Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція руберойдом фундаменту: види матеріалу, етапи робіт

  1. Переваги і недоліки, різновиди руберойду
  2. види руберойду
  3. Етапи гідроізоляції фундаменту за допомогою руберойду
  4. Інші способи влаштування гідроізоляції за допомогою руберойду

Руберойд - найдоступніший і недорогий матеріал для захисту цоколя будинки від впливу вологи. У більшості випадків при будівництві приватних будинків використовується саме він. Це пояснюється зручністю укладання і довговічністю цього покрівельного картону, просоченого бітумом. Гідроізоляція руберойдом фундаменту будівлі стала давно звичним життям і використовується повсюдно, тим більше що останнім у продажу з'явилися модифікації цього матеріалу з покращеними властивостями. Руберойд - найдоступніший і недорогий матеріал для   захисту цоколя   будинки від впливу вологи

Основні види гідроізоляції фундаментів.

Переваги і недоліки, різновиди руберойду

плюси:

плюси:

Схема обмазувальної гідроізоляції.

  • має високу водостійкість;
  • гідроізоляція фундаменту руберойдом вигідна з економічної точки зору, так як цей матеріал коштує недорого;
  • якщо забезпечити захист від сонячного світла, то термін служби цього матеріалу складе кілька десятків років;
  • має невелику вагу,
  • простий в укладанні;
  • екологічно безпечний.

мінуси:

  • мала еластичність, тому структура досить ламка;
  • горючий;
  • під впливом ультрафіолету швидко втрачає свої властивості і термін служби скорочується до декількох років.

види руберойду

Цей матеріал підрозділяється на дві основні категорії: підкладковий і покрівельний.

Але всі вони виготовляються із застосуванням бітуму, який буває традиційним і оксидованим. Інша річ - підстава матеріалу: воно може бути виконано з картону або скловолокна. Перші відрізняються тим, що при постійному впливі вологи листи можуть зопрівати і поступово руйнуватися. Особливо це відноситься до підкладкового типу матеріалу. Картонна основа має низький опір на вигин, тому під час експлуатації в ній можлива поява тріщин.

Схема пристрою конструкції гідроізоляції підлоги підвалу при високому напорі рівня грунтових вод.

Руберойд на основі склотканини має значно більшу міцність і не дає усадки. Фіксувати цей матеріал до бетонної поверхні можна не тільки наплавлені, але і механічним способом. Завдяки високій стійкості до розтягування ці листи погано деформуються, що робить їх оптимальним вибором для гідроізоляції цоколя на рухомих грунтах і в умовах високого рівня ґрунтових вод.

Марки РКП-300 (з пилової підсипанням) і РКП-350 - підкладковий руберойд, який рекомендується використовувати для нижніх шарів покрівельного чи іншого покриття. Але в умовах, що продовжують довговічність матеріалу, його можна використовувати і для верхньої укладання. Площа одного рулону - 20 м2. РКП-400 - покрівельний руберойд, який має більшу міцність і стійкістю до дії вологи. Його можна використовувати для гідроізоляції покрівлі і цоколя лазні або будь-який інший споруди, в тому числі житлового будинку. Часто цей матеріал використовують в комплексі з пергаміном, який надає йому велику міцність.

Етапи гідроізоляції фундаменту за допомогою руберойду

Підготовчий.

Стінки бетонної основи потрібно вирівняти за допомогою цементно-піщаного розчину, так як це забезпечить більш щільне зіткнення матеріалу з їх поверхнею, і укладання його буде рівномірною. Тріщини обов'язково замазують тим же складом. Якщо проводиться гідроізоляція давно вибудуваного фундаменту, то від його стін прибирають грунт і дають їм час висохнути. Потім за допомогою металевої щітки проводиться очищення бетону від бруду і піску. Усуваються щілини і нерівності.

Схема гідроізоляції.

Укладання руберойду.

На фундамент наноситься шар рідкого бітуму або мастики. Кращий варіант - склади холодної обробки, що володіють підвищеною клейкістю. Коли коштів на дорогі мастики недостатньо, можна самостійно приготувати бітум. Для цього на вогонь ставлять ємність з декількома брикетами цієї речовини і розігрівають його до рідкого стану. Поки бітум не охолов, його потрібно нанести на бетонну поверхню цоколя. Якщо в гарячий сполучний склад додати відпрацьоване машинне масло в кількості 20-30% від загального обсягу бітуму, це збільшить його здатність, що клеїть. Він не тільки виконає роль сполучної між стінкою і руберойдом, але і забезпечить додаткову гідроізоляцію.

На гарячий бітум укладається руберойд, який попередньо нагрівають паяльною лампою або іншим способом. Листи повинні йти внахлест не менше 10 см. Їх краю обмащуються мастикою або бітумом і склеюються між собою. Виконується 2 види гідроізоляції цоколя: вертикальна і горизонтальна, але принципових відмінностей в монтажі руберойду немає. Щоб збільшити термін служби покриття, матеріал можна укласти в 2-3 шари. Це актуально в регіонах з вологим кліматом або за умови високого УГВ і насичених водою грунтів. Не слід виконувати роботи при низьких температурах або під час дощу, оскільки бітум досить швидко втрачає свої властивості, збільшити довговічність гідроізоляції допоможе якісна теплообработке руберойду.

Завершальний етап.

Після застигання бітумно-руберойдового шару, фундамент засипається грунтом. Робота проводиться акуратно, щоб не пошкодити гідроізоляційний шар гострим камінням або будівельним сміттям. У разі необхідності до бетонних стін прикладаються захисні листи з фанери або оргаліту.

Інші способи влаштування гідроізоляції за допомогою руберойду

Схема гідроізоляції фундаменту будинку.

Укладання матеріалу на підставу, покрите рідкою гумою. Використовується рідко, але має переваги перед бітумним способом:

  1. Рідка гума володіє кращими водовідштовхувальними властивостями, ніж бітум.
  2. Не має потреби в нагріванні клеїть компонента і руберойду.
  3. Витрата в 2 рази менше, ніж бітуму.
  4. Руберойд набагато краще приклеюється саме гумою.
  5. Довговічність покриття вище, ніж у бітуму.

Руберойд з глиняним замком.

Після укладання листів на бітум або рідку гуму, поверхня руберойду обмазується глиняним розчином. Це забезпечує додаткову недорогу і надійний захист від впливу вологи. При будь-якому способі влаштування гідроізоляції на основі цього матеріалу слід дотримуватися техніки безпеки. Гарячий бітум може сильно пошкодити шкіру і викликати опік. Під час теплообработке руберойду теж потрібно бути обережним і не перегрівати його. Виконувати всі дії потрібно в рукавичках.

Якщо все зробити в відповідниками з правилами робіт, то така гідроізоляція цоколя прослужить десятиліття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама