Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги в гаражі: і не тільки статі: три ключові моменти

  1. Види гідроізоляції:
  2. Для чого потрібна гідроізоляція даху гаража?
  3. Гідроізоляція стін гаража
  4. ізоляція підлоги

Підвищена вологість і перепади температур сприяють виникненню цвілі і грибків, утворення вогнищ корозії, а підняття грунтових вод в сезон завдає шкоди вашому гаража

Підвищена вологість і перепади температур сприяють виникненню цвілі і грибків, утворення вогнищ корозії, а підняття грунтових вод в сезон завдає шкоди вашому гаража. Правильно вироблена гідроізоляція підлоги в гаражі - ось що допоможе запобігти небажані наслідки, а також продовжити термін експлуатації вашого автомобіля.

Види гідроізоляції:

Бетонна підлога, як і інші види підлогового покриття, яка потребує додаткового захисту від вологи. Бетон, як матеріал, володіє деякою водопроникністю, і при тривалому впливі на нього вологи піддається руйнуванню, а проломи між стіною і підлогою можуть стати причиною ряду серйозних проблем.

Гідроізоляція підлоги здатна запобігти ризику появи таких неприємних сюрпризів як:

  • передчасне руйнування бетонного покриття;
  • освіту протікання;
  • розмивання фундаменту;
  • утворенню цвілі і грибка;
  • корозія металевих конструкцій;
  • деформація внутрішніх елементів в умовах підвищеної вологості.

Якщо в гаражі є льох або оглядова яма, проведення даних робіт доцільно почати саме з них.

Гідроізоляція ями в гаражі своїми руками дозволить вам захистити підвальне приміщення від різних протікань і потрапляння туди підземних вод.

Крім того гараж, який має підвальне приміщення, потребує також і в вертикальної гідроізоляції.

Гідроізоляція гаража зсередини проводиться за допомогою бітумної мастики і руберойду. При гідроізоляції підлоги часто використовуються такі матеріали як гарячий бітум і бензин. Довговічність цих матеріалів від 10 до 15 років.

Для чого потрібна гідроізоляція даху гаража?

Гідроізоляція покрівлі гаража один з ключових моментів щодо запобігання проникнення вологи всередину нього.

Один з популярних видів гідроізоляції покрівлі - укладання руберойду. Це покриття прекрасно підходить як для плоских, так і для скатних дахів.

Різні види мастик здатні забезпечити суцільне покриття, але можуть застосовуватися лише на рівній покрівлі.

Руберойд і побратими, універсальні і можуть з успіхом застосовуватися при гідроізоляції будь-якого даху.

Руберойд - це щільний картон, грунтовно просочений бітумом (є різновиди на основі склотканини). У євроруберойду, наприклад, є полімерний наплавний шар.

Технологія гідроізоляції за допомогою руберойду ділиться на кілька етапів:

  1. Проводиться очищення площі даху, при необхідності знімають залишки колишнього покриття.

Можливий варіант обробки бетонної поверхні спеціальними засобами, що підвищують адгезію.

Рулони руберойду розмотують і нарізають на шматки потрібного розміру з запасом по 15 -25 см з кожного боку.

  1. Далі наносять шар бітумної мастики, після чого без зволікання, щоб не дати їй застигнути, укладають приготовані шматки руберойду. Тут необхідно враховувати нахлест (не менше 10 см). Грунтовно проходять валиком до повного приклеювання шматка до поверхні.
  2. Наступний етап - це укладання шарів мастики.

На початку наноситься другий шар бітумної мастики, після чого укладається другий шар руберойду (зі зміщенням на половину попередньої смуги). Таким чином і інші прокладочні шари.

На фінальному етапі дах перевіряється на відсутність здуття і бульбашок (при необхідності їх протикають), після чого також на шар бітумної мастики укладається останній шар.

Гідроізоляція стін гаража

«Плачуть стіни» - перша ознака відсутності проведення належної гідроізоляції приміщення. Багато що також залежить від матеріалів, що використовуються при будівництві гаража.

Газоблоки, піноблоки і силікатна цегла далеко не кращі матеріали для зведення будинки на колесах, так як вони з часом руйнуються, вбираючи вологу. Стіни з бетону - найбільш підходящий варіант. На початку гідроізоляційних робіт по периметру гаража копає траншею до основи фундаменту. Незалежно від габаритів фундаменту, гідроізоляцію завжди прокладають вище рівня землі на 20 - 30 см.

Стіни очищаються від бруду, потім від основи фундаменту до нижньої частини стін гаража наноситься цементна штукатурка. За висиханню штукатурка обробляється за допомогою бітумної мастики, далі йде прокладка руберойду.

За допомогою гарячого бітуму приклеюється руберойд у два шари. Виступаючі краї склеюються з попередньо прокладеної під фундамент ізоляцією. Так, підвал залишається повністю ізольованим від попадання вологи. Установка вентиляції розглядається як додаткова перевага. При бажанні гідроізоляцію ями і стін в гаражі можна цілком виконати своїми руками.

При бажанні гідроізоляцію ями і стін в гаражі можна цілком виконати своїми руками

ізоляція підлоги

ізоляція підлоги

Погодьтеся, неприємне відчуття, коли вода починає проникати в ваш льох по весні. Гідроізоляція оглядової ями в гаражі - вихід з цього становища. В першу чергу проводиться гідроізоляція гаража зсередини від грунтових вод.

Далі слід гідроізоляція бетонної підлоги в гаражі.

Попередньо рулони руберойду варто розгорнути, і залишити в такому стані мінімум на добу. Ця нехитра операція дозволить уникнути здуття матеріалу в процесі його подальшого наклеювання.

Далі слід нарізка покрівельного матеріалу на фрагменти потрібного розміру. Після чого скочується їх виворітного стороною всередину.

Заздалегідь виробляємо розмітку в місцях, де буде здійснено проведення гідроізоляції.

Краї відрізаних фрагментів добре промазиваются бітумною мастикою. Укладання куди зручніше буде виконувати з помічником.

В процесі укладання покрівельного матеріалу слід простежити про освіту нахлеста між листами (не менше 1 см).

За допомогою валика на підлогу в 3 4 шари наноситься грунтовка. Даємо їй час повністю вбратися.

Місця з'єднання підлоги, стін і кутів можна додатково заклеїти герметичною стрічкою.

Якщо в приміщенні є труби, на них надягають ущільнювачі з гуми. Стики також проклеюються спеціальною стрічкою.

Концентрат бітумної мастики розводимо, згідно з вказівками на упаковці.

Мастика наноситься грубим валиком, при обробці кутів і важкодоступних місць найкраще вдатися до допомоги кисті.

Стіни проходимо мастикою до висоти 15 - 25 см.

Даємо поверхні повністю висохнути (це займе не менше доби).

Гідроізоляція оглядової ями в гаражі передбачає проведення цілого ряду робіт. Благо сучасні компанії- виробники надають зараз велика різноманітність матеріалів, здатних нам в цьому допомогти.

Для захисту поглиблень випускаються матеріали на основі бітуму в рулонах. Перед початком робіт слід розділити матеріал на необхідні фрагменти і рясно змастити їх спеціальним розчинником. Готові шматки потрібно укладати так, щоб листи розмішалися внахлест (від 10 -15 см) Особливе увагу варто приділити стиках між нім.Для їх склеювання вам знадобиться газовий пальник. Другим варіантом їх з'єднання може бути попередньо заготовлений плавлений бітум. Гідроізоляція ями в гаражі справа не хитра і цілком здійснимо своїми руками.

Для чого потрібна гідроізоляція даху гаража?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама