Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підвалів і фундаментів

  1. Гідроізоляція фундаментів: види і технології
  2. Гідроізоляція монолітного (плитного) фундаменту - основні види:
  3. Гідроізоляція підвалу - основні методи:

Всі підземні частини будинку постійно перебувають під гідростатичним тиском грунтових вод Всі підземні частини будинку постійно перебувають під гідростатичним тиском грунтових вод. Надійно захистити елементи конструкції фундаменту і підвальні приміщення будинку можна за допомогою гідроізоляції. Від її якості багато в чому буде залежати стан фундаменту, а, відповідно, безпеку і якість життя мешкають в будинку людей.

Гідроізоляція фундаментів: види і технології

Заходи щодо захисту будівлі від проникнення капілярної вологи, грунтових вод, опадів повинні бути орієнтовані на тип його заснування.

Гідроізоляція монолітного (плитного) фундаменту - основні види:

- оклеечная. Захист фундаменту проводиться за допомогою рулонних матеріалів. Вони можуть бути самоклеючі або кріпитися на рідкі бітумні мастики. Як рулонного матеріалу найчастіше виступає руберойд. Важливо! Оброблювана поверхня повинна бути чистою і рівною. Підстава обробляється гарячим бітумним складом, на який наклеюються полотна руберойду внахлест на 10-20 см. Ізоляція повинна мати 2-5 шарів;
- обмазочна. Гідроізоляція поверхні фундаментної плити бітумна обмазочна проводиться методом нанесення спеціальних мастик. Цей спосіб надійно захищає від капілярного впливу і проникнення поверхневих вод, обмазочна метод є найбільш економічним, проте від напірних ґрунтових вод не рятує. Ізоляційний шар нестійкий до механічних пошкоджень, тому слід проводити заходи щодо його захисту. Для цих цілей можна використовувати утеплювач ЕППС, голкопробивний рулонний геотекстиль або притискну цегляну стіну. Можна захистити лише кути будівлі за допомогою смуг геотекстильного тканини шириною 20 см. У такому випадку під час зворотної засипки фундаменту слід уважно стежити, щоб не сталося пошкодження ізоляційного шару будівельним сміттям (стеклами, арматурою, камінням та ін.);
- окрасочная. Виконується шляхом нанесення на підставу конструкції водонепроникного шару. В даному випадку використовуються гарячі і холодні бітумно-гумові та полімерні склади, які утворюють шар, що надійно захищає фундамент від проникнення вологи і дії хімічних речовин;
- просочувальна. Проводиться методом нанесення гідрофобною речовиною, який вбирається в тріщини і мікропори матеріалу, створюючи водонепроникний шар. Гідроізоляція монолітних (плиткових) фундаментів може проводитися рідким склом, бітумними складами, різними смолами, сумішшю, що складається з цементу, активних добавок і кварцового піску.
- Напилювана. Характеризується високою ефективністю і довговічністю. Склад наноситься швидко за допомогою розпилювача. Причому обробляти можна навіть нерівні поверхні. Ніякої підготовки підстави окрім, як очищення від пилу, не потрібно. Напилювана гідроізоляція потребує армування геотекстилем термоскрепленного типу, який буде не тільки захищати покриття, але і наділяти його додаткового - оклеечная тільними гідроізоляційними властивостями. Даний спосіб вважається одним з найдорожчих. Його рекомендуеться використовувати для фундаментів складної форми. Також до напилюваним методів відносять нанесення цементного розчину під напором до 20 м;
- проникаюча. Дозволяє надійно і надовго захистити фундамент від руйнівної дії вологи. Проникаючи в пори бетону проникаючі склади, витісняють вологу і утворюють на її місці нові кристалічні сполуки. Для того щоб проникаюча гідроізоляція фундаментної плити була максимально ефективні, слід повністю дотримуватися технології її нанесення. Перше, що необхідно зробити - очисти поверхню від пилу, і в місцях сполучення матеріалів створити штроби глибиною 2,5 см, якщо виявлені тріщини, їх слід розкрити на ширину 2 см і глибину 2,5 см за допомогою шпателя. Бетонна основа слід рясно змочити водою. Потім нанести перший шар ізоляції, використовуючи краскопульт, кисть або шпатель так, щоб були оброблені всі ділянки, включаючи технологічні шви і стики.

Гідроізоляція підвалу - основні методи:

Існує кілька видів захисту підвалу від проникнення вологи: Протівонапорная, Протикапілярну і безнапірний.

Протівонапорная гідроізоляція підвалів використовує матеріали, які здатні витримати позитивний тиск грунтових вод Протівонапорная гідроізоляція підвалів використовує матеріали, які здатні витримати позитивний тиск грунтових вод. Вона облаштовується з зовнішнього боку стін і підлоги. Заходи по її пристрою проводяться на стадії зведення будинку.

Безнапірний тип ізоляції підвалу може проводитися різними способами. Найбільш популярними є фарбувальний і обмазувальної метод. При цьому використовуються бітумні мастики холодного типу або гарячі бітумні склади.

Оптимальних варіантів Протикапілярну захисту будинку є проникаюча гідроізоляція. Після нанесення спеціального складу на зволожені стіни підвалу відбувається глибоке проникнення суміші всередину пір і утворення кристалів, які заповнюють собою капіляри, тріщини, не пропускаючи вологу. Глибина проникнення складу може досягати 25 см. Якщо у вас є льох, проникаюча гідроізоляція є найкращим способом його захисту від проникнення вологи і утворення цвілі.

Більш доступним варіантом внутрішньої гідроізоляції підвалів, виконаних з великоформатних блоків, є обмазувальної метод, який використовує бітумну мастику. При цьому товщина нанесеного шару повинна бути не менше 2 см, все поверхні підлоги і стін приміщення повинні бути ретельно оброблені складом, без будь-яких пропусків. Рекомендується закріпити на стіни каркас з арматури або сітку і провести оштукатурювання шаром товщиною не менше 2-3 см.

Для досягнення максимального результату гідроізоляцію підвалів і фундаментів рекомендується проводити паралельно із заходами по влаштуванню системи дренажу по всьому периметру будівлі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама