Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція теплої підлоги своїми руками: як зробити гідроізоляцію бетонної підлоги

  1. фарбувальна гідроізоляція
  2. лита гідроізоляція
  3. обклеювальна
  4. Етапи проведення оклеечной гідроізоляції підлоги:
  5. Засипна гідроізоляція
  6. штукатурна
  7. Особливості гідроізоляції підлоги в дерев'яному будинку

Гідроізоляція міжповерхового перекриття

Гідроізоляція підлоги - це процес робіт, спрямованих на захист приміщення від небажаного проникнення вологи із зовнішнього середовища. Без цього комплексу захисних заходів дерев'яні підлоги починають гнити, бетонні - руйнуватися. Для будинків, побудованих на територіях з підвищеною вологістю і великою кількістю опадів, гідроізоляція обов'язкове.

Залежно від типу статі, клімату, поверху, кімнати використовуються різні матеріали і способи гідроізоляції:

  • окрасочная;
  • лита;
  • оклеечная;
  • засипна;
  • просочувальна;
  • штукатурна.

Розглянемо ці способи захисту підлогового покриття від підвищеної вологості більш докладно.

фарбувальна гідроізоляція

Один з найбільш легкодоступних методів захисту. Являє собою нанесення полімерних або бітумних лаків в кілька шарів. Матеріали для роботи можна придбати в будь-якому будівельному магазині за дуже невеликі гроші. Правда, з часом бітум стає крихким і втрачає еластичність (особливо під впливом негативних температур). В результаті втрачаються гідроізоляційні властивості покриття, з'являються тріщини і відколи. В середньому термін служби складає п'ять-шість років.

Як зробити гідроізоляцію підлоги фарбувальним методом?

Спочатку потрібно видалити з поверхні жирові плями і патьоки, зачистити корозійні пошкодження. Далі - вирівняти і нанести в два шари ґрунтовку з бітумної мастики. Після повного висихання підлога забарвлюють за допомогою валика і кисті.

Найчастіше цим методом робиться гідроізоляція дерев'яної підлоги. Допустимі умови застосування:

  1. гідростатичний напір не більше двох метрів;
  2. дренирующие піщані і галькові грунти.

При виконанні цього методу гідроізоляції у ванній кімнаті покривають додатково сантиметрів двадцять-тридцять стіни по всьому периметру.

Недовговічність нафтобітумних матеріалів активізувала розробки в цій сфері. В результаті на будівельному ринку з'явилися синтетичні полімери, бітумно-гумові і бітумно-полімерні мастики.

лита гідроізоляція

На думку фахівців, це найнадійніший спосіб. Являє собою заливку підлоги суцільним шаром водонепроникних розчинів і мастик. Розрізняють два методи:

  • гаряча асфальтова або асфальт-полімерна гідроізоляція (виконується гарячими матеріалами);
  • холодна.

Головна умова застосування - жорстке монолітне підстава. Тому найчастіше таким способом проводиться гідроізоляція бетонної підлоги. На підставу наносять кілька шарів (товщиною не менше п'яти сантиметрів для мастик, п'ятнадцяти сантиметрів - для розчинів) гідроізоляційного складу, потім покривають цементним стягуванням.

Як правильно зробити гідроізоляцію

Пристрій гідроізоляції підлоги литим способом (гарячим методом) проходить кілька етапів:

  • очищення поверхні від бруду і пилу;
  • «Лікування» скол і тріщин, вирівнювання розчином штукатурки;
  • просушка статі гарячим методом (за допомогою нагрітого повітря, інфрачервоного випромінювання або газового пальника);
  • розведення бітуму до рідкого стану і нанесення грунтовки;
  • монтаж захисної огорожі по периметру приміщення (тридцять-сорок сантиметрів по висоті);
  • нагрівання мастичного розчину до температури не менше 140 ° С;
  • заливка гарячої мастики на місце ізоляції;
  • вирівнювання спеціальними скребками.

В результаті такої роботи між поверхнею приміщення і статевим покриттям утворюється водонепроникний суцільний шар. Додатково лиття може бути армовано металевою сіткою або склотканиною. Останнім часом широко застосовуються різні пінопласти.

обклеювальна

Цей спосіб є пошарове наклеювання гідроізоляційних рулонних або листових полімерних, бітумних або бітум-полімерних матеріалів, яке виконується на прогрунтовану поверхню при високій температурі. Вид матеріалу залежить від температурних умов: бітуми і полімери розм'якшуються при температурі від 45 ° С до 55 ° С. Важлива умова використання оклеечной гідроізоляції - захист від зсувів і механічних пошкоджень бетонними, залізобетонними або цегляними конструкціями. Якщо спорудити такий захист немає можливості, то від цього способу рекомендується відмовитися.

Етапи проведення оклеечной гідроізоляції підлоги:

  1. На суху попередньо очищену поверхню наносять шар мастики товщиною півтора міліметра.
  2. На площині розгортають рулон і закріплюють його.
  3. Виконують ті ж роботи ще кілька разів (для освіти багатошарового покриття).
  4. Краї рулонів шпаклюють.

До речі, гідроізоляція підвалу (Один з найскладніших ділянок роботи), виконана рулонними матеріалами, ефективно прослужить протягом максимально тривалого терміну. Багатошарове покриття і проклейка швів утворюють непроникний і суцільний бар'єр для вологи. Проводити такі роботи бажано до зведення конструкцій.

Засипна гідроізоляція

Являє собою заповнення спеціальних водонепроникних порожнин сипучими гідроізоляційними матеріалами. За конструкцією цей тип гідроізоляції відповідає литий. Але характеризується меншою водонепроникністю при більшій товщині.

Просочувальна гідроізоляція: досить простий спосіб, який полягає в просочуванні органічними в'яжучими речовинами (бітум, полімерні лаки) будівельних конструкцій з пористих матеріалів. Вона особливо ефективна для тих приміщень, де підлога піддається інтенсивному механічному впливу.

штукатурна

Полягає в багатошаровому покритті поверхні цементними розчинами і полімерними добавками. Ефективність захисту від проникнення вологи визначається схильністю матеріалів до деформації і різного роду вібрацій, а також жорсткістю всієї конструкції. Переваги цього способу виконання гідроізоляції очевидні: простота виконання і широта сфер застосування.

Порядок виконання робіт наступний:

  • нанесення цементно-піщаної стяжки (співвідношення цементу і піску - 1: 2) на очищене і суху підставу;
  • після висихання робиться гідроізоляція стяжки підлоги - наносяться ще три-чотири шари такого ж складу з інтервалом в п'ятнадцять хвилин;
  • першу добу проводиться зволоження покриття за допомогою розпилювання води кожні три години; потім, протягом двох тижнів, зволожують ще два-три рази.

Для повного висихання штукатурної гідроізоляції необхідно дві доби. Протягом цього часу покриття не можна піддавати механічній дії.

Особливості гідроізоляції підлоги в дерев'яному будинку

Правильна гідроізоляція ванною

виконанню статі в дерев'яному будинку слід приділяти належну увагу, так як дерево сильно схильне процесу гниття або розсихання (при неправильній обробці і експлуатації). У дерев'яному будинку логічніше настилати дерев'яні підлоги. Бетонні покриття швидко руйнуватися через нестабільність всієї конструкції, через відсутність монолітності.

Що являє собою якісний дерев'яна підлога ?

Правильний підлогу в будинку з бруса або напівбруса складається з чорнової підлоги, шару тепло- і гідроізоляції, чистового статі і статевого покриття. Додатково між чорновим і чистовим підлогою можна встановити систему «тепла підлога», яка забезпечить максимальний комфорт і затишок, а також додаткове джерело тепла в приміщенні.

Гідроізоляція теплої підлоги в дерев'яному будинку своїми руками - відповідальне завдання. При виборі матеріалів необхідно приділяти увагу їх характеристикам. Гідроізоляційні матеріали для дерев'яного будинку повинні мати такі властивості:

  • невелика вага (щоб уникнути додаткового навантаження на фундамент);
  • високі характеристики гідроізоляції (потрапляння вологи на дерево призводить до його руйнування і гниття);
  • гипоаллергенность і негорючість;
  • міцність і довговічність;
  • простота установки

Такими якостями характеризуються ПВХ-мембрани, поліетиленова плівка, изопласт, руберойд та ін. Будівельна хімія настилають на чорнову підлогу. Там, де гідроізоляція поверхні сусідить з іншими конструкціями, покривають захисним шаром без переривання ще тридцять сантиметрів стіни від площини підлоги.

Вибір матеріалів і того або іншого способу гідроізоляції підлоги залежить від фінансових можливостей споживача і особливостей експлуатації будівлі. Недотримання технології нанесення захисту від вологи може привести до того, що доведеться всю роботу робити заново.

Як зробити гідроізоляцію підлоги фарбувальним методом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама