільно схопився з бетонною плитою, всю поверхню плит ґрунтують складом глибокого проникнення і тільки після її висихання приступають до закладення щілин та тріщин. Розчин або цементна гідроізоляція під стяжку загладжують гладилкою або кельмою - це необхідно для подальшої гідроізоляції статі.

Розчин або цементна   гідроізоляція   під стяжку загладжують гладилкою або кельмою - це необхідно для подальшої   гідроізоляції   статі

Обмазочная бітумно-полімерна гідроізоляція

Коли щілини закладені, а розчин висох повністю, приступають до обмазувальної гідроізоляції. Сучасний ринок гідроізоляційних матеріалів розпорядженні широкий вибір різних бітумних і бітумно-полімерних мастик. Ними необхідно обробити всі місця стиків плит і примикань статі до стін по всьому периметру.

Важливо пам'ятати! Ширина наноситься смуги мастики повинна перекривати стик або забиту щілину не менше ніж на 10-15 см з кожного боку.

При необхідності мастична гідроізоляція перед стяжкою підлоги проблемних ділянок повторюється через 3-4 години. Це час дуже важливо, тому що вже через 6 годин настає полімеризація мастики і повторний шар може відшаруватися.

Гідроізоляція рулонними бітумними матеріалами

Після полімеризації мастики можна виставляти маяки і виконувати піщано-цементну стяжку. Перераховані роботи по гідроізоляції підлоги достатні при влаштуванні стяжки в вітальні, спальні або в дитячій кімнаті. У цих приміщеннях немає постійного контакту з водою. Інша справа якщо проводиться гідроізоляція стяжки підлоги ванною або душовою.

Заливка нівелює суміші

В цьому випадку гідроізоляція стяжки повинна бути значною. Для цього рекомендується застосовувати рулонні наплавляються бітумні матеріали. Це може бути руберойд або акваїзол. Рулони розкладають таким чином, щоб сусідні листи перекривалися не менше ніж на 10-15 см. Напуск на стіни повинен бути не менше 20 см. Після влаштування стяжки зайве можна обрізати гострим ножем. Укладання виробляють за допомогою газового пальника. Для цього підлогу і матеріал прогрівають і щільно притискають. При цьому намагаються не допускати бульбашок повітря під шаром гідроізоляції. Так само можна використовувати і бітумно-полімерну мастику. Однак в цьому випадку проводиться обмазка всій поверхні існуючого бетонної основи. Стіни в місцях примикання плит перекриття також фарбують мастикою на висоту 20 см. Тільки після виконання цих заходів можна виробляти мокрі роботи з укладання цементно-піщаної стяжки. Така підлога буде надійно захищена від будь-яких протікань.

Гідроізоляція наливними сумішами

Гідроізоляція під стяжку підлоги може виконуватися полімерно-цементними нівелірними сумішами. Це сучасний матеріал, який не тільки вирівняє підлоги під лінолеум або ламінат, але і надійно перекриє всі найдрібніші пори і тріщини старого бетонної підлоги. Проникаючи в них, полімерно-цементний склад набухає і закупорює будь-який доступ води. Такі суміші ще називають наливні підлоги. Підготовка старої підлоги включає наступні етапи:

  •  Очищення підлоги від сміття і відслонень
  •  Закладення тріщин і щілин в місцях стику плит і стін
  •  Грунтовка бетонної основи
  •  Приготування розчину
  •  Заливка суміші рівним шаром і обробка статі голчастим валиком

Видалення бульбашок повітря раклей

Голчастий валик або раклей видаляє пухирці повітря, що робить наливна підлога міцніше. Суміш під дією гравітації розтікається, заповнюючи собою дрібні нерівності. В результаті виходить ідеально рівна поверхня.

Важливо знати! Товщина шару наливної підлоги не повинна перевищувати 20 мм. Якщо необхідно виконати шар товщі, то треба дочекатися поки перший шар схопиться, і по ньому можна буде ходити.

Випускають наливні самовирівнюючі підлоги в мішках по 25 кг. Витрата суміші від різних виробників приблизно однаковий і становить на 1 м2 близько 1,5 кг на кожен мм товщини шару.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама