Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стелі балкона зсередини своїми руками

  1. Гідроізоляція лоджії з внутрішньої частини
  2. З чого роблять гідроізоляцію
  3. Гідроізоляція балконного стелі
  4. Зсередини стелю утеплюється
  5. Інструкція до дії

Будь балкон почне поступово руйнуватися, якщо через шви проникають опади і холодне повітря Будь балкон почне поступово руйнуватися, якщо через шви проникають опади і холодне повітря. Тому гідроізоляція стелі балкона зсередини цікавить багатьох мешканців. А якщо це зробити своїми руками, то бюджет сім'ї не постраждає. Якщо підійти до цього питання грунтовно, то надлишок вологи не зашкодить вашій лоджії.

Відсутність гідроізоляції не тільки стелі, а й інших частин кімнати має безліч мінусів:

  1. Зовнішній вигляд балкони в короткі терміни втрачає свою привабливість. Настінні покриття починають мокнути. Це викликає відшаровування матеріалу.
  2. Якщо деталі зміцнення зроблені з металу, то вони починають іржавіти.
  3. Нерідко з'являється цвіль, що призводить до поширення грибка. Як наслідок, неприємний запах і інші проблеми у членів сім'ї.

Гідроізоляція лоджії з внутрішньої частини

До справи потрібно підходити комплексно. Для початку необхідно придбати спеціальні засоби. Це склади (проникаючі і обмазують), що володіють підвищеною водостійкістю. Для бетонних підстав потрібні проникаючі речовини, для цегли і каменю краще підійде обмазують склад. Пам'ятайте про те, що дешеві матеріали не можуть бути якісними, тому не економте на цьому.

Подбайте про наявність таких інструментів:

  • молоток;
  • цвяхи;
  • шпатель;
  • дриль;
  • перфоратор;
  • стійка драбина;
  • широка кисть;
  • ємність;
  • герметик по бетону;
  • щітка для металу.

Якщо ви вирішили самостійно зайнятися гидроїзолірующимі роботами, то будьте гранично акуратними і уважними.

З чого роблять гідроізоляцію

Вибір матеріалу буде в основному залежати від обробки вашого балкона Вибір матеріалу буде в основному залежати від обробки вашого балкона. Плиточная, кам'яна або поліуретанова поверхня вимагає матеріал обмазувального типу. Для дерев'яної або бетонної поверхні краще придбати здатний проникати склад. Призначення будь-якого гідроізоляційного матеріалу - це захист від вологи і передчасного руйнування.

Варто розглянути деякі види гідроізоляційних матеріалів і їх позитивну спрямованість:

  1. Лита ізоляція. Це водовідштовхувальний склад. Мінусом його є швидке ушкодження і втрата цілісності. Для цього використовується розігрітий полімер, їм обробляється переважно підлогу балкона.
  2. Ізоляція обклеювальна способом. Застосовуються рулони. Які накладаються внахлест на балконі. Стики необхідно обробити мастикою. Щоб збільшити міцність поверхні, можна накласти кілька шарів цього матеріалу.
  3. Фарбувальна ізоляція. Найпростіший і недорогий метод. Якщо поверхня балкона з дерева, то застосовувати фарбувальний спосіб не варто. Згодом такий гідроізоляційний шар доведеться оновлювати. А якщо у вашому регіоні часті морози, то така поверхня швидше за все почне тріскатися.
  4. Просочення. Матеріал хороший як для бетону, так і для дерева, так як забезпечує збереження конструкції. Що стосується дерева, в цьому випадку просочення повинна наноситися в суху і теплу погоду. Так стелю краще просохне.

Якщо для вас ціна грає роль, то придбайте більш доступний матеріал. Гідроізоляцію своїми руками стелі може освоїти кожен.

Гідроізоляція балконного стелі

Проводити гідроізоляцію стелі балкона необхідно з наступних причин:

  1. Стелею лоджії є бетонна стіна, яка з'єднується стикових швом з несучою стіною. Через цей шов може проникати волога від опадів.
  2. Іноді волога може проникати від сусідів, чий балкон не обладнаний і по ньому тече дощова вода на торцеву частину балконної плити.
  3. Вода, яка проникає через мікротріщини, може замерзати в зимовий час, приводячи поступово до псування бетону на стелі.
  4. У швах стелі на балконі може накопичуватися конденсат, що є доброчинної середовищем для поширення грибка.

Тому балконні стіну потрібно захистити з двох сторін. Робота спрощується, якщо лоджія знаходиться на останньому поверсі і є доступ до зовнішньої сторони. У висотках над балконом є додаткова бетонна стіна. В даному випадку оптимальним буде укласти рулонний ізолятор або скористатися рідкою гумою.

Зсередини стелю утеплюється

При відсутності перекриття з зовнішньої сторони стелі необхідно облаштувати дах балкона. Всі заходи по гідроізоляції робляться аналогічно зміцненню покрівлі в приватних будинках. Іноді волога може проникати через зазор між козирком і стелею. Можливо руйнування торця плити балкона.

У цьому випадку буде потрібно герметизувати козирок і відремонтувати плиту. Самостійно ви зробити це не зможете, так як роботи пов'язані з ризиком для життя. Для цього доведеться викликати фахівців висотників з допуском для подібних робіт і зі спеціальним спорядженням.

Після того як була проведена герметизація, можна приступати до гідроізоляції. Як вже було сказано вище, для бетону підійде здатний проникати склад. Це суміш піску та цементу з хімічними добавками. Якщо її розчинити у воді і нанести на стіну, то вона проникне в мікротріщини і капіляри, далі, вступивши в реакцію з цементом, який входить до складу бетону, вона утворює кристали. Бетон міцнішає, а тріщини закриваються до глибини 0,3-0,4 мм. Така структура не дасть воді проникнути в кімнату, але стіна залишається паропроницаемой.

Перед нанесенням складу бетонна стіна повністю очищається. Стара цементна плівка зчищається металевою щіткою. Потім плита просочується водою. Так хімічні добавки глибше проникають в стіну.

Інструкція до дії

Етапи робіт:

  1. Звільнення кімнати від зайвого.
  2. Необхідно оцінити стелю - його стан. При необхідності викличте альпіністів-ремонтників для зовнішніх робіт. Вони проведуть зовнішню гідроізоляцію зовнішніх швів.
  3. Зсередини видаляється стара фарбування, шпаклівка, проводиться зачистка залізною щіткою старої цементної плівки. Стіна рясно зволожується.
  4. Внутрішні шви закладаються герметиком або монтажною піною.
  5. Готується розчин для гідроізоляції безпосередньо перед його нанесенням.
  6. За допомогою широкої кисті на стельове покриття наноситься розчин. Робиться це в два шари, між якими повинен бути проміжок в 2-4 години для сушки поверхні.
  7. Наступні 3 дні стіна постійно зволожується.


Коли гідроізоляція буде закінчена, необхідно провести теплоізоляцію стелі. Для цього підійдуть такі матеріали, як мінеральна вата, теплоізол, пінополістирол і ін.

Схожі статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама