Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін від фундаменту: матеріали, правила

  1. Основні правила гідроізоляції
  2. гідроізоляція фундаменту
  3. гідроізоляція стін

Так як фундамент є основою всього будинку, то особливу увагу необхідно приділити його гідроізоляції. Вона буде надійно захищати будівлю від попадання всередину як грунтових вод, так і поверхневих вод у вигляді опадів. гідроізоляція стін теж має велике значення для тривалої експлуатації будинку та підтримки сухий і теплої атмосфери в підвалі і на цокольному поверсі. Так як фундамент є основою всього будинку, то особливу увагу необхідно приділити його гідроізоляції

Горизонтальна гідроізоляція бітумних руберойдом підходить для будь-якого будівництва.

Основні правила гідроізоляції

Від проникнення вологи слід захищати і фундамент, і стіни з підлогою в підвалі, і цоколь. Шар гідроізоляції потрібно робити так, щоб у нього не було розривів і він був по всій поверхні суцільним. Якщо на який-небудь стороні будівлі існує загроза, пов'язана з підняттям і просочуванням ґрунтових вод, то там необхідно влаштувати її додатковий шар.

Якщо на який-небудь стороні будівлі існує загроза, пов'язана з підняттям і просочуванням ґрунтових вод, то там необхідно влаштувати її додатковий шар

Схема гідроізоляції стрічкового фундаменту.

Для відводу поверхневих вод від фундаменту і його захисту потрібно облаштовувати вимощення. Вона являє собою смугу, виконану з бетону, плит або щебінки. Отмостка виконується шириною від 60 до 120 см і примикає впритул до будинку. Щоб відведення води від будівлі був гарантований, її потрібно монтувати з ухилом в 10%. Якщо рівень залягання ґрунтових вод на ділянці досить високий, то для їх зниження необхідно виконати якісний дренаж. Існує глибинний дренаж для захисту фундаменту і грунтовий дренаж для відведення води уздовж доріжок.

Гідроізоляція буває двох видів: вертикальна і горизонтальна. Вертикальна гідроізоляція починається від основи фундаменту і закінчується на рівні потрапляння дощової води при розбризкуванні. Вона захищає місця виведення горизонтальної ізоляції і стики вертикальної. Горизонтальна гідроізоляція забезпечує захист стін від вбирання вологи. Слід виконувати ізоляцію під перекриттям підвалу і поверх фундаментних плит в місцях опори стін.

гідроізоляція фундаменту

Схема обмазувальної гідроізоляції.

Буде потрібно:

  • рулонний руберойд;
  • мастика;
  • бітум;
  • цемент, пісок.

ізоляція фундаменту від вологи здійснюється в залежності від його виду. Монолітний плитний фундамент слід захищати за допомогою руберойду. Його потрібно укладати зверху на фундаментну плиту, попередньо вирівняну стяжкою від нерівностей. На руберойд треба укласти шар утеплювача, а потім виконати фінішну стяжку. Щоб більш якісно захистити будинок від проникнення вологи, необхідно провести дренажні роботи, а до монтажу фундаменту можна змонтувати додатковий шар ізоляції на «подушку» з цементу та гравію.

Стрічковий фундамент можна для гідроізоляції обмазати мастикою, яка наноситься на абсолютно рівну і просушену поверхню. Обмазочная ізоляція повинна бути захищена зовні утеплювачем. Цей варіант є найбільш економним, але і дуже недовговічним, оскільки не виносить при експлуатації зсувних навантажень, і в результаті можуть з'явитися протікання. Можна зробити гідроізоляцію рулонних руберойдом. Спочатку слід вирівняти і просушити поверхню фундаменту, потім обробити її гарячою мастикою з бітуму. І на неї приклеїти два шари руберойду, виконуючи нахлест від 15 до 20 см. На стрічковий фундамент можна виконати ізоляцію у вигляді напилення, яка з легкістю наноситься спеціальним розпилювачем. Поверхня повинна бути очищена від пилу і висушена, але вирівнювати її немає необхідності, так як напилення повторює всі нерівності підстави. Зверху шар такої гідроізоляції потрібно обов'язково армувати матеріалом з геотекстилю для додаткового захисту. Також можна виконати проникаючу ізоляцію за допомогою таких матеріалів, як суміш цементу, спеціальних добавок і кварцовий пісок.

Схема примикання горизонтальної і вертикальної гідроізоляції.

Фундамент палі потрібно ізолювати по ростверку, так як гідроізоляцію стовпів і паль проводити складно. Стовпи або палі краще робити відразу з бетону, що має вологостійкі добавки. Якщо палі виконані з дерева, то матеріал слід попередньо обробити і просочити спеціальним захисним розчином. В цьому випадку не потрібно проводити дренажні роботи, тому що оброблені стовпи у воді набувають велику стійкість.

Цоколь від вологи із зовнішнього боку захищати потрібно обов'язково від заснування і, по можливості, до рівня першого поверху. Хоча вимощення і захищає будова від проникнення води, але взимку на ній може накопичуватися сніг, який згубно впливає на цоколь. Саме тому, крім шару гідроізоляції, його необхідно захищати за допомогою облицювання вологостійкими і морозостійкими оздоблювальними матеріалами.

гідроізоляція стін

Буде потрібно:

  • глина;
  • бітумна мастика;
  • рулонний руберойд;
  • цемент, пісок;
  • цегла.

Гідроізоляція стін повинна проводитися як зовні, так і всередині приміщення.

Гідроізоляція стін повинна проводитися як зовні, так і всередині приміщення

Схема влаштування гідроізоляції підвалу і стіни фундаменту.

Зовнішня гідроізоляція захищає від вологи під підлогою і зовні стін. Під підлогою потрібно насипати глину на дно котловану і ретельно її утрамбувати. Потім на неї потрібно вкласти в кілька шарів руберойд або толь, виконуючи нахлест в 10 см, а зверху матеріал намазати бітумною мастикою. Далі все це потрібно залити бетоном. Щоб вирівняти основу підлоги, гідроізоляцію можна монтувати на вже покладений бетон. При цьому шар захисного матеріалу повинен знаходити на стіни, приблизно на 15 см, для подальшого укладання і закріплення вертикальної ізоляції.

Вертикальна гідроізоляція виконується за допомогою руберойду, який потрібно укласти по всій висоті стін. Руберойд повинен виходити на поверхню більш ніж на 20 см. У тому випадку, якщо зовні відстань від стін до котловану до 10 см, по всьому периметру слід насипати глину, яку необхідно ретельно утрамбувати. При більшій відстані для захисту шару гідроізоляції потрібно спочатку виконати кладку в півцеглини, потім в час, що залишився простір насипати глину і добре її утрамбувати.

Внутрішню ізоляцію стін і підлоги слід проводити для їх захисту від того, щоб волога не проникла в стики. Шов гідроізоляції повинен мати товщину більше 20 мм. Після захисту всіх швів потрібно стіну обмазати мастикою. Потім на стінах слід прикріпити арматурний каркас і нанести штукатурку шаром в 2-3 см. Після цього необхідно провести ізоляцію підлоги зсередини. По-перше, потрібно стики стін і підлоги ретельно обмазати бітумною мастикою. По-друге, підлогу краще захистити за допомогою проникаючої гідроізоляції, яка наноситься на ще не висохлий до кінця підлогу з бетону. Мастику потрібно наносити тільки на суху підлогу. Для більшої надійності проникаючу гідроізоляцію і нанесення мастики необхідно виконати разом.

Також можна змонтувати дренажну систему, яка буде проходити по зовнішньому периметру підвалу. Потім її слід зістикувати з верхньої дренажною системою, що проходить по ділянці біля будинку. При цьому не потрібно допускати, щоб вода зверху заливалася всередину труб. Дуже зручно такий внутрішній дренаж встановлювати на ділянках, які мають схил, який полегшує відведення всіх видів вологи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама