Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стелі в квартирі: у ванній, на балконі і т.д

  1. Навіщо потрібна гідроізоляція
  2. використовувані матеріали
  3. Склади і суміші для гідроізоляції
  4. Обклеювальна гідроізоляційні матеріали
  5. Натяжні стелі
  6. Як зробити гідроізоляцію
  7. Підготовчі роботи
  8. нанесення складу
  9. висновок

Результат відсутності гідроізоляції зсередини

Для чого потрібна гідроізоляція стелі в квартирі, знає кожен, хто хоча б один раз ставав жертвою потопу, влаштованого сусідами зверху. Щоб не опинитися в неприємній ситуації, під час планового ремонту потрібно обов'язково подбати про те, щоб убезпечити своє житло від протікання зверху.

Навіщо потрібна гідроізоляція

Гідроізоляцію роблять в основному для того, щоб:

  • Захистити своє житло від появи цвілі і грибка, які із задоволенням розмножуються в умовах підвищеної вологості.

Грибок у ванній кімнаті

  • Підвищити термін експлуатації декоративних і будівельних матеріалів і позбавити себе від необхідності повторного ремонту своїми руками.

Постраждати від потопу може все аж до меблів і підлогового покриття

  • Виключити можливість короткого замикання в електропроводці через попадання в неї вологи.

Наслідки контакти електропроводки з водою

Особливо важливо провести гідроізоляцію стель в приміщеннях з підвищеною вологістю - кухнях, санвузлах, на лоджіях, а також в підвалах і цокольних поверхах. Приводом для проведення таких робіт можуть бути не тільки розсіяні сусіди або протікає дах будинку (див. Ремонт після протікання стелі - що і як робити ).

використовувані матеріали

Сучасні матеріали, що використовуються для гідроізоляції стель, відрізняються як за складом, так і за методом нанесення на поверхню. Всі вони мають свої переваги і недоліки і застосовуються для певного виду поверхні. Найбільшою різноманітністю відрізняються матеріали для гідроізоляції бетонних стель.

Склади і суміші для гідроізоляції

  • Обмазувальні склади підрозділяються на кілька видів: еластичні цементно-полімерні, бітумно-полімерні і бітумно-гумові. Вони відносно недорогі і легко наносяться на поверхню стелі, але поверх такого шару гідроізоляції необхідно робити стяжку.
  • Проникаючі склади - найсучасніший і довговічний матеріал. При нанесенні суміші на вологий стелю її активні інгредієнти перетворюються в тверді нерозчинні кристали, щільно заповнюють собою всі тріщини і пори оброблюваної поверхні. Головна перевага проникаючих складів - вони не перешкоджають руху повітря і не виділяють шкідливих речовин. Але можуть використовуватися тільки як гідроізоляція для стелі з бетону (див. Заливка бетоном стелі: робимо все правильно ).

Дія захисного покриття

Для довідки. Сучасні гідроізоляційні склади глибокого проникнення збільшують міцність будівельних матеріалів на 15-20%. При утворенні в бетоні нових тріщин активні хімічні речовини вступають в реакцію з бетоном і заповнюють їх кристалами.

  • Порошкова гідроізоляція являє собою суміш, що складається з цементу, пластифікаторів і смол, що розводяться водою до консистенції штукатурки, якій і обробляється звичайним чином вся поверхня. Застосовується рідко, так як легко руйнується від механічних впливів.

Цементна ізоляційна штукатурка

  • Фарбувальні склади - лаки, фарби, емульсії, що містять бітум, каучук, латекс і інші добавки. Економічні, екологічні, легко наносяться, але володіють невисоким строком служби. На відміну від попередніх матеріалів, інструкція допускає їх застосування для дерев'яних вікон.

Водонепроникна латексна гідроізоляція для стелі лоджії і інших неопалюваних приміщень

  • Гідрофобізатори - універсальні (придатні для будь-якої поверхні) готові склади, що володіють водовідштовхувальним ефектом.

Гідрофобізатор Неомид для різних видів поверхні

За способом нанесення описані склади можна розділити на ті, що наносяться методом штукатурки або фарбування - за допомогою кисті.

Обклеювальна гідроізоляційні матеріали

Як видно з назви, ці матеріали наносяться на стелю методом приклеювання. Причому деякі з них є самоклеящимися, інші ж вимагають розігріву за допомогою газового пальника.

Обклеювальна матеріали поділяються на дві групи:

  • Полімерні - поліетилен, вініпласт і т. П.
  • Неполімерних - толь, руберойд, склотканина і т. П.

Фото різних видів рулонної гідроізоляції

Цей вид гідроізоляції дуже трудомісткий і витратний, тому сьогодні застосовується рідко. Хоча якщо є необхідність гідроізоляції підлоги і стелі на лоджії або в погребі (див. Стеля в погребі: варіанти обробки ), Їм цілком можна скористатися.

Натяжні стелі

Установка стелі з ПВХ-плівки - найнадійніший спосіб убезпечити себе від протікань зверху. Його висока ціна виправдовується тим, що він одночасно надає стелі чудовий вид і дизайн.

Сьогодні нікого не потрібно переконувати, що натяжна стеля здатний витримувати величезні навантаження: при затопленні вся вода накопичується в ньому, не завдаючи шкоди ні тканини стелі, ні розташованим під ним предметів меблів та інтер'єру.

Злив води після затоплення

Після усунення причини потопу вода відкачується через отвори для світильників, а стеля приймає колишній вигляд.

Як зробити гідроізоляцію

Просто взяти і наклеїти, або намазати гідроізоляційний матеріал на стелю - це значить згаяти і сили, і час, і гроші. Робота повинна виконуватися з точною відповідністю технології.

Підготовчі роботи

Для того щоб гідроізоляція стелі балкона , Кухні або будь-якого іншого приміщення була якісною і надійною, поверхню потрібно підготувати. Для цього з неї необхідно видалити старе покриття, ретельно знепилити і знежирити.

Далі діють відповідно до рекомендацій для обраного засоби гідроізоляції.

Така стеля необхідно очистити

Більшість складів глибокого проникнення не вимагають ніякої додаткової підготовки, крім зволоження стелі, так як вони самі прекрасно зчіплюються з поверхнею і заповнюють невеликі тріщини. Якщо ж між плитами перекриття є щілини, їх необхідно закрити матеріалами для шовного ізоляції.

Перед закладенням швів їх заповнюють спеціальним матеріалом - гідропломба

Багато інших суміші і склади вимагають обробки поверхні ґрунтовкою для кращого її зчеплення з гідроізолятором. Якщо ж планується використання складів, то всю поверхню перед фарбуванням необхідно вирівняти і загрунтувати.

Вирівнювання поверхні перед фарбуванням

Важливо! Для забезпечення гарної гідроізоляції необхідно обробити не тільки саму стелю, а й прилеглі до нього стіни на висоту 15-20 см. Або проклеїти стики спеціальними герметизирующими стрічками.

герметизація стиків

нанесення складу

Технологія нанесення залежить від обраного складу. Деякі суміші вимагають попереднього зволоження поверхні, інші - її ретельного просушування.

Але в будь-якому випадку послідовність робіт така:

  • Приготування розчину згідно з інструкцією.
  • Нанесення складу на стелю. Обмазувальна гідроізоляція являє собою звичайний процес штукатурення, але необхідно дотримуватися рекомендованих виробником товщину і кількість шарів, час їх висихання. Проникаючі склади наносяться синтетичної пензлем.

Увага! Кожен попередній шар перед нанесенням наступного повинен затвердіти, але не схопитися остаточно. Тому виконуйте температурний режим і час затвердіння шарів.

  • Після нанесення протягом першої доби її підтримують у вологому стані, обприскуючи пульверизатором, щоб не допустити появи тріщин.

висновок

Ще багато корисного і цікавого з даної теми можна почерпнути з відео в цій статті. Його буде корисно подивитися тим, хто в недалекому майбутньому планує ремонт або вже почав його робити.

Не забувайте, що гідроізоляція стелі у ванній або на кухні може врятувати ваші гроші і праці в разі неприємних сюрпризів від верхніх сусідів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама