Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція покрівлі своїми руками це просто, якщо знаєш як

  1. Підготовка та вимоги до поверхні (бетон, стяжка):
  2. Інструменти для ручного нанесення рідкої гідроізоляції
  3. Армування примикань і швів
  4. Нанесення рідкої гуми
  5. Гідроізоляція покрівлі своїми руками - Розрахунок собівартості 1 м.кв
  6. Нюанси при виконанні безшовної поліуретанової гідроізоляції

Гідроізоляція покрівлі своїми руками (тераси, гаража, балкона) це просто, якщо знаєш, як і чому. Прочитавши цю статтю, ви зможете самостійно виконати гідроізоляційні роботи або проконтролювати правильність їх виконання виконавцем.

Як і в попередніх статтях рубрики «зроби сам» роботи виконуються матеріалами серії Hyperdesmo ® (про переваги застосування рідкої гуми Гипердесмо см. тут ), А саме: рідка гума Hyperdesmo ® -HAA, праймер Microsealer-PU, герметик Hyperseal-25LM, армирующее полотно Геотекстиль. Так як мова буде йти про нові конструкціях, то підставою під нанесення системи Hyperdesmo ® будемо розглядати бетон (стяжку).

Комплекс заходів по гідроізоляції нової плоскої покрівлі, як і фундаменту, є найбільш важливими гідроізоляційними роботами. Тому підхід до їх виконання повинен бути максимально відповідальним. Отже, приступимо.

Підготовка та вимоги до поверхні (бетон, стяжка):

  1. Улаштування деформаційних швів (ізоляційних і температурно-усадочних). Коли, як, чим і навіщо робити деформаційні шви см. тут .
  2. Бетон під нанесення гідроізоляції повинен бути сухим (вологість <10%) і міцним (мінімум 15 МПа, марка бетону М150 або клас В 12,5). Для цього бетон заданої марки (класу) витримується (дозріває) протягом 28 днів. При цьому, в перші 7 ÷ 10 днів виконайте догляд за бетоном (укривкі п / е плівкою або полив зі шланга 2-рази в день), так як саме в цей період бетон набирає 70 ÷ 80% міцності від фактичної.
  3. Відколи, раковини, вибоїни (якщо такі є) заповніть епоксидною шпаклівкою або відповідної ремонтною сумішшю.
  4. Через 28 днів виконайте шліфування бетонної поверхні (видалення цементного молочка). Що таке цементне молочко, навіщо і як його видаляти см. тут .
  5. Видаліть пил і сміття за допомогою щітки або пилососа. Температурно-усадочні шви продміть стисненим повітрям (компресор) і нанесіть грунт по швах.
  6. Після того як грунт висох, шви заповніть поліуретановим герметиком Гіперсіл 25 ЛМ .

Як підсумок, поверхня повинна бути сухою, хімічно нейтральною, міцної - без тріщин і руйнувань, чистою - без пилу, бруду, жиру, часточок сторонніх по можливості більш гладкою і рівною (допускаються плавно наростаючі нерівності).

Інструменти для ручного нанесення рідкої гідроізоляції

  • Кисть звичайна - для підводки і гідроізоляції важкодоступних місць.
  • Кисть широка потовщена (макловица) - універсальна кисть, при невеликих обсягах робіт може замінити валик.
  • Валик ворсистий короткошерстих (довжина ворсу 6 ÷ 12 мм, ширина валика 180 ÷ 250 мм) - для нанесення гідроізоляції при середніх і великих обсягах робіт. Для зручності, валик використовуйте в комплекті з ручкою телескопом ( «вудкою»).

Умови нанесення системи Гипердесмо:

  • Робоча температура +5 ° C ÷ +35 ° C
  • Вологість повітря <85% (відсутність туману, снігу, дощу, роси)

Грунтовка (праймування) поверхні

нанесіть ґрунтовку Мікросілер ПУ або Мікросілер 50 витратою 0.2 кг / м.кв

Армування примикань і швів

Як тільки грунт висох (близько 12 ÷ 48 годин, залежить від погодних умов), виконайте додаткове посилення місць можливого утворення тріщин.

  1. Нанесіть уздовж примикань і швів рідку гуму Гипердесмо АшАА шириною 15 см, витратою 0.6 кг / м.кв.
  2. Через 10 ÷ 20 хвилин втопите стрічку геотекстилю шириною 10 см в свіжому шарі гідроізоляції.
  3. Далі, проармувати місця покриваються подальшими шарами гідроізоляції (див. Нижче)

Нанесення рідкої гуми

  1. Нанесіть 1-й шар рідкої гідроізоляція Гипердесмо АшАА витратою 0.6 ÷ 0.9 кг.
  2. Як тільки з гідроізоляції можна буде ходити (через 12 ÷ 24 години), нанесіть 2-й шар гідроізоляції витратою 0.6 ÷ 0.9 кг / м.кв.

Загальний витрата гідроізоляції повинен складати 1.8 кг / м.кв.
Якщо ви йшли у верхній межі (0.9 кг / м.кв), то умова по витраті виконано.
Якщо ви йшли по нижній межі (0.6 кг / м.кв), то нанесіть 3-й шар витратою 0.6 кг / м.кв.

Гідроізоляція покрівлі своїми руками - Розрахунок собівартості 1 м.кв

Разом: 12,12 € / м² + Гіперсіл + геотекстиль + ксилол

Результат: надійна безшовна гідроізоляція, з підтвердженим строком служби ˃ 25 років.

дивіться повний Прайс лист на усі товари Hyperdesmo® System

Нюанси при виконанні безшовної поліуретанової гідроізоляції

1. Якщо з якихось причин температурно-усадочні шви не нарізалися, то стягуванні необхідно дати вистояться мінімум місяць. За цей час стяжка належна знайти своє місце в просторі, відбудеться «відпочинок» стяжки і тріщини з'являться на поверхні природним способом (правда хаотично). І тут є два варіанти.

  • Варіант №1. Розшити (трохи поглибивши і зробивши ширше) тріщини і заповнити їх герметиком Гіперсіл 25 ЛМ.
  • Варіант №2. Виконати армування тотально (по всій поверхні), при цьому загальна витрата гідроізоляції становитиме близько 2.2 кг / м.кв.

Другий варіант є більш надійним, тому що армуючий шар здатний «гасити» значні напруження, що виникає в стягуванні внаслідок можливої ​​появи нових тріщин (деформацій). Також цей варіант є оптимальним, якщо є сумніви щодо якості стяжки.

2. Здійснюйте візуальний контроль поверхні після кожного шару. У разі виявлення незначних дефектів, усуньте їх герметиком Гіперсіл 25 ЛМ.

3. Для зручності нанесення Гипердесмо АшАА може бути розбавлений ксилолом 5 ÷ 7% від обсягу, актуально при температурі 5 ÷ 15 ˚С, при температурі більше 15 ° C в розведенні немає необхідності.

4. Кисті і валики можна спробувати відмити ксилолом, ацетоном, розчинником 646, 647. При цьому, потрібно мати новий комплект інструмента, так як відмити старий буде проблематично.

5. HYPERDESMO® HAA містить горючі розчинники. Тому слід дотримуватися запобіжних техніки безпеки при роботі з горючими матеріалами (не курити). Працювати в добре провітрюваних приміщеннях. У закритих приміщеннях використовувати припливно-витяжну вентиляцію і маски з активним вуглецем. Після повної полімеризації матеріал не токсичний, і абсолютно безпечний для здоров'я людини.

6. Особливу увагу приділіть підготовчих робіт. Так як, 90% успіху надійної і довговічної гідроізоляції залежить від підготовки поверхні. Процес нанесення простий і швидкий (одна людина пензлем, валиком в змозі завдати близько 50 м.кв. / день), з цим проблем виникнути не повинно - головне, підготовка!

Примітка: Дане гідроізоляційне покриття, в першу чергу є гідроізоляцією (захищає приміщення, будинок від проникнення води і вологи) і ідеально підходить для які не експлуатуються дахів. Якщо планується використовувати покрівлю для постійного (або сезонного) проведення часу, так би мовити зробити покрівлю експлуатованої, то поверх гідроізоляції слід розглядати такі варіанти:

  1. керамічна плитка по рідкої гумі
  2. терасна дошка поверх рідкої гідроізоляції
  3. нанесення захисного полімерного лаку
  4. пристрій зносостійких кварцових покриттів
  5. пристрій декоративних флоковим (чіпсових) покриттів

Всі ці варіанти, переваги і недоліки, ми розглянемо в наступній статті «Гідроізоляція + Декор». Як економ варіант, гідроізоляцію можна покрити штучним зеленим газоном. При використанні гідроізоляційної поверхні для дозвілля, без будь-якої захисту (декору), покриття з часом стане неохайним (марким, брудним, з ризиком механічного пошкодження від металевих предметів (столи, стільці, каблуки))

Якщо у вас є сумніви в якості матеріалу, ми вам можемо відправити невелику кількість матеріалу, так скажемо на пробу. Щоб ви нанесли на невеликий пробний ділянку, і переконалися, що матюкав дійсно варте вашої уваги.

Для замовлення пробників, розрахунку та замовлення необхідної кількості матеріалів, консультації телефонуйте:

Для замовлення пробників, розрахунку та замовлення необхідної кількості матеріалів, консультації телефонуйте:

Додаткові телефони для замовлення матеріалу: (044) 223-14-16 (098) 716-14-12 (099) 966-54-00 або пишіть нам на [email protected] або Viber.

Не пропустіть знижки, акції та цікаві публікації, підписуйтесь в Facebook Instagram

Рубрика «Зроби сам»:

Ремонт м'якої (плоскої) своїми руками
Гідроізоляція тераси (балкона) по плитці (без її демонтажу)
Гідроізоляція фундаменту своїми руками
Гідроізоляція ОСБ (OSB), ДСП, фанери своїми руками

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама