Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стрічкового фундаменту: як зробити взимку, зсередини від грунтових вод, вартість робіт за м2, розцінки столбчатого

  1. C чого почати?
  2. Особливості гідроізоляції від типу фундаменту
  3. плитний
  4. свайний
  5. Стовпчастий
  6. Стрічковий в землі
  7. пальово ростверкових
  8. Виконання робіт в зимовий час
  9. Вартість робіт
  10. Корисне відео

Які розцінки на гідроізоляцію стрічкового фундаменту? Як ефективно захиститися від грунтових вод? Розробка плану будівництва будівлі передбачає крім загальнобудівельних робіт, проведення ряду операцій, безпосередньо причетних до довговічності і міцності будівлі - пристрої спеціального гідроізоляційного шару основи.

Будівельні традиції, правила і досвід зведення різних конструкцій від розмітки майданчика під основу, до зведення покрівлі, вимагають в обов'язковому порядку непросто технологічної операції, а виконання цілого комплексу робіт і умов по улаштування гідроізоляції зі своїми особливостями, які є цілою наукою в будівельній справі.

C чого почати?

C чого почати

Для повного розуміння сенсу гідроізоляційних робіт підстави завдання необхідно розрізняти зовнішню і внутрішню захист фундаменту будівлі.

  • Зовнішній захисний шар зводиться по зовнішній площі фундаменту, його завдання не допустити проникнення грунтових вод, вологи, що скидається з покрівлі в порожнину фундаменту. Крім цього, для окремих видів фундаментів, наприклад плитного, зовнішня ізоляція влаштовується не тільки по вертикальних бічних поверхнях, а й під самою плитою - щоб волога не просочувалася і не руйнувала плиту.
  • Внутрішня гідроізоляція в основному влаштовується для стрічкових і ростверкових типів фундаментів, для будівель в яких планується пристрій підвального приміщення.

Залежно від технології зведення фундаменту і пристрою захисного шару зовні роботи проводяться в наступному порядку:

  1. розчищення простору навколо бетонної основи;
  2. видалення зайвого бетону, напливів, відколів;
  3. закладення швів і тріщин;
  4. грунтовка поверхні ґрунтовкою глибокого проникнення;
  5. нанесення захисних шарів гідроізоляційного матеріалу або установка рулонного покриття ;
  6. оцінка якості поверхні, усунення проблемних ділянок, повторне нанесення покриття, якщо цього вимагає технологія.
  7. пристрій грунтової відсипання.

Особливості гідроізоляції від типу фундаменту

Особливості гідроізоляції від типу фундаменту

Принципової різниці між тим як зробити гідроізоляцію фундаменту зовні і всередині будівлі немає, проте, певні особливості в цих моментах все таки є.

Усередині практично не використовуються рулонні матеріали, для внутрішнього шару захисту в основному застосовуються мастики на бітумній основі або спеціальна каучукова маса, Напилювана на поверхню бетону. рулонні матеріали використовуються в основному для захисту поверхні фундаменту, яка планується перебувати нижче рівня засипки грунтом.

Почасти, внутрішні роботи можна проводити і в процесі зведення будівлі в подальшому, коли будуть зведені стіни та покрівлю та проводитимуться оздоблювальні роботи.

плитний

плитний

Для даного типу застосовуються як рулонні матеріали , так і обмазувальні . Рулонних матеріалів, наприклад, плівкою ПВХ або руберойдом ізолюється нижня поверхню від проникнення вологи з ґрунту в плиту, а обмазувальні застосовуються зверху, для усунення капілярного проникнення вологи всередину будівлі.

свайний

свайний

Для пальового підстави, найчастіше застосовується для будівель з невеликим навантаженням, наприклад, збірно-щитових або дерев'яних будівель гідроізоляція вибирається залежно від типу використовуваних паль:

  • для металевих гвинтових паль проводиться додаткова обробка захисної грунтовкою;
  • для металевих паль, які згодом, заповнюються бетоном, і проводиться зовнішня обробка захисною фарбою і мастикою;
  • для бетонних паль, проводиться зазвичай фарбування мастикою.

Надалі, перший брус в кілька етапів просочується водовідштовхувальним складом і захисним засобом для захисту від біологічних шкідників деревини.

Стовпчастий

У місця де планується монтаж опалубки під стовпи спочатку з руберойду робиться огородження всередину якого і встановлюється металевий арматурний каркас колони. Заливка бетонної колони в такому випадку нагадує наповнення стаканчика морозивом, де роль стаканчика виконує рубероидная форма.

Стрічковий в землі

Стрічковий в землі

У будівлях, де передбачається стрічковий тип підстави, для влаштування захисного шару, перш за все, необхідно забезпечити доступ до поверхні підстави.

Для будівель з великим навантаженням і використанням бетонних фундаментних блоків зазвичай траншея робиться трохи ширше і фундамент після установки відбувається спочатку цементно-піщаним складом з додаванням спеціальних водовідштовхувальних добавок, а вже після застосовуються рулонні або мастичні кошти.

Для невеликих стрічкових фундаментів раціонально просто влаштувати шар гідроізоляції з поліетиленової плівки.

пальово ростверкових

Вузол гідроізоляції фундаменту
Вузол гідроізоляції фундаменту

Для такого виду підстави застосовуються комбіновані методи гідроізоляції - в колонах рубероидная або PE-RT рукавів, а в ростверк закладаються рулонні матеріали.

Виконання робіт в зимовий час

Для того щоб не витрачати час даремно в умовах низьких температур необхідно використовувати сучасні гідроізолюючі склади мастик, нанесення яких на поверхню бетонного фундаменту можна проводити навіть при температурі до -20 градусів.

Оптимальним вважається температура повітря для влаштування гідроізоляції з рулонних матеріалів , Бітум сумішей не нижче -5 градусів.

В обов'язковому порядку при роботах взимку потрібно щоб бетон досяг максимального ступеня фортеці і мінімального вмісту вологи, не більше 5%.

Обклеювання рулонними матеріалами , Наприклад, руберойдом вимагає додаткових витрат у вигляді використання газового пальника. Крім того, потрібно подбати про те, щоб ділянку робіт був захищений від снігу.

Вартість робіт

Формування ціни на послуги з улаштування гідроізоляції залежить від обсягу робіт, робочого матеріалу, складності і оперативності робіт Формування ціни на послуги з улаштування гідроізоляції залежить від обсягу робіт, робочого матеріалу, складності і оперативності робіт.

Найменшу ціну на виконання гідроізоляційних робіт становить установка горизонтальної (Гідроізоляція стін від фундаменту) рулонної ізоляції на бітумної основі - від 160 рублів за 1 кв метр площі виконаної в 1 шар, для вертикального способу установки ціна починається від 180 рублів за метр.

При використанні полімерних або бітумних матеріалів обмазувальних способом ця ціна становить від 130-150 рублів, використання при цьому мембранного матеріалу або додаткового армуючого шару обійдеться від 260 рублів за метр.

Найдорожчим є метод напилення гідроізоляції він починається від 520 рублів при горизонтальному розташуванні і від 580 рублів при вертикальному розташуванні гідроізоляції. Розцінки на гідроізоляцію фундаменту наведені середні по ринку.

Роблячи гідроізоляцію фундаменту своїми руками, можна скоротити витрати більше ніж в два рази.

Корисне відео

Виконання горизонтальної гідроізоляція стрічкового фундаменту на відео нижче:

C чого почати?
Як ефективно захиститися від грунтових вод?
C чого почати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама