Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція покрівлі під металочерепицю

  1. Технологія монтажу гідроізоляції

Від того, наскільки грамотно влаштована гідроізоляція під металочерепицю буде залежати, як довго прослужить покрівля. «Покрівельний пиріг» крім кроквяної конструкції і обрешітки має кілька шарів, кожен з яких виконує свою функцію. Про вибір металочерепиці добре написано тут https://ironcenter.ru/catalog/metallocherepitsa/c1023/ , А в даній статті ми розглянемо гідроізоляційний шар, який захищає покрівлю від руйнівної дії вологи і допомагає створити в будинку сприятливі умови для життя.

ru/catalog/metallocherepitsa/c1023/

Гідроізоляція під металочерепицю повинна виконувати дві функції:

  • захищати від проникнення вологи за допомогою паро- і гідроізоляційної плівки;
  • попереджати утворення конденсату.

Плівка повинна кріпитися до крокв покрівлі із зовнішнього боку. Це дозволить захистити утеплювач і самі крокви від попадання вологи, яка у вигляді конденсату утворюється на внутрішній поверхні металочерепиці. А також забезпечить надійний захист від атмосферної вологи, яка може проникати всередину приміщення, якщо мають місце дрібні протікання. Скільки буде коштувати гідроізоляція стелі або даху залежить від типу використовуваного матеріалу. Армовані поліетиленові плівки, призначені для горищних холодних дахів будинків і гаражів, є найдоступнішими в ціновому плані. Армовані поліпропіленові плівки характеризуються більш високою міцністю і відрізняються підвищеною стійкістю до дії ультрафіолетових променів.

Для того щоб уникнути утворення конденсату на плівці з боку утеплювача, необхідно нанести на матеріал антиконденсатний шар. Між поліпропіленової плівкою і утеплювачем повинен бути зазор для вентиляції. Найдорожча і ефективна гідроізоляція під металочерепицю проводиться з використанням супердифузійних мембран - спеціальних плівок, виготовлених з синтетичного волокна. Укладання даного матеріалу проводиться безпосередньо на утеплювач. При цьому вентиляційний зазор залишати не потрібно.

Для теплих дахів використовується пароізоляційна плівка, яка розміщується між утеплювачем і внутрішньою стороною крокв. Пароізоляційна плівка складається з армованого поліетилену, нетканого полотна, пропілену та може мати алюмінієве покриття.

Пароізоляційна плівка складається з армованого поліетилену, нетканого полотна, пропілену та може мати алюмінієве покриття

Технологія монтажу гідроізоляції

Гідроізоляція під металочерепицю монтується на лагах, кроквах, інших конструктивних покрівельних елементах. Для кріплення використовуються цвяхи з плоскими капелюшками або скоби. Відстань між кроквами, на які закріплюється плівка, має бути 1,2 м. Після того як монтаж гідроізоляційного матеріалу завершено, слід провести зміцнення за допомогою допоміжної обрешітки. При цьому необхідно стежити за тим, щоб плівка не контактувала з термоізоляцією, опалубки і металочерепицею. Матеріал повинен кріпитися внахлест. При монтажі гідробар'єру слідують залишити зазор не менше 5 см. Він необхідний для забезпечення вентиляції покрівлі. Гідроізоляція під металочерепицю повинна додатково закріплюватися по низу даху і конику.

Вентиляційний зазор між гідроізоляційної плівкою і металочерепицею необхідний для того, щоб запобігти утворенню конденсату. Створюється він за рахунок обрешітки, на яку кріпиться металочерепиця, і спеціальних отворів в підшивці звисів даху і ущільнювачів коника. Це дозволяє повітрю вільно циркулювати під покрівлею, і не допускати випадання конденсату. У деяких випадках використовуються покрівельні вентилятори.

Для досягнення максимального захисту і створення оптимальних умов проживання в будинку, необхідна також якісна зовнішня гідроізоляція.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама