Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті: обмазувальної, обклеювальний і інші методи

  1. Матеріали для гідроізоляції
  2. обмазувальні склади
  3. обклеювальна матеріали
  4. Зразкові ціни і витрата матеріалу
  5. підготовка підстави
  6. Порядок робіт при обмазувальної гідроізоляції
  7. Порядок робіт при оклеечной гідроізоляції
  8. Інші способи гідроізоляції
  9. Рідке скло
  10. забарвлення
  11. здатний проникати спосіб
  12. Змонтована гідроізоляція
  13. Засипна
  14. завершальні роботи
  15. Відео з проведення гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті

Підвищена вологість - незмінний супутник будь-якої ванної кімнати Підвищена вологість - незмінний супутник будь-якої ванної кімнати.

Крім цього для жителів багатоповерхових будинків існує ймовірність такого неприємного події, як випадкове затоплення сусідів знизу.

Щоб захистити ваше житло від вогкості і уникнути проблем з жителями нижнього поверху, необхідно якісно зробити гідроізоляцію підлоги у ванній кімнаті.

Матеріали для гідроізоляції

Гідроізоляційні матеріали поділяють на чотири категорії:

  1. Обмазувальні склади (мастики);
  2. Обклеювальна (рулонні) матеріали;
  3. Проникаючі склади;
  4. Монтовані матеріали.

Для ванної кімнати, як правило, використовують обклеювальний або обмазувальної спосіб.

обмазувальні склади

обмазувальні склади

  • бітумні;
  • Бітум-полімерні;
  • Бітумно-гумові;
  • поліуретанові;
  • Цементно-полімерні;
  • Водоемульсійні акрилові.

Обмазувальні склади на основі бітуму (окисленого), випускають з додаванням органічного розчинника і різних видів наповнювачів.

Для збільшення еластичності покриття в якості наповнювачів застосовують латекс, гумову крихту і пластифікатор.

Такі мастики забезпечують прекрасне зчеплення з поверхнею, однак їх використання можливе тільки в поєднанні з фібрової армуючої стяжкою.

Крім цього, вони мають ще ряд недоліків: неприємний запах; біологічна корозія; розтріскування внаслідок коливань температур.

Суміші на полімерній основі позбавлені цих негативних якостей. Але всі види обмазувальної гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті вимагають подальшого виконання бетонної стяжки.

До плюсів можна віднести можливість нанесення практично на будь-яку поверхню, а також простоту виконання самого процесу.

Ці матеріали можуть випускатися як в повністю готовому вигляді (бітумні, акрилові), так і у вигляді сумішей для приготування робочого розчину (цементно-полімерні).

обклеювальна матеріали

обклеювальна матеріали

  • руберойд;
  • Екофлекс;
  • Изопласт;
  • мостопласт;
  • Ізоеласт.

Вони являють собою листові або рулонні водонепроникні матеріали. Для непрофесіонала буває складно добре укласти їх в місцях з'єднання підлоги і стін.

До того ж, поверхня перед укладанням необхідно попередньо підготувати більш ретельно, в порівнянні з нанесенням обмазувальних складів.

Але ці недоліки з лишком компенсуються високою надійністю при порівняно невисокій вартості матеріалів і довговічністю.

До того ж підлогове покриття можна укладати відразу ж після монтажу гідроізоляційного шару.

Зразкові ціни і витрата матеріалу

виробник найменування тип форма випуску Зразкова витрата Орієнтовна вартість ТехноНіколь Мастика №21 Техномаст Бітумно-каучукова Відро 20 кг 1 кг на 0,4 м² 1980 р. Bergauf Hydrostop Цементно-полімерна Крафт - мішок 20 кг 1 кг на 1,8 м² 580 р. Flaechendicht Feidal acryl акрилова Відро 5 кг 1 кг на 2 м² 1560 р. Изофлекс Изопласт обклеювальний рулон 2 шари + 15% площі 95 р.

підготовка підстави

Перед нанесенням гідроізоляційного складу або укладанням рулонних матеріалів необхідно підготувати підставу: Перед нанесенням гідроізоляційного складу або укладанням рулонних матеріалів необхідно підготувати підставу:

  • Поверхня очищається від сміття, залишків фарби та масляних слідів, які знижують адгезію.
  • Потім оцінюється її стан - допустимо наявність нерівностей до 2 мм.

    А гострі виступи, незалежно від їх розміру, повинні бути усунені в обов'язковому порядку.

  • Глибокі тріщини в бетонній основі закладають цементним розчином.

Якщо монтаж гідроізоляції буде проводитися на стару дерев'яну підлогу, то щілини між дошками також необхідно усунути за допомогою шпаклівки. Після цього поверхню підлоги, а також 10-15 см висоти прилеглих стін покривають ґрунтовкою для відповідного типу поверхні.

Особливо ретельно потрібно готувати підставу, якщо планується укладання рулонних матеріалів, так як навіть невеликі виступи здатні пошкодити гідроізоляційний шар в процесі експлуатації.

В цьому плані обмазочная технологія краще: нанесення розчини частково нівелюють нерівності підстави.

Порядок робіт при обмазувальної гідроізоляції

Наносити гідроізолюючі склади можна тільки після повного висихання грунтовки Наносити гідроізолюючі склади можна тільки після повного висихання грунтовки.

Залежно від консистенції речовини його наносять пензлем, шпателем або валиком. В першу чергу обмащуються кути стіна-пол.

Після того, як розчин просохне, бажано проклеїти ці місця водонепроникною каучукової стрічкою. Потім обробляється вся площа кімнати. Не забуваємо також і про нижню частину стін (до півметра).

Розчин потрібно ретельно втирати в поверхню, але не варто занадто сильно його розмазувати. Освіта «островів» з обмазувального складу також не припустимо.

Як правило, обмазувальну гідроізоляцію наносять в два-три шари. Кожен наступний розподіляється по поверхні в напрямку, перпендикулярному попереднього. Між їх нанесенням повинно пройти чотири-шість годин. А до виконання наступного етапу облаштування підлоги потрібно перерву не менше доби.

Порядок робіт при оклеечной гідроізоляції

Рулонні матеріали поділяються на наплавляемие, що вимагають розігрівання газовим пальником для зчеплення з підлогою, і самоклеючі.

Для невеликих закритих приміщень, яким і є ванна кімната, краще уникати використання пальника, так як при нагріванні матеріалу з'являється досить сильний неприємний запах, який погано вивітрюється.

До того ж застосування пальника вимагає певних навичок і не дуже зручно в маленькій кімнаті.

При укладанні наплавляються є деякі нюанси: При укладанні наплавляються є деякі нюанси:

  1. Шматок НЕ відміряють заздалегідь, а розмотують рулон безпосередньо в процесі укладання.
  2. Нижній шар матеріалу нагрівається і відразу ж притискається до підлоги. Приклеювання здійснюється за рахунок часткового плавлення бітуму, з якого складається полотно.
  3. Дуже важливо не «перепалити» покриття, в іншому випадку воно стає дуже крихким і не зможе забезпечувати гідроізоляцію протягом тривалого часу.
  4. Смуги наплавляються також укладаються з перекриттям один на одного. Напуск на стіни роблять близько 20 см.
  5. Не потрібно намагатися зігнути «холодний» матеріал на стиках зі стінами, він може зламатися. Після розігріву цю операцію виконати значно простіше і безпечніше для покриття.

Після укладання рулонних матеріалів дуже важливо приділити особливу увагу місцям входження труб.

Навколо них вставляються гумові ущільнювачі, а місця прилягання промащують силіконовим або поліуретановим герметиком.

З них краще вибирати ті склади, які мають мінімальну кількість наповнювачів.

Інші способи гідроізоляції

Рідка гума

Цей спосіб рідкої гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті набирає все більшої популярності.

Вона не має неприємного запаху і не виділяє шкідливих випарів, покриття дуже стійке до перепадів температур. Його високі гідроізоляційні властивості забезпечуються повну водонепроникність утвореного покриття і відсутністю швів.

Її нанесення не складніше виконання гідроізоляції обмазувальних способом. Також її можна розпорошувати за допомогою спеціальних апаратів, при цьому утворюється покриття достатньої товщини.

Рідке скло

Гідроізоляція рідким склом, що представляє собою цементний розчин, що містить силікат натрію або кальцію Гідроізоляція рідким склом, що представляє собою цементний розчин, що містить силікат натрію або кальцію.

Це міцний і довговічний матеріал, не тільки забезпечує чудову гідроізоляцію навіть в місцях регулярних протікання, але і володіє сильними антисептичними властивостями, що перешкоджають утворенню цвілі або грибка.

забарвлення

Альтернативним варіантом обмазуванням, схожим за технологією і складом матеріалів є фарбувальний спосіб. У ньому використовується бітумна емульсія, що наноситься пензлем на поверхню підстави.

Це один з найпростіших методів гідроізоляції. Однак термін служби такого покриття ледь дотягує до п'яти років.

здатний проникати спосіб

Проводиться за допомогою цементно-піщаної суміші зі спеціальними хімічними добавками. Її головна відмінність у формуванні захисного шару не на поверхні, а в товщі підстави.

Однак цей спосіб не використовують сам по собі, він не забезпечує достатнього захисту від протікання. Його застосування можливе лише в поєднанні з іншими методами гідроізоляції.

Змонтована гідроізоляція

Вона отримала свою назву від необхідності механічного закріплення матеріалів на підставі. Вона складається з самого ізолюючого матеріалу, часто навіть не одного, і кріпильних елементів.

Цей вид дуже ефективний, але надмірно трудомісткий, тому його використовують тільки в дуже складних випадках.

Засипна

Гідроізоляція засипним способом не дуже підходить для ванної кімнати. Вона може не забезпечити повного захисту. Або ж доведеться робити шар досить великої товщини (до 50 см), що істотно зменшить висоту кімнати.

Як засипки використовують шлаки, пінопласти, мінеральну вату та інші сипучі не вбирають вологу матеріали.

завершальні роботи

Поверх гідроізоляції виконується стяжка, однак при використанні рулонних матеріалів можна обійтися і без неї Поверх гідроізоляції виконується стяжка, однак при використанні рулонних матеріалів можна обійтися і без неї.

Звичайно ж, слід враховувати і вибір фінішного покриття.

В якості фінішного покриття найчастіше вибирають плитку. слід підбирати водостійкий клей для плитки .

Затирка для швів плитки у ванній також повинна бути водовідштовхувальна.

Як недорогого варіанту, можна покласти лінолеум на бетонну підлогу .

При виборі лінолеуму для ванної кімнати потрібно вибирати щільний і не слизький матеріал.

У цій кімнаті можна настелити і дерев'яна підлога. Деякі породи дерева (тик, модрина) досить добре витримують вплив вологи, але все одно це не найкращий варіант.

Більш розумною буде укладання водостійкого ламінату, добре підходить для цього вініловий ламінат для підлоги .

Як варіант можна розглядати корковий підлогу з покритих лаком плиток. Таке покриття не ковзає і добре зберігає тепло. Однак пошкодження лакового шару веде до набухання і псування полотна.

Так що все-таки, якщо ви не плануєте часто міняти дизайн ванної кімнати, краще використовувати класичний варіант - підлогову плитку.

Матеріал для гідроізоляції можна вибрати виходячи зі своїх умінь і фінансових можливостей.

Але не намагайтеся заощадити, нехтуючи гідроізоляцією взагалі.

Відео з проведення гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті

Поетапний план робіт з використанням матеріалів IZOLEX. Гідроізоляція проводиться обмазувальних способом.

У звичайній квартирі безліч джерел, з яких волога може потрапити до сусідів. І непередбачений ремонт обійдеться вам значно дорожче.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама