Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція тераси своїми руками. Види матеріалів та способи гідроізоляції тераси і балкони своїми руками

  1. Як влаштована тераса
  2. Плита перекриття
  3. пароізоляція
  4. теплоізоляція
  5. гідроізоляція
  6. притискної шар
  7. Хмарно гідроізоляція
  8. Верхнє обробне покриття
  9. Як виконати гідроізоляцію тераси і балкони своїми руками
  10. Як зробити ухил
  11. Порядок укладання притискного шару
  12. Що таке компенсаційні шви
  13. Які матеріали використовуються для гідроізоляції терас і балконів
  14. Гідроізоляція рідкими матеріалами
  15. Види облицювального покриття тераси або балкона
  16. Як відновити гідроізоляцію тераси спрощеним способом
  17. Особливості гідроізоляції рівневої тераси
  18. Гідроізоляція відкритої тераси і балкони складами на основі цементу
  19. Порядок нанесення гідроізоляційного складу
  20. Гідроізоляційні системи на основі рідкого бітуму
  21. Гідроізоляційні системи для терас і балконів з самоклеючих мембран
  22. Гідроізоляційні системи з матеріалів на мінеральній основі для відкритих терас і балконів
  23. Гідроізоляція тераси і балкони своїми руками відео

У більшості заміських будинків є тераси і балкони. Це найзручніше і затишне місце для відпочинку на свіжому повітрі. Оскільки тераса і балкон знаходяться під відкритим небом, для їх захисту від несприятливих атмосферних чинників потрібні спеціальні гідроізоляційні заходи, які нескладно виконати своїми руками.

Як влаштована тераса

Тераса має багатошарову будову, в тому числі власне гідроізоляційне покриття. Кожен з інших верств також володіє в тій чи іншій мірі водонепроникними властивостями. І тільки в комплексі, багатошаровий терасний пиріг забезпечує надійний захист будівельної конструкції від руйнівної дії вологи.

Рівнева тераса, як правило, знаходиться над житловим приміщенням, тому вимагає крім гідроізоляції і дренажу, додаткове утеплення з пароізоляцією. Стандартне рішення пристрою підлогового багатошарового «пирога» тераси:

Плита перекриття

Плита перекриття - найнижчий рівень. Терасна плита або перекриття поверху над приміщенням зазвичай являє собою залізобетонну плиту, сформувати горизонтально або з ухилом 1-2% назовні для природного стоку води з поверхні тераси. Якщо плита без ухилу, на ній формують разуклонку (похилоутворюючого шар) - цементну стяжку.

Перевага похилого варіанти у відсутності необхідності в похилоутворюючого шарі цементного стягування, який є додатковим навантаженням на перекриття.

пароізоляція

Поверх плити перекриття або по похилоутворюючого стягуванні настилають пароізоляційний шар з будівельної плівки або руберойду, для захисту утеплювача від проникнення водяної пари з житлового приміщення. Пароізоляційні плівки виводять на стіну на рівень дверного порога.

теплоізоляція

Теплоізоляцію виконують з пінополістиролу або екструдованого пінополістиролу. Загальна товщина утеплювача складає 12-20 см.

Теплоізоляційний шар перешкоджає витоку тепла з приміщення, розташованого під терасою і запобігає утворенню містка холоду через стик тераси зі стіною.

гідроізоляція

Гідроізоляційна плівка з поетілена або поліпропілену товщиною 0,2 мм захищає теплоізоляційний шар від проникнення вологи зовні і служить для поділу притискної стяжки і утеплювача.

притискної шар

Притискним шаром називається армована цементна стяжка товщиною приблизно 4-5 см. Одночасно виконує функцію підкладки під покриття. Армування виготовляється у вигляді сітки з осередками розміром 10 × 10 см із сталевих стрижнів діаметром 3 мм. У притискному шарі передбачають температурні шви. Розрізняють пристінні і примусові шви. Примусові шви розмежовують стяжку на квадрати площею приблизно 4 м². Примусові шви мають ширину 10-12 мм, а пристінні - мінімум 15 мм.

Хмарно гідроізоляція

Виконується поверх притискного шару і являє собою безшовну водонепроникну мембрану товщиною, як мінімум, 2 мм. Виготовляється з поліуретанової або мінеральної маси. Гідроізоляція служить для захисту террасной плити від руйнування. Балюстраді краще закріпити в торцях по нижньому краю плити, щоб не пошкодити гідроізоляцію.

Верхнє обробне покриття

В якості облицювального покриття використовують морозостійку керамічну плитку, декінг, дерев'яний настил. Оздоблювальний матеріал укладається на гідроізоляційний шар і захищає його від механічних пошкоджень. При облицюванні плитковим покриттям обов'язково передбачають компенсаційні шви у вигляді поздовжніх щілин шириною приблизно 10 мм. У температурні шви закладають спеціальний еластичний шнур з поліуретану або поліетилену. Альтернативний спосіб закладення швів: заповнення кислотним силіконом для зовнішніх робіт і формуванням в профілі шва у вигляді увігнутого меніска.

Як виконати гідроізоляцію тераси і балкони своїми руками

Монтаж гідроізоляційного покриття терраc і відкритих балконів абсолютно необхідний етап будівельних і ремонтних робіт. Важливо підібрати якісні матеріали з високими водонепроникними і ізностойкій характеристиками, грамотно облаштувати всю гідроізоляційну конструкцію, щоб забезпечити надійний захист тераси і балкони від руйнівного впливу метеофакторов.

Виступаючі частини будівлі схильні до значних деформацій, тому система гідроізоляції повинна бути стійка до утворення тріщин.

Як зробити ухил

З якого б матеріалу не була зроблена тераса, обов'язкова вимога при її облаштуванні - дотримання ухилу до зовнішньої сторони для природного відводу дощової і талої води. Досить часто при спорудженні балконів і рівневих терас забудовники допускають прорахунки в структурі підстави.

Відсутність ухилу призводить до застою води, проникненню в глибші шари, в подальшому з'являються протікання, відбувається промерзання плити, що в результаті веде до руйнування бетону.

Ухил найчастіше формують на поверхні бетонної плити, яка є основою террасной конструкції. Інший спосіб: поверх рівної плити укладають похилоутворюючого шар (разуклонку) під кутом 1,5-2%. Такий кут достатній для сходження води і в той же час виключає сповзання верхніх шарів. У зовнішнього краю тераси товщина похилоутворюючого шару повинна бути не менше 3,5-4 см, інакше підлога буде тріскатися і кришитися. Так, при ухилі 2% на терасі шириною три метри похилоутворюючого шар у зовнішнього краю має товщину 4 см, а біля стіни - 10 см.

Маса похилоутворюючого шару досить значна, що слід враховувати в проектних розрахунках.

Порядок укладання притискного шару

Цементна стяжка служить одночасно притискним шаром для утеплювача і стійким підставою для верхнього покриття для підлоги.

Зазвичай товщина стяжки однакова на всій площі тераси і становить 4-5 см.

На великих терасах рекомендується прокласти поздовжнє і поперечне армування стяжки, що не дасть їй розкришитися. Для армування використовують сталеві прути перетином 3 мм або сітку з осередками 10 × 10 см або 15 × 15 см.

Що таке компенсаційні шви

У притискному шарі балконів і терас (стяжки) обов'язково передбачають компенсаційний шов (інша назва - температурний або дилатаційною). Компенсаційний шов являє собою подовжню щілину шириною 10 мм, забезпечує вільну деформацію бетонного покриття, запобігає утворенню тріщин.

Шов заповнюють шнуром з поліетилену або поліуретану і еластичною масою, наприклад, силіконом, надаючи йому форму меніска.

Виконують пристінні шви, розташовані на стику стін і терасної плити, і примусові - розділяють стяжку на ділянки (картини) площею 4 м².

Ширина пристінних компенсаційних швів повинна складати не менше 1,5 см, а примусових - 1-1,2 см. Глибина швів перевищує ширину на кілька міліметрів.

На терасах компенсаційні шви мають вигляд сітки з квадратів розміром 2 × 2 м, на довгих вузьких балконах шириною приблизно 1,5 м шви розташовують з інтервалом 3 м по лінії ухилу.

На терасах компенсаційні шви мають вигляд сітки з квадратів розміром 2 × 2 м, на довгих вузьких балконах шириною приблизно 1,5 м шви розташовують з інтервалом 3 м по лінії ухилу

Якщо притискної шар без армування, то компенсаційний шов проводять шляхом надрізу свежесхватівшейся стяжки приблизно на 1/3 її товщини, але не більше, ніж на 2/3, дотримуючись обережності, щоб не прорізати під нею плівку.

Якщо передбачається армування похилоутворюючого шару, то арматуру розміщують в межах полів (картин), а в місцях майбутніх компенсаційних швів укладають металеві куточки. Через 14 днів, після того, як стяжка схопиться, куточки виймають, а щілини заповнюють еластичним матеріалом.

Зазвичай в щілину поміщають спеціальний еластичний синтетичний шнур трохи товщі ширини шва. Наприклад, щілину шириною 10 мм закладають шнуром діаметром 12 мм. Шнур стикається тільки з краями щілини, але не з її дном, щоб напруга в процесі усадки притискного шару не передавалося на нижні шари.

Зверху шнур покривають еластичною масою, надаючи їй форму увігнутого меніска, що забезпечить герметичність компенсаційного шва і підвищить стійкість до температурних перепадів. Існують технології, при яких спочатку на дно шва укладають еластичну масу, а потім в неї поміщають шнур.

Рідкі гідроізоляційні матеріали відрізняються один від одного за ступенем еластичності, і щоб забезпечити надійну герметичність, компенсаційні шви закривають ущільнювальними стрічками. У продажу з'явилися нові гідроізоляційні матеріали, які завдяки високій еластичності дають можливість зовсім відмовитися від компенсаційних швів. Це дозволяє виконати гідроізоляційний і клейовий шар террасного покриття з одного і того ж матеріалу - водонепроникного полімерного клею.

Які матеріали використовуються для гідроізоляції терас і балконів

Наявність ухилу - обов'язкове, але не єдина умова для забезпечення цілісності конструкції. Не менш важливо виконати гідроізоляцію підстави. Сучасний будівельний ринок пропонує за доступною ціною широкий ряд ефективних матеріалів для гідроізоляції балкона або тераси: всілякі мастики і рулонні матеріали (мембрани і плівки).

Матеріали від провідних виробників для гідроізоляції тераси:

  • Пароізоляція. Фольгірованние матеріали «Derken» або «PDT» (Німеччина).
  • Разуклонку (організація ухилів до трапів і лотків). Цементно-полімерні склади «Ardex» (Німеччина - Австрія).
  • Теплоізоляція. Поліуретановий утеплювач «Puren» (Німеччина).
  • Гідроізоляційний шар. Рідка гідроізоляція «Enke» (Німеччина). Рулонний полімерно-бітумна гідроізоляція «Bauder» (Німеччина). Рулонний композитної-каучукова гідроізоляція «PDT» (Німеччина).
  • Дренажна система (швидке відведення води з підстави тераси або балкона). Дренажні мати «Gutjahr» (Німеччина). Трапи і лотки - «Sita» (Німеччина).
  • Облицювальне покриття (плитка, наливний полімерний підлогу, террацо). Спеціальні системи «зелені» даху.

Спеціальні системи «зелені» даху

Рідкі гідроізоляційні матеріали утворюють на поверхні підстави безшовне покриття. Рулонні матеріали являють собою мембрани або плівки. При будь-якому способі гідроізоляції важливо дотримуватися рекомендацій виробника, дотримуватися послідовність робіт і дотримання технологічних перерв, а також враховувати обмеження при несприятливих метеорологічних умовах.

Гідроізоляція рідкими матеріалами

Перед нанесенням рідкого гідроізоляційного матеріалу бетонну основу слід ретельно заґрунтувати для зменшення гігроскопічності. Зазвичай використовують мінеральні грунтовки, здатні проникати в основу на глибину 2 мм. Більш ефективний результат досягається при дворазової обробці.

Найбільш уразливими місцями підстави тераси є кути, компенсаційні шви і примикання до стіни. Вони в першу чергу потребують посиленої гідроізоляції.

У цих проблемних ділянках прокладають ущільнюючі стрічки, які стійкі до розтріскування завдяки еластичності і стабільності в широкому температурному діапазоні від -40С до + 90С.

Для гідроізоляційних робіт на терасі рекомендується використовувати поліуретанові мастики або мінеральні склади (одно- або двокомпонентні), які відрізняються високою еластичністю. Наносять мастику в два шари з інтервалом часу 4-8 годин.

Слід захоплювати обмазувальної гідроізоляцією ущільнювальні стрічки на ширину не менше 2 см. Перш ніж починати гідроізоляційні роботи рідкими матеріалами, слід обов'язково ознайомитися з рекомендаціями виробника щодо їх застосування. Одні мастики наносять тільки на суху підставу, інші - на вологу поверхню.

Гідроізоляційні роботи виконують при температурному інтервалі від -5 ° С до + 25 ° С, бажано в похмуру погоду, оскільки на сонці матеріал сильно розігрівається і може потекти. Після нанесення гідроізоляційного шару слід прикрити оброблену поверхню від прямих сонячних променів, як мінімум, на 12 годин.

Після нанесення гідроізоляційного шару слід прикрити оброблену поверхню від прямих сонячних променів, як мінімум, на 12 годин

Види облицювального покриття тераси або балкона

Морозостійка керамічна плитка і керамограніт відмінно підходять для обробки рівневої тераси і балкони. Плитка надійно оберігає гідроізоляційне покриття від механічного пошкодження, довговічна і легко миється. Плитку укладають на еластичний клейовий розчин через 24 години після нанесення останнього гідроізоляційного шару. Міжплиточних шви зашпаровують морозостійкої еластичної фугою.

В обробній покритті також слід витримувати компенсаційні шви притискного шару. Вони, як правило, мають меншу ширину, але проходять строго по осі основного шва.

Вони, як правило, мають меншу ширину, але проходять строго по осі основного шва

Категорично забороняється еаполнять температурні шви між плитками клейовим розчином або фугою. Це потрібно робити тільки силіконовим герметиком для зовнішніх робіт. Аналогічним способом закладають шви в місцях примикання до стіни.

Слід врахувати, що підлогове покриття відкритих терас і балконів сильно нагрівається на сонці, тому для зниження температури нагріву краще застосовувати плитку світлого кольору. Темна плитка менш стійка до температурних перепадів і частіше відклеюється.

Фінішна обробка тераси деревно-полімерним композитом має суттєві переваги: ​​ДПК не гниє, не вигоряє на сонці, легко миється, екологічний і довговічний.

Палубну дошку (декінг) встановлюється на систему лагов. Лаги кріплять на регульовані вирівнюють опори або безпосередньо на гідроізоляцію. Декінг також використовується для обшивки парапетів і маскування гідроізоляції на стінах.

Як відновити гідроізоляцію тераси спрощеним способом

Якщо на терасі відвалилася плитка, прийшли в непридатність відливи, з'явилися протікання на нижній поверх - потрібно терміновий ремонт. Існує полегшений спосіб укладання нової гідроізоляції тераси без демонтажу старої плитки. В такому випадку проблема успішно вирішується за допомогою ефективного гідроізоляційного матеріалу Резітрікс. Крім того знадобиться установка нових відливів і пристрій палуби з ДПК.

Резітрікс classic використовується для гідроізоляції терас, балконів, різних видів покрівлі: експлуатованих, інверсійних, баластних і озеленюються. Resitrix classic відрізняється винятковою стійкістю до проколів і деформацій, впливу ультрафіолету, температурних коливань, не схильний до гниття і володіє корнезащітой. Він хімічно нейтральний, не має запаху і не робить негативного впливу на навколишнє середовище. Укладають матеріал клейовий способом. Резітрікс Класик товщиною 3,1 мм приклеюють за допомогою клею G-2000 поверх існуючої плитки.

Виконання стику гідроізоляції зі стіною, парапетом, колонами і стовпами огорожі залежить від конкретної ситуації. Мембрана Резітрікс дозволяє створити надійну і довговічну гідроізоляцію тераси або балкона практично будь-якої геометричної форми.

Особливості гідроізоляції рівневої тераси

Рівневої терасою називається широкий балкон, розташований на другому поверсі над будь-яким приміщенням або на підставі з опорою на стовпи. Якщо під терасою знаходиться житлове приміщення, то перекриття, яке одночасно служить підставою тераси, потрібно утеплити. В такому випадку утеплювальний шар поєднують з похилоутворюючого за допомогою спеціальних клинів з пінополістиролу.

Якщо на плиті перекриття вже є мінімальний ухил або виконана похилоутворюючого стяжка, то для теплоізоляції використовують плити звичайного або екструдованого пінополістиролу, або піноскла. Пінополістирол і піноскло найкращими є завдяки практично нульовому водопоглинанню. Для утеплення підлоги рівневої тераси підходить пінополістирол марки ПСБ-С-35 і вище.

Гідроізоляція відкритої тераси і балкони складами на основі цементу

Традиційний спосіб влаштування гідроізоляції - укладання бітумної мастики між несучим підставою тераси і стяжкою. Нові будівельні технології припускають наявність шару гідроізоляції на стягуванні безпосередньо під плитковим покриттям, що дозволяє захистити підставу і стяжку від проникнення води і впливу сезонних температурних перепадів.

Гідроізоляцію безпосередньо під плитковим покриттям виконують цементними еластичними складами, які бувають - однокомпонентні або двокомпонентні.

Еластична гідроізоляція являє собою фіброармірованний склад на цементній основі, після замішування якого виходить пластична текуча маса з високими адгезійними властивостями.

Гідроізоляційний склад наноситься на горизонтальні і вертикальні поверхні. Товщина шару складає від 2 мм до 4 мм.

Після повного висихання і полімеризації складу утворюється покриття, яке відрізняють наступні властивості:

  • висока еластичність;
  • водонепронікність;
  • висока адгезія, более 2 N / мм, для залізобетонних підстав з цементну стяжку, а такоже гладкими, щільнімі, поверхня з керамограніта, керамічної плитки и натурального каменю;
  • здатність усуваті тріщіні шириною до 1 мм;
  • стійкість до вуглекислий газу, сульфатів и хлорідів.

Для Приготування однокомпонентного гідроізоляційного складу в чисту Ємність налівають необхідну Кількість води. Потім поступово засипають сухим компонент і перемішують за допомогою будівельного міксера або електродрилі зі спеціальною насадкою на низьких оборотах до отримання однорідної консистенції. Дають розчину настоятися протягом 5-10 хвилин для повного розчинення хімічних компонентів. Після повторного перемішування гідроізоляційний розчин готовий до застосування.

Двокомпонентна гідроізоляція складається з окремих упаковок з сухою сумішшю і рідиною.

Спочатку в чисту ємність наливають розчинник, потім засипають суху суміш, пропорції складу вже дотримані при розфасовці. Склад ретельно перемішують будівельним міксером, дають настоятися кілька хвилин, знову перемішують і приступають до роботи.

Порядок нанесення гідроізоляційного складу

Зволожують цементну підставу чистою водою з розпилювача так, щоб поверхня була волога, але без скупчень води. Оброблювана поверхня не повинна блищати, а бути матовою.

Для герметизації горизонтальних і вертикальних кутів, виступів і стиків «стіна-стіна» і «стіна-пол» використовують спеціальну гідроізоляційну стрічку, яку приклеюють на тонкий шар використовуваної основної гідроізоляції, гумовим шаром назовні.

Для посилення гідроізоляції сполучних і конструкційних швів стяжки приклеюють по всій довжині стику стрічку. Якщо ширина швів перевищує 10 мм, то середню частину гідроізоляційної стрічки закладають в шов петлею, а краю стрічки приклеюють до країв шва.

Після приклеювання стрічкові краю покривають другим шаром гідроізоляційного складу.

Всередину стику закладають шнур з пінополіетилену діаметром трохи більше ширини шва.

Після гідроізоляції кутів і стиків виконують обробку гідроізоляційним складом всій поверхні стяжки. Він наноситься на зволожену поверхню гладким шпателем в кілька шарів.

Для контролю за цілісністю шару гідроізоляції та уникнення пропусків деякі виробники рекомендують використовувати скловолокнисту лугостійку сітку з осередками 4х4 мм. Сітка утапливается за допомогою гладкого сталевого шпателя в Свіжоукладений перший шар гідроізоляційного розчину. У місцях з'єднання полотна сітки виконують нахлест, шириною 10 см.

Кожен наступний шар гідроізоляційного складу наносять після остаточного висихання попереднього.

Другим шаром гідроізоляції повністю закривають сітку. Поверхня ретельно вирівнюють.

Склад обов'язково наносять в декілька шарів так, щоб отримати гідроізоляційне покриття необхідної товщини.

Загальна товщина гідроізоляційного шару повинна бути, як мінімум, 2 мм, а на терасах над житловими приміщеннями - не менше 4 мм.

(Гідроізоляція фундаменту і тераси)

При жаркій погоді гідроізоляційні суміші висихають дуже швидко і стають в'язкими, в зв'язку з чим виникають труднощі при їх нанесенні. Тому рекомендується проводити роботи в холодну пору доби і зберігати використовувані матеріали в місці, захищеному від прямих сонячних променів.

Після нанесення гідроізоляційний шар потребує захисту від сильного перепаду температур, а також попадання атмосферних опадів протягом доби.

Після закінчення робіт з улаштування гідроізоляції тераси потрібно технологічна перерва від 3 до 5 днів для «дозрівання» гідроізоляційного шару.

Після закінчення часу «дозрівання» гідроізоляції приступають до виконання облицювання. Для обробки використовують керамічну плитку, клінкер, натуральний камінь, декінг.

Гідроізоляційні системи на основі рідкого бітуму

При роботі з системами з обмазувальної бітумною гідроізоляції поверхню попередньо очищають і грунтують Polysil TC 500. У приляганнях встановлюють жолобник з ремонтного розчину Repair Mortar Plus для розподілу напруги.

Загальну гідроізоляцію всієї площі тераси або балкона виконують рідкої полімерною плівкою KÖSTER KBE Liquid Film в два шари. Альтернативний варіант - еластичне двухкомпонентное бітумне товстошарове покриття KÖSTER Deuxan 2C (4-6 мм). У місцях стику стін і перекриттів, а також на ділянках ймовірного утворення тріщин на перший свіжонанесений гідроізоляційний шар укладають склосітку KÖSTER Glas Fiber Mesh.

Поверх гідроізоляції укладають стяжку для захисту від механічних пошкоджень. Під стяжкою вистилають поліетиленову плівку в 2 шари.

Гідроізоляційні системи для терас і балконів з самоклеючих мембран

Самоклеючі мембрани KSK, холодного застосування - один з найбільш простих і швидких способів гідроізоляції балконів і терас.

Спочатку на попередньо очищену бетонну поверхню в якості грунтовки наносять рідку полімерну плівку KÖSTER КВЕ Liquid Film, яка служить для зчеплення гідроізоляційного шару з бетоном. При температурі нижче 0 ° C використовують ґрунтовку KÖSTER KSK SP.

У стиках стін і перекриттів замість галтелі використовують трикутний шнур-герметик KÖSTER KSK Triangular Ribbon. Видаляють захисну плівку, прикладають шнур до Загрунтувати кутку і щільно притискають. Галтель можна виконати з ремонтного розчину KÖSTER Repair Mortar Plus і встановити перед нанесенням грунту.

Для гідроізоляції загальної площі використовують мембрани KÖSTER КSК SY 15. При температурах нижче 0 ° C рекомендується самоклеюча мембрана KÖSTER KSK AW 15. Гідроізоляційну мембрану приклеюють на підготовлену поверхню з нахлестом 10 см з кожного боку.

Якщо гідроізоляційну мембрану наклеюють на стіну, то її необхідно закріпити механічним способом, а з'єднання і напуски зашпатлевать бітумної пастою KÖSTER BS 1 Bitumen Paste. Якщо має бути обштукатурити верхній край гідроізоляції, то це місце попередньо захищають самоклеющейся стрічкою KÖSTER Butyl Fix-Tape Fleece.

Поверх гідроізоляції настилають поліетиленову плівку в 2 шари. А потім укладають стяжку. Стяжка захищає гідроізоляцію від механічних пошкоджень.

Гідроізоляційні системи з матеріалів на мінеральній основі для відкритих терас і балконів

Для гідроізоляції балконів і терас виробляються матеріали на мінеральній основі, наприклад, покриття NB Elastic Grey (біле або сіре). Такий вид гідроізоляції стійкий до агресивних факторів навколишнього середовища, його можна наносити на вологі поверхні і покривати плиткою.

Такий вид гідроізоляції стійкий до агресивних факторів навколишнього середовища, його можна наносити на вологі поверхні і покривати плиткою

Перед нанесенням гідроізоляції поверхню обробляється ґрунтовкою KÖSTER Polysil TG 500. У місцях з'єднання підлога / стіна встановлюють жолобник з ремонтного розчину KÖSTER Repair Mortar Plus. Для додаткового зміцнення примикань і профілактики расстресківанію покриття в перший свіжонанесений гідроізоляційний шар вдавлюється склосітка KÖSTER Glas Fiber Mesh.

Для відновлення бетону застосовують багатофункціональний ремонтний розчин KÖSTER Betomor Multi A. Поверхня бетону механічно очищають. З арматури ретельно видаляють іржу за допомогою піскоструминної обробки. При серйозному пошкодженні арматуру підсилюють.

Незначні пошкодження бетонної поверхні досить вирівняти покриттям KÖSTER C-Coat і пофарбувати силіконової фарбою KÖSTER Silicone Paint White.

Гідроізоляція тераси і балкони своїми руками відео

Ефективні водонепроникні матеріали, правильно організований швидке відведення води з підстави, професійний монтаж багатошарової террасной конструкції - головні умови надійної і довговічною захисту тераси і балкони від агресивного впливу навколишнього середовища. Завдяки сучасним будівельним матеріалам гідроізоляційну конструкцію цілком реально виконати своїми руками, і тоді тераса або балкон на довгі роки збережуть парадний вигляд і стануть гідною прикрасою будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама