Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін підвалу зсередини і фундаменту

  1. Звідки з'являється вогкість в підвалах
  2. Яка буває гідроізоляція
  3. Профілактика вогкості зовні підвалу
  4. Початок робіт
  5. Очищення стін і проведення гідроізоляції
  6. Внутрішня гідроізоляція

Підвал в приватному будинку виконує роль додаткового приміщення, що забезпечує прошарок повітря між підлогою першого поверху і грунтом. Особливо важливий мікроклімат підвального простору для профілактики вогкості і розмноження грибка в житлових приміщеннях. Підтримка фундаменту в нормальному стані - турбота будь-якого власника. Для боротьби з високою вологістю і зайвої водою виконується ретельна гідроізоляція стін підвалу і конструкції зсередини. Якісно виконана робота дозволяє забути про профілактику грибка на кілька років.

Звідки з'являється вогкість в підвалах

Підвальне приміщення зсередини може покритися пліснявою, для боротьби з цією напастю важливо відшукати джерело виникнення. Такими причинами появи вогкості можуть бути наступні фактори:

  1. негерметичні стики гідроізоляційного матеріалу, що використовується для захисту фундаментів. Це може статися через неправильне монтажу або деформації з плином часу (постійне підтоплення грунтовими і поверхневими водами);
  2. неграмотно влаштована або деформована вимощення. При попаданні води всередину підвалу ззовні необхідно провести зовнішню водозащиту його стін. Процедура досить трудомістка і передбачає демонтаж старої конструкції, формування канави, саму ізоляцію від води, будівництво нового вимощення, дренування;
  3. регулярне випадання конденсату, причина появи якого - часта зміна температурного режиму зсередини і зовні підвалу. Це виникає при неграмотно змонтованої системи опалення, коли тепле повітря натрапляє на холодні поверхні стін і осідає краплями води. Ремонт опалювальної системи і внутрішня ізоляція підвальних стін врятують ситуацію.
Підвал в приватному будинку виконує роль додаткового приміщення, що забезпечує прошарок повітря між підлогою першого поверху і грунтом

джерела вогкості

Якщо для зовнішньої гідроізоляції неможливо оголити фундамент через тісного сусідства будівель, застосовується точкова методика боротьби з вологістю.

Яка буває гідроізоляція

Згідно з нормативами і вимогам СНИП, гідроізоляція ділиться на 2 великі групи: горизонтальна і вертикальна. При цьому останній варіант виконується одним з 2-х способів:

  • фарбування стін фундаментів 1-2 шарами рідкого бітуму;
  • обклеювання поверхонь для захисту рулонних бітумом.

фарбування стін фундаментів 1-2 шарами рідкого бітуму;   обклеювання поверхонь для захисту рулонних бітумом

Для горизонтального захисту стін підвалу використовується цементно-піщана суміш, що накладається на поверхні і закріплюється будь-яким рулонний матеріал. При виборі того чи іншого методу гідроізоляції необхідно брати до уваги умови навколишнього середовища, а саме рівень залягання підземних вод:

1) якщо грунтові води знаходяться нижче рівня фундаменту будівлі без підвального приміщення, суміш цементу з піском укладається шаром в 20-30 мм. Розташовується такий захист по всьому периметру навколо фундаменту на висоті від ґрунту від 15 до 20 см;

2) низька залягання грунтових вод в будинку з підвалом - гідроізоляція потрібна з вулиці і зсередини фундаменту. При цьому і методи комбінують один з одним:

  • ізоляція на одному рівні з підлогою;
  • по обрізу фундаментної конструкції;
  • стіни покривають гарячим бітумом.

Плями вогкості на стінах в підвалі

3) грунтові води залягають близько, будова має підвал - потрібно потрійна гідроізоляція:

  • розрівнювання розчину з цементу і піску шаром 20-30 см;
  • монтаж рулонного матеріалу в 1 або 2 шари;
  • вертикальна ізоляція 2-3 шарами, що розміщується на бітумної мастиці.

Профілактика вогкості зовні підвалу

Неправильна гідроізоляція фундаментів і недотримання норм СНИП призводить до скупчення вологи, появи сирих плям на стінах, течі по швах або між фундаментними блоками. Для профілактики цих явищ проводять такі заходи:

  1. внутрішня і зовнішня гідроізоляція;
  2. демонтаж вимощення по всьому периметру фундаментів;
  3. зачистка перфоратором, щіткою з металу;
  4. формування траншеї навколо всієї будівлі;
  5. прибирання старих шарів з фундаменту;
  6. улаштування нового вимощення;
  7. відсипання глиною, піском.

Початок робіт

Захист фундаментів від води по СНИП починається з демонтажу вимощення. Для роботи потрібна професійна модель перфоратора, що володіє потрібним діапазоном потужності. Якщо перфоратора немає, можна виконати прибирання вимощення за допомогою відбійного молотка або звичайного брухту. Ширина викопують уздовж периметра канави не повинна бути менше 50 см. Глибина формованої канави дорівнює рівню залягання найпершої знизу плити. Зазвичай - це заглиблення на 70-150 см.

Після викопування канави проводиться аналіз ізоляції стін опори будівлі. Іноді такий огляд виявляє лише окремі ділянки, що вимагають заміни. Для цього важливо підібрати матеріали, вже використані для захисту конструкції або близькі за характеристиками до вихідних. Приклад - гідроізоляція опорної конструкції виконана по СНИП бітумом, ремонт виробляють мастикою на бітумної основі.

Виконання проникаючої гідрозахисту зсередини

Чи не ремонтують шар гідроізоляції фундаментів , Поцяткований дрібними тріщинами або має інші пошкодження. Таке покриття потребує демонтажу з повною заміною на новий.

Очищення стін і проведення гідроізоляції

Якщо старий шар гідроізоляції відповідає вимогам СНИП, окремі ділянки просто відновлюються. Спочатку счищается відколюються гідроізоляція і бруд, після цього наноситься новий шар, який має ідентичний з початковим засобом склад. Нанесення виконується в 1 або 2 шари.

Для більш ефективного очищення стіни вона обробляється металевою щіткою або болгаркою, що має спеціальну насадку. В процесі зачистки повинні бути видалені всі шматки попереднього захисного покриття, які вільно відвалюються. Поверхня очищається аж до моноліту - основного будівельного матеріалу.

Обробка стін бітумом зсередини або зовні регламентується БНІП та іншими будівельними регламентами. Цей спосіб захисту фундаменту можна назвати самим простим і економічно вигідним. Для виконання гідроізоляції потрібно наступний перелік матеріалів:

  1. сама мастика;
  2. респіратор;
  3. пензлик;
  4. Уайт-спірит;
  5. бітумний праймер.

Бітумний праймер також повинен відповідати СНІП. Цей матеріал зовні нагадує звичайну водоемульсійну фарбу, тільки чорного кольору. Праймер наноситься до моменту отримання інтенсивного кольору, після чого повинен добре просохнути. Склад виконує роль грунтовки-просочення. Після висихання праймера на нього наноситься розігріта до температури + 50 ° С бітумна мастика.

Важливо: якщо магазинна мастика здається занадто густий, її можна розбавити уайт-спіритом.

Один з видів гідроізоляційних матеріалів

У роботі буде потрібно валик, кисть або шпатель. Для того, щоб шар висох, досить 24-48 годин. Все, вертикальна зовнішня гідроізоляційний захист підвального приміщення на цьому закінчена. Для утеплення опори будинку можна проклеїти її плитами пінополістиролу.

Внутрішня гідроізоляція

СНИП до підвальним приміщенням висувають високі вимоги, мова йде про рівень вологості повітря в них. Щоб ліквідувати ознаки вогкості, зсередини підвалу виконується гідроізоляція. У даній операції є 2 варіанти:

  1. проникаюча захист;
  2. ін'єкційний спосіб.

Проведення ін'єкційної ізоляції зсередини підвалу показано при частковому ураженні стін конденсатом. Для виконання роботи потрібно дрібнодисперсний бітум, використовувати мастику в житлових просторах не рекомендоване через включення в її хімічний склад розчинників органічного походження.

Проникаюча гідроізоляція проводиться зсередини фундаменту, згідно з положеннями СНиП та вимогам до капітальних робіт по захисту підстави будівлі. Для даних маніпуляцій використовуються пенетрирующие склади.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама