Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція стелі

зміст:

1. Де, коли і навіщо потрібно виконувати гідроізоляцію

2. Способи виконання гідроізоляційного шару:

Гідроізоляційний шар з обклеювальних матеріалів

Гідроізоляційний шар з обмазувальних матеріалів

Гідроізоляційний шар з проникаючих матеріалів

3. Як зробити гідроізоляцію стелі своїми руками?

Дуже часто доводиться стикатися з такою проблемою, як заливання водою квартири сусідами зверху Дуже часто доводиться стикатися з такою проблемою, як заливання водою квартири сусідами зверху. Добре, якщо люди над вами живуть порядні, які беззастережно повністю компенсують заподіяні, а якщо ні ?! Та й прикро, коли вас заливають відразу ж після виконаного у вашій квартирі ремонту.

Щоб уникнути подібних ситуацій рекомендую при проведенні чергового ремонту виконати гідроізоляцію стелі. Якщо розібратися, то дану операцію в квартирі ви зможете виконати своїми силами, без залучення сторонніх майстрів, що допоможе вам значно скоротити кошторис на проведення ремонтних робіт.

Однак давайте спочатку чітко визначимося, для чого потрібна гідроізоляція стелі, і де її краще робити: зверху чи знизу стелі.

Де, коли і навіщо потрібно виконувати гідроізоляцію

Як ми вже з'ясували, оптимальним є варіант, коли гідроізоляція стелі в квартирі виконується при зведенні новобудови або при проведенні ремонту в квартирі, коли зі стелі буде віддалятися фінішна обробка.

Це допоможе вам:

1. Уникнути затоплення сусідами зверху і всіх неприємних наслідків даної події.

2. Захистити стелю від насичення вологою, якщо він знаходиться в приміщенні з підвищеною вологістю, наприклад, у ванній кімнаті. Гідроізоляція стелі зсередини захистить плити перекриття від руйнівного впливу вологи.

Виконувати гідроізоляцію можна двома різними способами:

1. Знизу стелі.

Незважаючи на те, що гідроізоляція стелі у ванній кімнаті вимагає її виконання зсередини приміщення, в інших приміщеннях не рекомендується наносити гідроізоляційні матеріали знизу стелі. Це очевидно, оскільки якщо у сусідів зверху стався потоп, то до вас вода не потрапить. Однак намоклі плити перекриття будуть схильні до руйнівної дії вологи, яка буде дуже повільно випаровуватися. Крім того, в результаті постійної вологості в плитах, гідроізоляційний матеріал може з часом відпасти від бетонного стелі, тобто ви знову будете змушені займатися ремонтом квартири.

2. Зверху стелі.

Це найнадійніший спосіб виконання гідроізоляції, оскільки так ви захистите не тільки свою стелю від протікання, а й підлогу сусідів, оскільки плити перекриття, службовці вам стелею, для сусідів зверху служать підлогою Це найнадійніший спосіб виконання гідроізоляції, оскільки так ви захистите не тільки свою стелю від протікання, а й підлогу сусідів, оскільки плити перекриття, службовці вам стелею, для сусідів зверху служать підлогою. Крім того, гідроізоляція стелі, виконана вами спільно з сусідами зверху, обійшлася б вам удвічі дешевше, оскільки всі витрати можна поділити на дві квартири порівну.

Однак в житті дуже рідко ви зустрінете розуміння у своїх сусідів зверху, які одночасно з вами готові будуть зняти підлогове покриття (особливо, якщо це паркет), щоб укласти гідроізоляцію. Тому найчастіше доводиться укладати гідроізолірующій шар знизу стелі, що знижує надійність гідроізоляції, але по-іншому ви її не зможете виконати.

Тепер розповім про те, як зробити гідроізоляцію стелі.

Способи виконання гідроізоляційного шару

Залежно від того, яким з гідроізоляційних матеріалів ви скористаєтеся при виконанні робіт, розрізняють і спосіб виконання гідроізоляції стелі. Розглянемо їх більш детально.

1. Гідроізоляційний шар з обклеювальних матеріалів.

Під обклеювальна матеріалами мається на увазі синтетичне полотно, в основі якого лежить: Під обклеювальна матеріалами мається на увазі синтетичне полотно, в основі якого лежить:

• поліпропілен;

• склотканина;

• поліетилен або який-небудь інший полімер.

Для створення гідроізоляційного шару на стелі необхідно за допомогою будь-якого синтетичного клею зафіксувати вологонепроникне синтетичне полотно на поверхні стелі. Іноді полімерне полотно Для створення гідроізоляційного шару на стелі необхідно за допомогою будь-якого синтетичного клею зафіксувати вологонепроникне синтетичне полотно на поверхні стелі можна зафіксувати на поверхні бетонного стелі шляхом наплавлення - нагрівання водовідштовхувального матеріалу до температури плавлення газовим пальником або будівельним феном.

Врахуйте, що перед виконанням гідроізоляційного шару стелі за допомогою обклеювальних матеріалів, необхідно обробити плити перекриття ґрунтовкою глибокого проникнення, яка дозволить значно збільшити адгезію бетону з клеєм і синтетично полотном. Даний метод виконання гідроізоляції дуже рідко застосовується на практиці, оскільки для нього потрібне застосування дуже дорогих матеріалів і велика кількість часу. Однак гідроізоляція стелі у ванній кімнаті повинна виконуватися виключно із застосуванням обклеювальних матеріалів, оскільки тільки так ви зможете надійно і якісно захистити свою стелю від вологи.

2. Гідроізоляційний шар з обмазувальних матеріалів.

Під обмазувальних матеріалами мається на увазі:

• бітумно-каучукова мастика;

• бітумно-полімерна мастика.

Як і в попередньому випадку, перед виконанням робіт по влаштуванню гідроізоляційного шару основний стелю необхідно обробити ґрунтовкою глибокого проникнення.

Оскільки дані обмазувальні матеріали являють собою густі рідини, то наносити їх на стелю можна за допомогою звичайної малярської кисті. Для отримання якісного гідроізоляційного шару необхідно нанесення декількох шарів обмазувальних матеріалів. При цьому кожний наступний шар мастики наноситься тільки після повного висихання попереднього шару.

Оскільки дані матеріали містять в собі органічні розчинники, то необхідно дотримуватися запобіжних заходів при роботі з ними, щоб уникнути токсикації організму:

• приміщення повинно бути добре провітрюваним;

• працювати потрібно в респіраторі і в захисних окулярах;

• на руки необхідно надіти захисні рукавички.

Дуже часто в якості обмазувального матеріалу застосовують, так звану, рідку гуму - двокомпонентну бітумно-каучукова мастику Дуже часто в якості обмазувального матеріалу застосовують, так звану, рідку гуму - двокомпонентну бітумно-каучукова мастику. Її незаперечною перевагою є те, що в ній немає ніяких шкідливих для людини речовин, і вона дуже швидко висихає, створюючи міцний гідроізолірующій шар.

Однак деякі майстри відгукуються про рідкої гумі не дуже добре, стверджуючи, що гідроізоляція з неї відвалюється від стелі вже через 6 місяців. Хоча такі відгуки зустрічаються і не дуже часто. Значить, все залежить від виробника матеріалу, який може бути якісним або не дуже якісним.

Коштує така гідроізоляція стелі цілком недорого, виконується робота швидко, а шар виходить дуже якісний. Тому вирішувати вам, користуватися рідкої гумою чи ні.

3. Гідроізоляційний шар з проникаючих матеріалів.

Найбільшою популярністю серед майстрів, що займаються виконанням гідроізоляцією стель, користується саме цей спосіб, оскільки він не тільки дуже дешевий, але і надійний Найбільшою популярністю серед майстрів, що займаються виконанням гідроізоляцією стель, користується саме цей спосіб, оскільки він не тільки дуже дешевий, але і надійний.

Суть його в наступному: спеціальний здатний проникати склад наноситься на зволожене стелю (це обов'язкова умова!), І в результаті полімеризації на стелі утворюється міцний водовідштовхувальний шар, який утворює одне ціле з бетоном стелі. При цьому різні мікротріщини і пори на стелі тільки підсилюють проникнення матеріалу в бетон, надійно закріплюючи шар на стелі.

В даному випадку під проникаючими матеріалами маються на увазі склади, які за своїм складом дуже нагадують звичайні будівельні суміші. Однак тут крім цементу і кварцового піску застосовані ще й спеціальні хімічні добавки, які сприяють ущільненню матеріалу при його кристалізації.

Як зробити гідроізоляцію стелі своїми руками?

Давайте розглянемо приклад виконання гідроізоляційного шару за допомогою проникаючої суміші КТ трон-1.

Порядок роботи буде наступний:

1. Видаліть зі стелі всю фінішну обробку (якщо вона була) і штукатурку (шпаклівку) так, щоб у вас залишилися тільки голі плити перекриття. Побілку і водоемульсійну фарбу можна зішкребти зі стелі, попередньо розмочивши їх водою. Штукатурка або шпаклівка счищаются будь-яким гострим предметом, наприклад, сокирою.

2. За допомогою пульверизатора ретельно зволожите плити перекриття. Слідкуйте за тим, щоб проникаючий матеріал не наносився на висохлу плиту перекриття. Якщо необхідно, то змочіть висохлі ділянки ще раз.

3. Нанесіть перший шар проникаючого матеріалу на стелю, використовуючи малярську кисть з синтетичним волосом. Врахуйте, що руху пензлем повинні виконуватися строго в одному і тому ж напрямку.

4. До нанесення другого шару матеріалу можна приступити тільки після того, як попередній шар схопиться, але не висохне повністю. Перший шар так само необхідно дуже добре зволожити з пульверизатора. Рухи кисті при нанесенні другого шару матеріалу повинні проводитися в напрямку, перпендикулярному напрямку руху кисті при нанесенні першого шару гідроізоляції.

При покритті стелі двома шарами проникаючого водовідштовхувального матеріалу у вас піде близько 1 кг проникаючого водовідштовхувального складу на 1 метр квадратний площі стелі.

От і все! Як бачите, гідроізоляція стелі дуже просто виконується своїми руками без залучення фахівців зі сторони. При цьому ви не тільки скоротили витрати на виконання ремонтних робіт, але і надійно захистили свою квартиру від затоплення сусідами зверху!

При цьому ви не тільки скоротили витрати на виконання ремонтних робіт, але і надійно захистили свою квартиру від затоплення сусідами зверху

Добре, якщо люди над вами живуть порядні, які беззастережно повністю компенсують заподіяні, а якщо ні ?
Як зробити гідроізоляцію стелі своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама