Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція покрівлі рідкої гумою: як зробити правильно, переваги і недоліки

  1. Загальна характеристика та особливості нанесення
  2. Переваги рідкої гуми
  3. недоліки
  4. Різновиди рідкої гуми
  5. За способом використання рідкі гуми діляться на три групи:
  6. Порядок проведення робіт
  7. Деякі нюанси гідроізоляції плоскої покрівлі
  8. ВИСНОВКИ:

Гідроізоляція покрівлі є необхідним етапом створення міцного і надійного споруди Гідроізоляція покрівлі є необхідним етапом створення міцного і надійного споруди. Вона захищає будівлю від негативного впливу атмосферних опадів, талої води. Серед пропонованих сучасним будівельним ринком матеріалів для проведення гідроізоляційних робіт найефективнішим і сучасним є рідка гума. У ньому поєдналися кращі якості рулонних матеріалів і виняткові властивості, яких не можна домогтися при використанні звичайних покрівельних матеріалів.

Загальна характеристика та особливості нанесення

Справедливості заради слід зазначити, що назва матеріалу вибрано для зручності покупців і не відображає його суті.

Чорний колір, тягуча консистенція і підвищена водонепроникність дійсно роблять його схожим на гуму. Однак на цьому схожість закінчується, оскільки матеріал не знаходиться на каучуковій, а на бітумної основі.

Читайте, що таке   мансардний дах фото   і особливості конструкції Читайте, що таке мансардний дах фото і особливості конструкції.

Дізнайтеся все про пристрій зеленої покрівлі тут .

Автори технології виробництва цієї речовини назвали його безшовної напиляемой гідроізоляцією. Однак цей термін виявився занадто складним для середнього споживача, внаслідок чого прижилося інша назва (хоча і некомпетентне і не передає суті матеріалу) - рідка гума.

Особливістю і в той же час одним з основних переваг рідкої гуми є здатність зчеплення з будь-яким матеріалом на молекулярному рівні, причому незалежно від тривалості експлуатації попереднього покрівельного покриття і стадії затвердіння. Жоден з будівельних матеріалів більше не володіє подібним якістю.

Для проведення гідроізоляції з використанням рідкої гуми старе покриття не потрібно демонтувати: роботи проводяться поверх наявної гідроізоляції. Все, що потрібно - це установка дефлекторів для видалення накопичених надлишків вологи і армування мастики за допомогою геотекстилю.

Використання рулонних покриттів не дає можливості проводити гідроізоляцію покрівлі з великою кількістю примикань. У цьому випадку оптимальним варіантом є гідроізоляція рідкої гумою. При наявності вентиляційної системи застосування цього матеріалу гарантує створення високоякісної гідроізоляції стиків і примикань.

Завдяки еластичності речовини поверхня не пошкоджується в разі вібрації. Протягом експлуатації покрівлі бітум не береться так званому ефекту старіння, оскільки до складу мастики входить полімер, що перешкоджає випаровуванню ефірних масел. Завдяки цьому в значній мірі збільшується термін експлуатації покрівлі - до 20 і більше років.

Рідка гума наноситься за допомогою розпилювання, механізованим способом. У підсумку виходить безшовна монолітна мембрана будь-якої геометричної форми і конфігурації, без стиків і примикань.

До початку проведення робіт немає необхідності в попередній підготовці поверхні: гуму можна наносити навіть на вологу або мокру поверхню, завдяки чому істотно підвищується якість і продуктивність проведеної роботи: за добу можна обробити до 2000 кв. метрів поверхні.

Переваги рідкої гуми

Використання рідкої гуми для проведення гідроізоляції має цілий комплекс очевидних переваг Використання рідкої гуми для проведення гідроізоляції має цілий комплекс очевидних переваг.

  • матеріал дуже зручно зберігати і транспортувати, оскільки він знаходиться в особливих бочках;
  • його можна застосовувати на будь-якій поверхні методом холодного розпилення, для якого немає необхідності у використанні вогню;
  • гума має високий ступінь адгезії до більшої частини будівельних матеріалів, при цьому роботи можна здійснювати без демонтажу старого покриття;
  • використовуючи рідку гуму, можна отримати гумове безшовне покриття на значних за площею поверхнях незалежно від кількості примикань і рівня їх складності;
  • покрівельна Напилювана гідроізоляція відрізняється підвищеною міцністю і еластичністю;
  • при її використанні вдається домогтися абсолютної водонепроникності;
  • для нанесення матеріалу немає потреби у використанні елементів механічного кріплення, а також вогню або води;
  • нанесення рідкої гуми дозволяє домогтися не тільки відмінною гідроізоляції, але і створює надійне антикорозійне покриття;
  • матеріал не псується під впливом надмірно високих або низьких температур, різкої зміни температурного режиму, інтенсивного УФ-опромінення;
  • завдяки відсутності розчинників у складі цієї речовини з нього випаровується тільки вода;
  • на відміну від укладання рулонних матеріалів, напилення рідкої гуми дає можливість ідеальної обробки ускладненого рельєфу покрівельної поверхні з великою кількістю куточків, виступаючих частин, ділянок огибания труб, проводів і зливів, причому за короткий час і без швів;
  • використання цього матеріалу забезпечує максимально тривалий термін експлуатації, збільшує міжремонтні проміжки і полегшує проведення ремонту;
  • ремонт можна здійснювати з мінімальними витратами, оскільки при цьому немає необхідності в демонтажі великих ділянок покрівельного килима: можна просто полагодити пошкоджену частину;
  • повністю усуваються патьоки;
  • завдяки заповненню і герметизації мікротріщин вдається досягти стовідсоткової паро-, гідро- і газонепроникності;

Утвориться безшовна мембрана оберігає як від корозії води, так і від агресивних хімічних агентів.

  • створюється абсолютно самостійне покриття, яке не вимагає використання інших захисних матеріалів;
  • повністю відсутні місця з'єднання, нахлести і шви;
  • оскільки немає необхідності пробиття поверхні цвяхами або дюбелями, використання інших кріпильних елементів, вдається зберегти цілісність покриття;
  • матеріал відрізняється підвищеною в'язкістю і стійкістю по відношенню до проколів і інших пошкоджень;
  • гума нетоксична, безпечна в плані екології, негорюча;
  • відсутня катодного відшарування.

недоліки

Основними мінусами матеріалу можна вважати

  • підвищений рівень чутливості по відношенню до розчинників і речовин, які містять нафтопродукти;
  • якщо виникає необхідність видаляти покриття, то це можна зробити тільки механічним способом;
  • рідка гідроізоляція коштує досить дорого;
  • для її нанесення необхідна спеціальна установка.

Області застосування

Гідроізоляцію за допомогою рідкої гуми можна застосовувати на поверхнях з наступних матеріалів:

  • металевої;
  • на основі збірного або монолітного залізобетону;
  • шиферної;
  • дерев'яної;
  • черепичним;
  • з рулонних матеріалів;
  • на цементному стягуванні.

Різновиди рідкої гуми

В даний час магазини пропонують широкий асортимент рідкої покрівельної гуми. Їх можна розділити на два основних види:

  • однокомпонентні;
  • багатокомпонентні.

Однокомпонентні матеріали надходять у продаж в скомпонованою для нанесення і подальшого затвердіння пропорції Однокомпонентні матеріали надходять у продаж в скомпонованою для нанесення і подальшого затвердіння пропорції.

Багатокомпонентні матеріали включають в себе кілька (мінімум два) складових, основними з яких є базисний компонент і каталізатор затвердіння.

Що складаються з двох компонентів гуми називаються двокомпонентними.

За способом використання рідкі гуми діляться на три групи:

Наливна - її готують і формують безпосередньо на місці, де будуть проводитися роботи по гідроізоляції.

Фарбувальна - гідроізоляція здійснюється нанесенням пастоподібних і рідких плівкотвірних речовин за допомогою простих малярних кистей, шпателів і щіток.

Напилювана - роботи здійснюються із застосуванням методу холодного напилення, для якого потрібне особливе устаткування (RX-27). Застосування цього способу дає можливість впоратися з роботою за короткий термін і при цьому отримати покриття, що володіє відмінними якісними характеристиками.

Рідка Напилювана гума займає одну з лідируючих позицій в рейтингу матеріалів, що застосовуються для гідроізоляції покрівлі.

Порядок проведення робіт

Оптимальними умовами для проведення роботи є суха погода і температура вище +5 градусів. Хоча гуму можна наносити і на вологу поверхню, вона все ж буде краще лягати на суху.

При роботі застосовується двоканальний безповітряний дозуючий і змішує елемент.

Що являє собою   коник даху   і як його правильно змонтувати Що являє собою коник даху і як його правильно змонтувати.

Чому важливо виконати утеплення четирехскатной даху читайте в статті на нашому сайті.

Дивіться фото і читайте корисну інформацію про кроквяної системі вальмовой даху https://rooffs.ru/stropilnye-sistemy/valmovaya-krysha/sostovlyauschie.html

Перед початком робіт всю покрівельну поверхню необхідно ретельно вимити, використовуючи працюють під підвищеним тиском водні миючі апарати. Потім поверхню висушується. Якщо на ній залишилися жирні плями, їх ліквідують способом випалювання. До початку гідроізоляції необхідно здійснити ряд заходів:

  • Проконтролювати якісність і коректність влаштування основи покрівлі.
  • Здійснити всі необхідні заходи для підготовки підстави до подальшого напилювання шару рідкої гуми.
  • Встановити на місці проведення роботи все обладнання, запастися необхідними інструментами.
  • Підготувати до використання бітумно-полімерну суміш.
  • Рідка гума наноситься на поверхню покрівлі у вигляді смуг шириною приблизно 1-1,5 метра. Треба стежити за рівномірним розподілом матеріалу. Переходи повинні бути хрестоподібними. Слід звертати увагу на повну обробку поверхні, щоб не залишалося необроблених ділянок. У тих частинах, де дах пласка, включається шар ковзання. Він повинен знаходитися між мембраною і захисним шаром. Його пристрій здійснюється за допомогою монтажу двох шарів, в які входять геотекстиль, склотканина і плівка з поліетилену.

Деякі нюанси гідроізоляції плоскої покрівлі

Рідка гума прекрасно підходить для проведення гідроізоляційних робіт на пласкій покрівлі Рідка гума прекрасно підходить для проведення гідроізоляційних робіт на пласкій покрівлі. Спосіб проведення роботи може змінюватися в певній мірі в залежності від типу покрівельного покриття.

Для створення якісної гідроізоляції рідка гума наноситься на рівну основу. Не треба намагатися домогтися ідеально гладкої поверхні: найголовніше - щоб на ній не було суттєвих дефектів і зайвих предметів і виступів. Дотримання цієї умови дозволяє створити по можливості більш рівномірний шар.

Наскільки гладким вийде поверхня, залежить від застосовуваного при роботі пристрою.

Використання установки, що працює під високим тиском, дає можливість ретельного розгладження оброблюваної поверхні. Використовується спосіб розпилення, в результаті виходить якісна безшовна мембрана.

Якщо застосовуються працюють під низьким тиском пристрої, шанси отримати рівну поверхню незначні. У більшості випадків на ній з'являються горбки різної висоти, які дуже псують зовнішній вигляд покрівельної поверхні.

Якщо немає можливості проведення вирівнювання до розпилення, поверхню можна підрівняти за допомогою стяжки.

Під час напилення речовини на покрівельні плити може витрачатися більшу кількість полімерно-бітумної емульсії. Якщо є шар грунтовки, необхідно підсилювати (наскільки це буде можливо) всі з'єднання, які розташовуються між утеплювальними плитами. У них укладаються смужки геотекстилю.

Оптимальним способом напилення рідкої гуми є нанесення матеріалу на вже створений шар стяжки. При такій черговості проведення дій можна отримати гарну гладку поверхню і естетично привабливу покрівлю.

Для застигання рідкої гуми потрібно 24 години. Треба зауважити, що для проведення гідроізоляції покрівлі за допомогою рідкої гуми не потрібно залучення великої кількості людей: двох осіб буде цілком достатньо.

ВИСНОВКИ:

  • Гідроізоляція покрівлі є необхідним етапом створення міцної і надійної конструкції.
  • Найефективнішим і сучасним матеріалом для гідроізоляції є рідка гума.
  • Вона проводиться на бітумної основі.
  • Одним з основних переваг рідкої гуми є здатність зчеплення з будь-яким матеріалом на молекулярному рівні.
  • Рідка гума наноситься за допомогою розпилювання, механізованим способом.
  • Гуму можна наносити навіть на вологу або мокру поверхню.
  • Цей матеріал має цілий ряд незаперечних переваг.
  • З недоліків можна назвати чутливість по відношенню до розчинників і речовин, що містять нафтопродукти, а також порівняно високу ціну.
  • Рідка гума може бути одно-, дво- і багатокомпонентної.
  • За способом нанесення рідка гума буває наливний, фарбувальної, напиляемой.
  • Перед початком робіт всю покрівельну поверхню необхідно ретельно вимити.
  • Рідка гума наноситься на поверхню покрівлі у вигляді смуг шириною 1-1,5 метра.
  • Для створення якісної гідроізоляції матеріал наносять на рівну основу.
  • При гідроізоляції плоскої покрівлі оптимальним способом напилення рідкої гуми є нанесення матеріалу на вже створений шар стяжки.
  • Для застигання речовини потрібно 24 години.

Як правильно виконати гідроізоляцію даху за допомогою акрилової мастики ви дізнаєтеся, подивившись відео.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама