Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція від грунтових вод: зсередини підвалу, зовні

  1. Особливості гідроізоляції від грунтових вод
  2. Будівництво льоху в умовах високих грунтових вод (відео)
  3. Як зробити гідроізоляцію льоху?
  4. Підготовчий етап
  5. Проникаюча гідроізоляція підвалу зсередини
  6. Гідроізоляція з використанням рідкого скла

Грунтові і талі води здатні завдати величезної шкоди домашнім будівлям. Вони легко пробиваються всередину бетону і призводять до корозії металевих основ плит. Це в свою чергу значно зменшує міцність бетонних конструкцій, що під вагою грунтових мас може призвести до обвалів різного масштабу.

Крім того, велика концентрація вологи призводить до розвитку грибків і плісняви, а ті, в свою чергу, викликають у людини ряд хвороб і різні алергії. Рішенням такої проблеми може стати гідроізоляція підвалу від грунтових вод.

Особливості гідроізоляції від грунтових вод

Найкращим варіантом захисту підвалу від грунтових вод є обробка споруди ще в процесі закладки фундаменту. Але, якщо дісталося вже готове приміщення, такий варіант стає неможливим. У цьому випадку, щоб позбутися від грунтових вод, можна використовувати абсолютно різні матеріали.

Існує величезна безліч різноманітних мастик і штукатурок, які не пропускають вологу. Певні переваги у таких способів боротьби з грунтовими водами є, але їх головним недоліком є ​​слабка стійкість до негативного тиску. Це практично виключає можливість використання їх в підвальних приміщеннях.

Грунтові і талі води здатні завдати величезної шкоди домашнім будівлям

Необхідність гідроізоляції в умовах високих грунтових вод

Більш ефективним варіантом є проникаюча ізоляція. Вона не просто покриває поверхню бетонних конструкцій, а глибоко проникає в пори плит, дозволяючи зміцнити і захистити їх від вологи по всій товщині. Таким чином, гідроізоляційний шар стає непрохідним бар'єром для вологи.

Гідроізоляція проникаючої типу (ін'єкційна гідроізоляція) діє в такий спосіб:

  1. Суху суміш змішують з водою до утворення сметаноподібної маси.
  2. Її наносять на стіну, після чого вона відразу починає вбиратися. Компоненти складу розраховані так, щоб реагувати зі складовими бетону, що супроводжується бурхливими хімічними реакціями.
  3. У порах плит утворюються кристали, повністю герметизуючі матеріали.

Головними перевагами ін'єктування є відсутність необхідності розбирати окремі ділянки приміщення. Гідроізоляція підвалу зовні в такому випадку просто не потрібна. Також до переваг відноситься простота у використанні. Такі склади досить нанести пензлем на вологу стіну, і ізоляція відразу ж почне схоплюватися.

Крім того, при використанні даного типу захисту приміщень, волога не пропускається всередину, але пари, які утворюються всередині легко виходять назовні. Це дозволяє підвалу дихати, а значить менша ймовірність, що там з'являться грибки і цвіль.

Також широко використовується рулонний гідроізоляція на основі бітуму або спеціальних обклеювальних матеріалів. Її використовують для перекриття великих ділянок стіни або при залажіваніі фундаменту. Ці матеріали дають високий показник захисту, але досить складні в установці.

Ці матеріали дають високий показник захисту, але досить складні в установці

Рулонний гідроізоляція

Перш ніж позбудеться від грунтових вод в підвалі, потрібно чітко визначити які ділянки приміщення найбільш піддаються діям води. Найчастіше це:

  • стики, що утворилися в процесі бетонування (робочі);
  • місця, де в бетон врізаються дроти, труби та інші комунікації;
  • шви між горизонтальними і вертикальними поверхнями (стелю-стіна, пів-стіна);
  • пошкодження і деформації, що утворилися під дією температури або механічних впливів;
  • отвори, що використовуються при установці опалубки.

до меню ↑

Будівництво льоху в умовах високих грунтових вод (відео)


до меню ↑

Як зробити гідроізоляцію льоху?

Перш ніж переходити на безпосередню обробку підвалу, потрібно провести ряд підготовчих заходів, які допоможуть запобігти появі води в підвалі в майбутньому. До таких заходів можна віднести наступні:

  • ретельно оглянути вимощення надземної частини приміщення і зміцнити ненадійні ділянки;
  • виділити основні «слабкі» місця підвального приміщення, через які волога з'являється в підвалі;
  • підготувати всі вимагають обробки області;
  • заізолювати стики між плитами, деформовані ділянки, шви;
  • провести фільтраційну ізоляцію підлоги в підвалі;
  • подбає про належне вентилювання приміщення.

Не зайвим буде в якості ще одного підготовчого заходи провести гідрологічне обстеження на ділянці. Воно допоможе визначити точну глибину грунтових вод. А від цього в свою чергу буде залежати тип гідроізоляції.

А від цього в свою чергу буде залежати тип гідроізоляції

Схема системи дренажу і гідроізоляції цокольного поверху

Якщо зосередження води знаходиться нижче фундаменту підвалу, то можна обмежиться тільки ізоляцією стін. Пол захищати потрібно тільки в якості превентивного заходу. Така гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод значно економніше і вимагає менше часу. гідроізоляція погреба зсередини повинна проводитися в будь-якому випадку.
до меню ↑

Підготовчий етап

Перший етап це огляд вимощення. Отмостка робиться навколо наземних частин приміщень з шириною не менше 1-1,5 м. В якості основного матеріалу використовується бетон або асфальт. Є варіанти з бетонними плитами. Найголовніше тут - відсутність пошкоджень, виїмок, тріщин. Відсутність надійної вимощення зведе прибирання води з підвалу до нуля. Ефективність вимощення можна збільшити шляхом створення під бетонної частиною спеціальної подушки з глини, яка буде збирати воду і не пускати її далі.

Для створення такої подушки навколо приміщення прокопується канал з шириною в 1-1,5 м і не менше 30 см в глибину. У готову траншею укладається щільним шаром глина (10 см), зверху засипається 5 см піску. Після закладається 10 см щебеню, на який встановлюється каркас з арматури. Все це заливається бетоном 200-кою (шар не менше 10 см) і розрівнюється.

Після того, як зовнішня ізоляція готова, можна переходити до внутрішнього огляду. Починається він з висушування статі, а при необхідності, відкачування води. Далі позначаємо джерела надходження вологи в приміщення (підійде маркер, олівець, крейда). Якщо вода продовжує надходити, потрібно дочекатися поки подача припиниться. Таке явище найчастіше пов'язане з сезонними змінами та боротися з ними марно.

Далі готуються шви до обробки. Старий цемент з них вибирається на глибину в 7-8 см. На місце цього цементу буде наноситься спеціальний гідроізолятор.

Обробка швів гідроізолятором

Далі проводиться антисептична обробка стін проти грибків і плісняви. Можна використовувати звичайне грунтування сумішами глибоко проникнення.
до меню ↑

Проникаюча гідроізоляція підвалу зсередини

Коли всі поверхні підготовлені до роботи, можна починати позбуватися від вологи. Починаємо з підлоги. Як захисна суміші тут найкраще використовувати двухполімерную наливну захист від вологи. Ній покривається вся підлога, після чого вона щільно входить в структуру бетону, закупорюючи всі щілини і мікротріщини. Після того як ізолятор рівномірно розподілений можна класти бетонну стяжку шаром в 5 см. На висихання такого статі піде близько 3-4 дні.

Після того як з підлогою розібралися, переходимо на стіни. Їх найкраще обробляти Пенетроном. Для заливки швів використовується більш висока концентрація речовини, можна використовувати двухполімерние матеріали. Після першої обробки стін, їх бажано ще раз обробити вже менш густим розчином. Це зробить ізоляцію максимально щільної.

Обслуговування стін триває протягом 3-х днів. Весь цей час потрібно регулярно змочувати гідроізолятор водою. Вода дозволяє йому глибше проникати в структуру бетонних конструкцій, що посилить рівень герметизації.

Залишається тільки зробити відповідну обробку підвального приміщення. Але, до неї потрібно переходити не раніше, ніж через 10-15 днів після обробки складом Пенетрон.
до меню ↑

Гідроізоляція з використанням рідкого скла

Даний тип боротьби з грунтовими водами не менше практичний, ніж використання ін'єкційних матеріалів. До того ж відрізняється високою екологічністю.

До того ж відрізняється високою екологічністю

Гідроізоляційний шар рідкого скла

Герметизація за таким типом проводиться наступним чином:

  1. Стіни повністю вирівнюються, обезжирюються і обробляються антисептиком.
  2. Залежно від рівня вологості в підвалі рідке скло наносять на стіни одним або декількома шарами. У другому випадку глибина проникнення герметика збільшується до 2 см.
  3. Обробка дерев'яних елементів проводиться шляхом їх приміщення в резервуар з рідким склом.
  4. Для нанесення рідкого скла використовується кисть, валик або краскопульт. Склад ретельно перемішується, а пропорції вибираються, виходячи з інструкцій на упаковці.
  5. Стіни з дерева або дерев'яні панелі перед обробкою краще зашліфувати наждачним папером з різною зернистістю.
  6. У підвалах, в яких проблеми з надходженням вологи особливо великі, можна використовувати розчин рідкого скла з іншими матеріалами. Наприклад, суміш скла і розчину цементу в пропорціях 1 до 10. Отримана суміш ретельно перемішується до отримання однорідної речовини. Після заливається в щілини або розмазується по поверхні рівномірним шаром. Такий розчин значно міцніше звичайного рідкого скла.

Після того як всі роботи по гідроізоляції закінчені, слід також подбати про надійну систему дренажу, яка буде відводити воду в спеціально відведені ділянки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама