Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція плоскої покрівлі: рідкої гумою, пароізоляція для плоскої покрівлі ТехноНІКОЛЬ

  1. Види матеріалів, що використовуються для гідроізоляції
  2. Покрівельна рідка гума
  3. Гідроізоляція покрівлі рідкої гумою
  4. Етапи роботи при використанні рідкої гуми для покрівлі
  5. Способи очищення покрівлі
  6. Що з себе являє праймування
  7. Нанесення рідкої гуми на покрівлю
  8. Навіщо потрібна пароізоляція плоских покрівель?
  9. Підбір матеріалу для пароізоляції


Утеплення плоского даху передбачає два етапи роботи:

  1. Гідроізоляція плоскої покрівлі.
  2. Пароізоляція плоскої покрівлі.
Утеплення плоского даху передбачає два етапи роботи:   Гідроізоляція плоскої покрівлі

Гідроізоляція плоскої покрівлі

Але процес цих робіт в свою чергу залежить від того експлуатована буде покрівля чи ні. Плоска експлуатованим покрівля на відміну від експлуатованої не передбачає жорсткої основи під гідроізоляцію. При цьому використовують м'який утеплювач. Така покрівля ідеально підходить для забудов, де не існує потреби в обслуговуванні покрівлі і тому будь-який тиск виключено. Класична експлуатованим покрівля складається з несучої основи - металевий лист або плита - на яке укладають теплоізоляційний матеріал. Цей матеріал в свою чергу захищається від впливів зовнішніх умов гідроізоляційним килимом.

Експлуатована покрівля - це покращений варіант плоскої покрівлі. Її відмінність полягає в розташуванні гідроізоляційного шару не над матеріалом утеплювача шаром, а під ним. Ця конструкція захищає гідроізоляційний килим від таких факторів, як перепади температури, ультрафіолет, цикли замерзання і танення, а також від механічних пошкоджень.

Якщо звести всі нюанси, які включає в себе гідроізоляція плоского даху, то можна отримати дві аксіоми, які повинні враховуватися на стадії проектування, будівництва і, звичайно ж, при монтажі гідроізоляції:

  1. Поверхня плоского даху повинна бути трохи похилим. Це робиться для того, щоб вода вільно стікала і не збиралася в центрі.
  2. Гідроізоляційний шар повинен бути суцільним, тобто тріщини і зазори неприпустимі!

Виконання цих умов гарантує Вам якісність і довговічність гідроізоляції. Слід згадати, що плоскі дахи і тераси найчастіше забезпечують захист від води за допомогою всього лише однієї гідроізоляційної мембрани. До всього іншого зверху можна закласти мембрану з мінеральною посипкою або, якщо по даху потрібно буде ходити, то залити бетонною стяжкою або укласти плитку.

Не потрібно забувати і те, що шар гідроізоляції може випадково пошкодитися під час укладання матеріалу. Це спричинить протікання води, яке виявити досить важко.

Великої уваги і відповідальності вимагає підбір матеріалів, а також розробка дренажною і гідроізоляційної системи плоскої покрівлі. Принципи, за якими потрібно укладати гідроізоляцію можуть варіюватися і залежать від кошторисних можливостей і самого призначення плоскої покрівлі. Єдине правило, яке необхідно дотримуватися в будь-якому випадку - гідроізоляційний шар обов'язково повинен бути цілісним.

Єдине правило, яке необхідно дотримуватися в будь-якому випадку - гідроізоляційний шар обов'язково повинен бути цілісним

При наявності невеликого нахилу плоскої покрівлі, бажано спорудити водовідливи з сильною пропускною спроможністю. Не завадить створити і захисний шар навколо димаря (якщо такий є), висота - приблизно 30-50 см. Це створить додатковий захист в періоди танення снігу.

Види матеріалів, що використовуються для гідроізоляції

І для одного, і для іншого виду плоскої покрівлі процес гідроізоляції проводиться практично однаково. Для цього найчастіше застосовують такі рулонні матеріали:

  1. Полімерно-бітумні.
  2. Рулонно-наплавляемие.
  3. ПВХ-мембрани.
  4. Мастикові матеріали.

Хоча до недавніх пір найпопулярнішим матеріалом був руберойд. Сьогодні його потіснили більш довговічні і надійні конкуренти.

Останнім часом поряд з бітумними матеріалами все ширшу популярність отримують нові полімерно-бітумні. Їм властиві поліпшені показники технічних якостей, завдяки міцності армуючої основи і підвищеною еластичності, а також приватних якостей полімерно-бітумного в'яжучого матеріалу.

Покрівельна рідка гума

Гідроізоляція рідкої гумою

Одним з нових способів гідроізоляції плоских покрівель є гідроізоляція покрівлі рідкої гумою.

Такий матеріал дуже вигідний при гідроізоляції великих квадратурі покрівлі. Покрівельну рідку гуму також зручніше використовувати при складних рельєфах плоского даху. Наприклад, якщо на даху є різні парапети, виступи, ковпаки, а також труби і антени, то, рідка гума тут буде більш доречним матеріалом, ніж рулонні бітумні матеріали.

Гідроізоляція покрівлі рідкої гумою

Ремонт гідроізоляції плоского даху рідкої гумою робиться швидше і до того ж якісніше, ніж рулонними бітумними матеріалами.

Рідку гуму наносять на покрівлю за принципом холодного безповітряного розпилення. На поверхні основи такий матеріал швидко твердне, волога з нього випаровується, після чого намертво зчіплюється з поверхнею даху і набуває вигляду резіноподобного покриття. Воно володіє такими позитивними властивостями:

  1. Міцність.
  2. Гнучкість, еластичність.
  3. Абсолютна водонепроникність.
  4. Екологічність (без розчинників).
  5. Технологічність (без пальників, котлів).
  6. Надійність (термін експлуатації - до 30 років)

Етапи роботи при використанні рідкої гуми для покрівлі

Процес ділиться на чотири етапи:

  1. Підготовка поверхні.
  2. Праймування підстави.
  3. Армування підстави.
  4. Нанесення рідкої гуми.

Якщо Ви задумали ремонт плоского даху, то підготовчий процес слід провести обов'язково! І найперше - це очищення даху, так як завозити установку і гуму рідку на об'єкт, де лежить будівельне сміття, листя, пил і т. Д. Не має сенсу.

Способи очищення покрівлі

Найефективніший метод очищення даху від пилу - застосування компресора. При цьому бажано передбачити екрани, щоб пил не здувало вниз, а зігнало на одну ділянку покрівлі. І краще, щоб компресор був забезпечений масловологовідділювачі, оскільки зайва волога на поверхні, яка буде покриватися рідкої гумою не потрібна.

Гідроізоляція покрівлі рідкої гумою передбачає процес очищення плоского даху на стиках, приляганнях, а також місцях кріплення різного устаткування (труби, антени, вентиляційні шахти). Ці ділянки краще очищати за допомогою дротяних щіток з жорстким і щільним ворсом. Не забувайте про існування спеціальних насадок-щіток для дрилі. Вони теж можуть бути корисні при очищенні складних місць.

Очищення рівних ділянок покрівлі простіше. Пил і бруд можна видалити за допомогою промивання водою під тиском. Тут стануть в нагоді миючі установки різних видів. Не забудьте після такого способу очищення ретельно просушити поверхню покрівлі.
Очищення рівних ділянок покрівлі простіше

Якщо на даху є старе рулонне покриття і якщо воно не знімне, то краще обійтися без такого промивання, інакше під нього неодмінно потрапить частина води, а це вже набагато ускладнить роботу з підготовки підстави для гідроізоляції плоскої гумою.

Нанесення рідкої гуми на свіжий бетон передбачає видалення цементного молочка. Найідеальніший спосіб - шліфування бетону. Він полягає в зрізку верхнього нетривкого шару, завдяки чому відкриваються пори, які закупорюються внаслідок грунтовки бітумно-полімерної емульсією. Для такого методу радять використовувати шліфувальні машини для бетону. Якщо таких немає, то пройтися щітками по поверхні - це, як мінімум.

Що з себе являє праймування

Праймер для даху

Що стосується праймування, то слід знати, що це напилення на підготовлену поверхню компонента «А» першим шаром. Напилення виробляють з метою створення надійної зчіпки шару рідкої гуми з поверхнею покрівлі. Даний етап виконають відповідальну функцію при гідроізоляції покрівлі рідкою гумою, так як не завжди вдається очистити поверхню від пилу тільки за допомогою гідроструменевого установки. Праймер ж здатний захопити найдрібніші частинки пилу, які залишаються після обробки струменем води. До того ж адгезія матеріалу до поверхні поліпшується саме за рахунок процесу праймування.

Якщо поверхня не підготовлена і не обгрунтована, а Ви вже почали напилювати шар рідкої гуми, це буде великою помилкою!

Не забувайте і про армування покрівлі! Для деяких елементів даху виконати армування геотекстилем просто необхідно!

Нанесення рідкої гуми на покрівлю

Яким же чином відбувається процес гідроізоляції даху рідкої гумою? Все не так вже й складно. Під час розпилювання рідини утворюється два плоских факела. Змішуючись між собою, вони потрапляють на поверхню, після чого застигають, утворюючи безшовну гідроізоляцію даху.

Рідини являють собою білу струмінь - водний розчин активатора і коричневу - бітумно-полімерна емульсія на основі води. Це і є рідка гума. Коли поверхня чорніє під впливом рідин, це означає, що процес розпаду емульсії вже пішов і утворилася безшовна мембрана.

Навіщо потрібна пароізоляція плоских покрівель?

Як ми вже говорили на самому початку статті, крім гідроізоляційного шару утеплення плоскої покрівлі передбачає парозоляціонний шар. Навіщо він потрібен? Його основна функція - це захист від проникнення водяної пари з приміщення в покрівельний пиріг. Якщо плівка, що затримує пари відсутня, то випаровування піднімаються вгору і там стикаються з шаром гідроізоляції. Згодом в тілі утеплювача може накопичитися чимала кількість пара, що призведе до втрати його теплофізичних характеристик.

Підбір матеріалу для пароізоляції

Існують деякі аспекти, що стосуються правильного вибору матеріалу для пароізоляції плоских покрівель. Придбаний матеріал і його кількість залежить від:

  1. Конструкції «пирога» плоскої покрівлі.
  2. Кліматичних умов будівництва.
  3. Виду покрівлі (експлуатована чи ні).
  4. Способи укладання на основу.
  5. Виду підстави.

Серед основних матеріалів для пароізоляції можна виділити такі:

  1. Плівки з поліетилену.
  2. Плівки з поліпропілену.
  3. Бітумні матеріали.

І це тільки основні, оскільки перераховувати всі види матеріалів потреби немає - сьогодні існує величезна кількість сертифікованої продукції такого типу.

І це тільки основні, оскільки перераховувати всі види матеріалів потреби немає - сьогодні існує величезна кількість сертифікованої продукції такого типу

Поліетиленова плівка для пароізоляції

А вибір спрощується в рази завдяки принципу табличного підбору. Такі таблиці, наприклад, добре розроблені у Техноніколь. При цьому дана продукція сьогодні рекомендується багатьма досвідченими фахівцями, так як пароізоляція для плоскої покрівлі Техноніколь має вологостійкі і протипожежними якостями протягом довгого терміну. Перевагою є і його екологічна чистота.

Отже, ми розглянули основні віхи технології гідроізоляції і пароізоляції плоских покрівель і з'ясували: щоб домогтися якісної мембрани, а також надійності всіх складових утеплювача даху, роботу слід проводити не «для галочки», а «на відмінно», не шкодуючи сил, часу, матеріалів і грошей.

Навіщо потрібна пароізоляція плоских покрівель?
Навіщо він потрібен?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама