Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ванної кімнати під плитку

  1. обмазочная
  2. Бітумно-полімерні склади
  3. Бітумно-латексні склади і рідка гума
  4. Цементно-полімерні композиції
  5. Акрил і рідке скло - недорогий варіант
  6. обклеювальна ізоляція
  7. фарбувальна ізоляція
  8. Вибір покриття під плитку
  9. На закінчення
  10. Відеоматеріал

Одним з найважливіших етапів ремонту ванних кімнат є їх обробка. Тут потрібно врахувати не тільки стильове рішення приміщення, але і його особливості. Постійна вологість, великі температурні перепади змушують господарів підбирати матеріал з особливою ретельністю. Не менш важлива і гідроізоляція приміщення. Нижче розберемося в тому, для чого потрібна гідроізоляція ванної кімнати під плитку, що краще і яка вона буває. Всі матеріали для гідроізоляції можна розділити на кілька видів. І в першу чергу поговоримо про обмазувальних варіантах. до змісту ↑

обмазочная

Ці кошти створені на основі смоли і синтетики з додаванням бітуму або рідкої гуми. Склади дуже еластичні і дозволяють створити водонепроникну плівку на поверхні. Такі засоби наносять на заздалегідь підготовлену очищену поверхню, і вони заповнює собою всі нерівні ділянки.

Важливо! Найчастіше обмазувальні склади використовуються в невеликих приміщеннях, площею не більше 15 квадратів.

Зовнішній вигляд їх різний. Це можуть бути:

  • порошки;
  • пасти, які потребують спеціальної підготовки;
  • готові рідкі склади.

Важливо! Готові склади, як правило, дорожче. Але така гідроізоляція ванної кімнати під плитку краще для новачків через простоти і зручності застосування.

Все обмазувальні суміші можна розділити на чотири основні типи.

Бітумно-полімерні склади

Ці засоби продаються вже в готовому вигляді. У їх складі є в'яжучі речовини і композиції полімерів. Такі склади характеризуються відмінною гідроізоляцією і еластичністю. Також вони не токсичні і відмінно переносять великі температурні перепади.

Бітумно-латексні склади і рідка гума

Ці кошти відмінно справляються з заливкою тріщин і нерівностей в покритті підлоги. Склади використовують на чистій, попередньо загрунтованной поверхні. Після їх застосування поверхня буде повністю захищена від попадання вологи. Суміш також не токсична і довговічна.

Цементно-полімерні композиції

Склади цих коштів включають в себе цемент, що дозволяє продукту швидко схопитися на поверхні. Цими коштами користуються як в якості гідроізоляційного складу, так і коли необхідний невеликий ремонт протікання.

Важливо! Вони однаково добре підходять для обробки як статі, так і стін ванної кімнати.

Акрил і рідке скло - недорогий варіант

Якщо бюджету на дорогі матеріали не вистачає, можна скористатися цілком дешевим варіантом захисту поверхні від вологи. З цими цілями непогано впорається емаль на основі акрилу. Для отримання Влагоізоляціонний шару її наносять кілька разів, зазвичай в чотири або п'ять шарів. Сама емаль продається вже готової до використання, а її покриття має достатню міцність і еластичність, щоб чинити опір воді.

Важливо! Такий варіант має свої недоліки. З плином часу експлуатації акрил може піти тріщинами. Тоді вологоізоляція природно сильно постраждає.

В якості альтернативи акрилу можна використовувати рідке скло. Воно має відмінну вологозахистом і дуже добре проникає в усі отвори, завдяки чому і з'являється гідроізоляційний шар. До того ж, матеріал має властивості антисептика, що дозволяє захистити покриття не тільки від вологи, але і від цвілі та інших мікроорганізмів.

Ми розповіли про один з видів гідроізоляції - обмазувальної. Але щоб зрозуміти, яка гідроізоляція краще для ванної, слід ознайомитися і з іншими варіантами. Поговоримо про них далі.

до змісту ↑

обклеювальна ізоляція

Це - ізолюючі матеріали в рулонах, склад яких включає скло, каучук, різні волокна і бітумні суміші. Внизу матеріал покритий спеціальним клеєм, який і дозволяє міцно прикріплятися до поверхні. Зверху вироби покриті особойпропіткой, яка створює ідеальні умови для сумісності з плитковим клеєм.

Матеріал характеризується довговічністю і міцністю при невеликій вартості.

Важливо! З значущих недоліків можна виділити неприємний запах матеріалів, і високі вимоги до підготовки поверхні. Вона повинна бути чистою і ідеально рівною.

Обклеювальну ізоляцію можна розділити на два види:

  • самоклеючі матеріали - мають клейове покриття, не вимагають ніяких інструментів для монтажу;
  • наплавляемие - прикріплюються до поверхні за допомогою газового пальника.

Спосіб укладання матеріалу відбувається внахлест, а бульбашки повітря видаляють, розкотивши їх поверхню за допомогою валика.

Важливо! Найчастіше такі матеріали використовують на великих площах.

до змісту ↑

фарбувальна ізоляція

Метод забарвлення включає в себе використання рідких засобів, які тверднуть, але при цьому не втрачають своєї еластичності. Зазвичай це - водонепроникні фарби. Склад таких матеріалів включає полімерні композиції, епоксидну смолу, тальк і азбест.

Важливо! Ці матеріали відмінно захищають поверхні від корозії, а також заповнюють собою всі відколи, порожнечі. Вартість покриттів доступна, але є у них і великий мінус - на жаль, такі склади не відрізняються довговічністю.

Звичайно, те, яку гідроізоляцію вибрати для ванної, кожен вирішує для себе сам, враховуючи бюджет ремонту, спосіб обробки і інші нюанси. Ми лише можемо ознайомити вас з популярними на сьогодні способами захистити приміщення.

Як приклад спробуємо відповісти на питання, яку гідроізоляцію вибрати для ванної під плитку.

до змісту ↑

Вибір покриття під плитку

Сама плитка є водонепроникною, але у неї є шви, які і є слабкою ланкою. Якщо правильно підібрати гідроізоляцію, якісно провести всі роботи, ви створите повністю вологовідштовхувальний шар.

Для плитки практично немає особливих умов щодо вибору матеріалів для захисту від негативного впливу води. але:

  • Професіонали не радять використовувати в якості гідроізоляції під плитку водостійку фарбу. Оскільки фарба тримається досить нетривалий час, в порівнянні з іншими складами, то після руйнування її структури стіна може покритися пліснявою, що не тільки відокремить частину плитки, але і може привести до проблем зі здоров'ям.
  • Зате хорошим вибором під плитку буде використання бітумних, полімерних складів, засобів на основі цементу або рідких просочень в поєднанні з обклеювальна способом.
  • Для обробки підлоги добре підійдуть обклеювальна варіанти, звичайно, якщо їх використовувати спільно з хорошими обмазувальних засобами.

Важливо! Працюючи над захистом статі, не забудьте ретельно обробити всі кути.

до змісту ↑

На закінчення

Коли будь-яка гідроізоляція для ванної обрана, залишається лише з'ясувати, що за покриття вибрати для підлоги у ванній. Очевидно, що воно повинно бути вологостійким. Перерахуємо вологонепроникні матеріали, які ідеально підійдуть для вашої ванної кімнати:

  • керамограніт;
  • керамічна плитка;
  • оброблене дерево твердих порід.
до змісту ↑

Відеоматеріал

Але якою б якісний матеріал ви не вибрали, в будь-якому випадку ванну кімнату необхідно буде захищати додатково. Від того, наскільки хорошим виявиться гідроізолююче засіб залежить довговічність вашого ремонту в цілому. При неправильному підборі ви ризикуєте не тільки привести приміщення, матеріали в неналежний стан, але і заразити покриття грибком. Якісна обробка всіх стін, стелі, підлоги обов'язково попередить негативний вплив вологості.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама