Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стелі у ванній своїми руками: інструкція з фото і відео

  1. Дисклеймер
  2. Навіщо?
  3. Як?
  4. Обмазувальна гідроізоляція
  5. проникаюча гідроізоляція
  6. висновок

Тема нашої статті - гідроізоляція стелі в квартирі. Навіщо вона може виконуватися? Як підготувати стелю до гідроізоляційних робіт? Які матеріали при цьому можуть використовуватися? Давайте спробуємо розібратися. Тема нашої статті - гідроізоляція стелі в квартирі

На жаль, іноді гідроізоляція необхідна.

Дисклеймер

Почнемо з головного. Виконувати гідроізоляцію стелі неправильно в принципі. Куди розумніше гидроизолировать верхню поверхню перекриття.

Чому?

  • Намоклі перекриття буде поступово руйнуватися. При цьому волога з нього при виконаної знизу гідроізоляції стане випаровуватися вкрай повільно.
  • Надійність гідроізоляції зверху буде вище хоча б тому, що в цьому випадку гравітація стане нашим союзником. Ізолюючий шар ніколи не відвалиться під власною вагою, що б не сталося з перекриттям.

На жаль, не завжди і не всі можна зробити, виходячи зі здоровим глуздом. Сусіди зверху, які топили нас не один раз, напевно не зрадіють знятому паркету в своїй квартирі. Та й виконати гідроізоляцію підлоги своєї лоджії нам швидше за все не дозволять. Що ж, будемо діяти зсередини.

Що ж, будемо діяти зсередини

Гідроізоляція перекриття зверху більш правильна, але не завжди можлива.

Навіщо?

Справді, навіщо виконується, наприклад, гідроізоляція стелі у ванній або на кухні?

  • Перш за все, зрозуміло, щоб уникнути затоплення сусідами. Нічого приємного в ллється зі стелі воді немає: вона залишає брудні розводи на стінах, може привести до падіння ділянок штукатурки.

Крім того, вся сучасна побутова електроніка не відключається від мережі повністю; включення з пульта можливо тільки при наявності чергового живлення. Залита ж водою при поданому на неї харчуванні плата - стовідсотковий і гарантований труп.

  • Найчастіше мета гідроізоляції діаметрально протилежна: вона виконується для того, щоб уберегти стелю від напітиванія вологою зсередини. Висока вологість руйнує і плити перекриття, і штукатурку; крім того, вона неминуче призводить до появи грибка і цвілі на стелі .

Наслідки високої вологості.

Як?

обклеювальна матеріали

Так само як різноманітні бітумні руберойди, синтетичні полотна на основі поліпропілену або склотканини, поліетилен і їх функціональні аналоги.

Суть методу зрозуміла з назви: незворушне для вологи полотнище наклеюється на поверхню стелі синтетичним клеєм. Як варіант - наплавляється за допомогою газового пальника або будівельного фена.

Увага: перед гідроізоляцією обов'язкове обробка стелі проникаючої грунтовкою. Вона поліпшить адгезію (прилипання) гідроізоляційного шару до поверхні перекриття.

Метод застосовується, проте, порівняно рідко через як відносну дорожнечу синтетичних матеріалів, так і трудомісткості процесу.

Наклеєна на стелю полімерна плівка - надійний спосіб захиститися від води. Але досить складний в реалізації.

Обмазувальна гідроізоляція

Обмазувальна гідроізоляція являє собою перш за все різноманітні бітумно-каучукові та бітумно-полімерні мастики, які наносяться на підготовлену поверхню стелі і створюють на ній міцний і герметичний бар'єр для води.

Зрозуміло, і в цьому випадку обов'язкова підготовка поверхні, що включає її ґрунтовку (див. Як гарантувати стелю - загальні правила і нюанси майстерності )

Обмазувальна гідроізоляція наноситься, як правило, звичайною кистю в кілька шарів. Чим тонше кожен шар - тим швидше його висихання.

Зверніть увагу: основою мастик є органічні розчинники. На час робіт доведеться забезпечити хорошу вентиляцію приміщень, в яких виконуються роботи. Очевидне наслідок: виконувати ці роботи суворою зимою - дуже погана ідея.

Один з окремих випадків такого гідроізоляційного матеріалу - так звана рідка гума, двокомпонентна мастика на основі бітуму. Вона вигідно відрізняється тим, що не містить шкідливих речовин і твердне практично миттєво.

Відгуки, однак, неоднозначні: від захоплень до скарг на те, що матеріал почав відшаровуватися вже через півроку. Очевидно, якість і властивості матеріалу сильно залежать від виробника; так що, поки не зібрано достатньої статистики, мчати за покупкою не варто.

проникаюча гідроізоляція

Найпопулярніший і недорогий спосіб гідроізоляції зводиться до нанесення на стелю складу, який просочує зовнішні шари перекриття і при кристалізації утворює з ним єдине ціле.

При цьому суміш не просто може - повинна наноситься на вологу поверхню, що вигідно відрізняє її від обмазувальних синтетичних мастик. Заповнені водою пори і мікротріщини бетону служать транспортуванні добавок зі складу гідроізолюючої суміші.

Що вона являє собою? Щось близьке до звичайних будівельних сумішей: комбінацію портландцементу, дрібного кварцового піску і хімічних добавок, які ущільнюють поверхню шару матеріалу.

Як наноситься проникаюча гідроізоляція?

Звернемося до інструкцій виробника проникаючої гідроізоляційної суміші КТ трон-1:

  • Готуємо поверхню стелі: видаляємо побілку і штукатурку. Перед нами повинні залишитися голі плити перекриття.

Наносити гідроізолірующій шар на штукатурку немає сенсу: вона просто насититься водою і впаде.

  • Ретельно зволожує поверхню бетону. Може бути застосований розпилювач або валик.
  • Наносимо перший шар. Діємо пензлем з синтетичного волокна; кисть рухається строго в одному напрямку.
  • Другий шар наноситься відразу після того, як перший шар розчину схопиться, але ще не просохне повністю. Перед нанесенням другого шару поверхню знову зволожується; шар наноситься рухами пензля, перпендикулярними першому шару.
  • Орієнтовні витрати гидроизолирующего складу на два шари такий: по гладкій поверхні - 0,8 кілограма на квадратний метр; по шорсткою поверхні - 1 кілограм.

Пониклі гідроізоляційні склади можуть продаватися як у вигляді сумішей, так і готовими.

висновок

Оптимально нанесення гідроізоляції при в'їзді в нову, після будівництва, квартиру без фінішної обробки. Втім, гідроізоляція стелі балкона теж не зажадає підготовки поверхні: над головою зазвичай голий бетон, без штукатурки. Успішного ремонту!

Як?
Навіщо вона може виконуватися?
Як підготувати стелю до гідроізоляційних робіт?
Які матеріали при цьому можуть використовуватися?
Чому?
Навіщо?
Справді, навіщо виконується, наприклад, гідроізоляція стелі у ванній або на кухні?
Як?
Що вона являє собою?
Як наноситься проникаюча гідроізоляція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама