Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги рідким склом: застосування, методика, технологія відео

  1. Плюси і мінуси гідроізоляції

Гідроізоляція підлоги рідким склом практично не відрізняється від технології сілікатізаціі різних бетонних конструкцій. Однак, обходиться вона набагато дешевше, і часу на виконання потрібно менше. По суті, це та ж проникаюча ізоляція, при нанесенні на поверхню бетону або цегли вона утворює кристали, які заповнюють собою всі пори і щілини.

Рідке скло - як гума в рідкому стані, проте, на відміну від неї, утворюючи при застиганні непроникний шар, повністю закриває доступ для проникнення води і повітря, практично для будь-яких надходжень. В його Рідке скло - як гума в рідкому стані, проте, на відміну від неї, утворюючи при застиганні непроникний шар, повністю закриває доступ для проникнення води і повітря, практично для будь-яких надходжень основі лежить силікат кальцію або натрію з добавками з соди і кварцового піску. В процесі виробництва матеріал обпалюється, після чого його дроблять в порошок. У будівельних роботах рідке скло використовується саме в такому стані з додавання води. Отримана в результаті суміш має в'язку основу. Вона виступає як:

  • гидрофобизатор - має водовідштовхувальні властивості;
  • антисептик - перешкоджає утворенню і життєдіяльності бактерій;
  • антистатик - не електризується;
  • затверджувач - підвищує щільність, після нанесення на матеріал заповнює його пори;
  • забезпечує захист від впливу кислот
  • перешкоджає горінню.

Плюси і мінуси гідроізоляції

Експлуатаційний термін Експлуатаційний термін. Оголошений виробниками максимальний термін експлуатації гідроізоляції - 5 років. Звичайно, це зовсім означає, що після п'яти років підлогу повністю залишиться без захисту. Матеріал має здатність саморуйнується, і практично доведено, що за один рік гідроізоляційний шар втрачає приблизно 1 мм своїй толщіни.То є, покриття в 4 мм остаточно втратить свої якісні характеристики приблизно на дев'ятому році будови. Термін його служби можна продовжити, якщо покрити гідроізоляцію захисною фарбою.

Миттєва кристалізація. Розчин дуже швидко «схоплюється» - приблизно протягом півгодини з моменту приготування. Наносити його доводиться дуже швидко. У цьому полягає складність цього матеріалу для новачка, що виконує гідроізоляцію самостійно, аж надто велика ймовірність зіпсувати його, тим більше що повторно використовувати застиглий розчин неможливо. Розумніше використовувати розчин невеликими порціями.

До речі, рідке скло - єдиний ізолятор, з яким можна працювати у вологих умовах.

Правильне дозування. Рідке скло часто змішують з цементним розчином (1: 10) або іншими складами. Припустимо, якщо порушити пропорцію і посилити дозу, то суміш вийде «дубової» і не підлаштується під загальну конструкцію. В результаті можуть «порватися» місця стиків, шви та інше. Більш того, покриття втратить свою стійкість до механічних пошкоджень, і тріщина або скол можуть утворитися на ньому при будь-якому випадковому ударі.

Гідроізоляція підлоги рідким склом в приміщеннях, які знаходяться в контакті з вологою використовують обмазувальну технологію.

Герметично упакований матеріал довго зберігається, причому на його якостях не відбиваються ні заморозка, ні розморожування.

Процес гідроізоляції досить простий і нетривалий, головне, не порушувати поетапність процедури Процес гідроізоляції досить простий і нетривалий, головне, не порушувати поетапність процедури.

В першу чергу необхідно зайнятися підготовкою поверхні до нанесення гідроізоляції, щоб нічого не завадило поверхні вбирати ізолюючий склад. Її очищають від забруднень, фарби, іржі, штукатурки і інших елементів. Для цього можна використовувати жорстку щітку або наждачний папір. Після закінчення очищення поверхню знепилюють за допомогою пилососа, побутового або будівельного.

Розчин наносять на рівну очищену поверхню в кілька шарів, при необхідності, в три-чотири. Працюють, використовуючи валик або кисть.

Гідроізоляція, сама по собі, небезпеки для оточуючих не становить, проте рекомендується приймати при роботі з матеріалом певні заходи безпеки, скажімо, надягати гумові чоботи і рукавички. Ще один момент - це сильна лужна реакція, тому бажано мати під час робіт достатній обсяг чистої води і, скажімо, слабкий розчин оцтової кислоти як антіщелочной склад.

Наносять рідке скло в такий спосіб.

Смугами, паралельними стіні, виливають по черзі на стяжку однакові порції і рівномірно розподіляють по поверхні Смугами, паралельними стіні, виливають по черзі на стяжку однакові порції і рівномірно розподіляють по поверхні. З інструментів використовують широкий шпатель, ракель, бажано, на довгій ручці і спеціальний валик - голчастий. Розчин спочатку розганяють по поверхні за допомогою шпателя, потім, відхиливши по ньому валиком, усувають нерівності і бульбашки і в кінці остаточно вирівнюють ракелем. Шар гідроізоляції повинен дорівнювати 3-5 мм. Один шар покриття необхідно виконати за один захід.

Необхідно простежити, щоб на поверхні не залишилося необроблених «сліпих» ділянок.

Щоб розчин скла проник в усі мікротріщини і пори і підсох, йому потрібен час, тому наступний шар гідроізоляції наносять не раніше півгодини.

Рідке скло можна використовувати в замісі бетонного розчину. В цьому випадку його використовують відразу ж, так як розчин має швидку схвативаемость.

Давши поверхні покриття повністю висохнути, її можна покрити поліуретановим або епоксидним лаком. Покриття таким чином набуває прозорість і блиск і одночасно підвищує ефективність. За таким підлозі можна ходити після закінчення доби. Якщо стяжка залита на систему «тепла підлога», то вводити його в дію можна саме раніше як через тиждень.

© 2019 prestigpol.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама