Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція покрівлі - матеріали вищої якості по фотографіях!

Хто сказав, що створення покрівлі обмежується лише монтажем кроквяної системи та покриття? Це в корені невірне твердження, адже без утеплення покрівля буде холодною, а без гідроізоляції і зовсім ризикує протекти! Тому захист від вологи приділяється особлива увага - тільки гідроізоляція покрівлі здатна захистити покриття від кислотних дощів і попередити її передчасний знос. Дізнайтеся все про гідроізоляції плоскої і скатної даху прямо зараз!

Увага! Якщо вчасно не подбати про гідроізоляцію покрівлі, економія вийде дуже сумнівна: в процесі експлуатації Ви витратите набагато більше грошей на передчасний ремонт!

Гідроізоляційних матеріалів на будівельному ринку більш ніж достатньо

Існує 7 видів гідроізоляції для покрівлі, які відрізняються способом нанесення і складовими компонентами. З їх допомогою можна виконати роботи з гідроізоляції даху:

  • плівкова гідроізоляція, відома як гидробарьер;

  • проникаюча гідроізоляція - до неї відносяться проникаючі і напівпроникну склади;

  • полімерна мембранна гідроізоляція: ПВХ, дифузні і системні рішення мембрани;

  • ін'єкційна гідроізоляція: поліуретанові, силікатні і акрилатні смоли, емульсії і цементи;

  • оклеечная гідроізоляція;

  • Напилювана гідроізоляція: сечовина, рідка гума і акрилатні двокомпонентні склади;

  • обмазочная гідроізоляція: однокомпонентні і двокомпонентні матеріали, а також акрилові, поліуретанові, бітумні, каучукові та силіконові мастики.

Який би варіант Ви не припав до душі, не забувайте про обов'язкову консультації з фахівцем - тільки він зможе підказати вірне рішення в кожному індивідуальному випадку!

Плівкова гідроізоляція покрівлі

Плівкова гідроізоляція. Недорогий і легкий спосіб, який використовується найчастіше на скатних покрівлях під черепицю і металочерепицю. Рідкісне утеплення горищ та мансард за допомогою пінополістиролу або мінеральної вати обходиться без плівкової гідроізоляції.

Вона укладається у напрямку від карниза до коника, при цьому особлива увага приділяється накладенню. При куті нахилу покрівлі в 15-30 градусів необхідний нахлест розміром в 25 см, при 30 і більше градусах досить нахлеста в 15-20 см.

Плівкову гідроізоляцію при укладанні натягувати не можна - вона повинна на 1,5-2 см провисати між кроквами.

Приготування складу для проникаючої гідроізоляції

Проникаюча гідроізоляція. Застосовується для гідроізоляції бетонних покрівель з пористою структурою.

Перед нанесенням складу поверхню необхідно очистити і знежирити.

Суміш для проникаючої гідроізоляції розводиться водою в потрібних пропорціях безпосередньо перед нанесенням.

Проникаюча гідроізоляція у вигляді рідкого скла, розплавленого бітуму, синтетичних смол і рідких полімерів заповнює дрібні тріщини і пори, робить конструкцію більш міцною і надійно захищає її від проникнення вологи.

Для нанесення складу використовується пульверизатор.

Полімерна гідроізоляція. Найпоширеніший варіант серед усіх існуючих - незважаючи на те, що він порівняно новий. ПВХ мембрани відрізняються зручною формою випуску - вузькі рулони, і різними видами кріплення - механічним, клейовим і баластних. Механічне кріплення застосовується в тому випадку, коли додатковий тиск на покрівлю неприпустимо. Роль кріпильних елементів в цьому випадку грають цвяхи, скоби і шурупи. Клейовий спосіб ідеальний для складних покрівельних конструкцій. Баластне кріплення підходить для дахів, кут нахилу яких не перевищує 10 градусів, тому часто використовується при створенні інверсійної покрівлі. ПВХ мембрана укладається на дах і кріпиться по всьому периметру, після чого засипається щебенем або гравієм.

Кращі матеріали для гідроізоляції плоскої покрівлі

Пластфоіл ПВХ від 220 руб / м²

Пластфоіл ПВХ від 220 руб / м²

Баудер ТПО від 396 руб / м²

Баудер ТПО від 396 руб / м²

Firestone системні рішення від 332,5 руб / м²

Firestone системні рішення від 332,5 руб / м²

До дифузним відносяться такі види мембран: дифузійні мікроперфоровані, антиконденсатні і супердіффузние.

Супердіффузние і дифузні мікроперфоровані мембрани підходять для будь-яких видів покрівлі.

У випадку з Мікроперфорована мембраною при її укладанні обов'язково залишається зазор між нею і утеплювачем. Супердіффузним мембран зазор не потрібен. Для металочерепиці ідеальним рішенням стане антиконденсатна мембрана, а для мансардного даху - супердіффузная. ЕПДМ мембрани можна використовувати на покрівлі будь-якого типу: кривої, плоскою, зігнутої, адже її еластичність дозволяє їй легко приймати потрібну форму. При монтажі стики мембранних листів ущільнюються за допомогою самоклеющейся стрічки. Способи кріплення у системні рішення мембрани такі ж, як і у ПВХ: на похилому даху - клейовий або механічний, на плоскій - баластний.

Кращі матеріали для гідроізоляції скатної покрівлі

Обмазувальна гідроізоляція

Обмазувальна гідроізоляція. За допомогою мастики на поверхні створюється щільне покриття мінімальною товщиною 5 мм. Іноді товщина шару може досягати декількох сантиметрів! Такий варіант ідеальний для покрівлі з мінімальним кутом або плоскою.

Мастика забезпечує відмінне зчеплення з будь-якою основою: бетоном, металом або деревом. Таку гідроізоляцію часто називають наливний покрівлею - вона дуже схожа на наливні підлоги. Затверділа мастика на покрівлі є щільне безшовне покриття, яке прослужить Вам не менше 20 років.

До нового покоління обмазувальної гідроізоляції відносяться бітум-полімерні мастики. Залежно від способу нанесення, мастики поділяються на:

  • холодні - якщо температура повітря вище +5 º C, вони не потребують підігріву, якщо нижче, їх підігрівають до +70 º C;

  • гарячі - потребують попередньому підігріві до +160 º C.

Обклеювальна гідроізоляція. Спосіб застарілий і майже повністю витіснений сучасними. Передбачає використання руберойду, Екофлекс, пергаміну, ізоеласт, толю, мостопласт, стекловойлок, ізопласт і інших матеріалів, які кріпляться за допомогою бітумної емульсії. Така гідроізоляція не витримує конкуренції з причини складної установки і високої чутливості до будь-якого роду механічних пошкоджень.

Фахівці нашої компанії допоможуть Вам підібрати необхідну гідроізоляцію для покрівлі, виходячи з особливостей Вашого об'єкта! Телефонуйте вже зараз!

Хто сказав, що створення покрівлі обмежується лише монтажем кроквяної системи та покриття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама