Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляційна суміш для стін в квартирі та будинку зсередини

  1. Чому стіни покриваються грибком
  2. Чи дасть результат внутрішня гідроізоляція стін
  3. Як позбутися від вогкості, методика
  4. підсумки

Гідроізоляція стіни в квартирі зсередини і зовні укладається при утепленні, для захисту теплоізоляції від вологи, що актуально для мінеральної вати. Але це не єдиний випадок, коли потрібно такий захист. Іноді обставини просто змушують використовувати різного роду гідроізоляційні склади для стін, щоб позбутися від вогкості і грибка.

Чому стіни покриваються грибком

Гідроізоляція стіни в квартирі зсередини і зовні укладається при утепленні, для захисту теплоізоляції від вологи, що актуально для мінеральної вати

Найчастіше цвіль утворюється в кутах.

Сирість на стінах в квартирі і будинку - явище далеко не рідкісне. Часом цей процес настільки запущений, що захисна конструкція покривається чорним нальотом (грибком), шпалери відвалюються, та й сама стіна починає руйнуватися. При цьому присутній неприємний запах, в приміщенні стає холодно і холодно. Гідроізоляція стіни в квартирі зсередини може тимчасово вирішити цю проблему, але в подальшому буде потрібно більш серйозні заходи. Причини появи вогкості:

  • постійне потрапляння води на стіну із зовнішнього боку;
  • відсутність горизонтальної гідроізоляції між стіною і фундаментом;
  • протікання покрівлі;
  • негерметичні стики плит в панельних будинках;
  • недостатня ступінь утеплення огороджувальної конструкції;
  • помилки при утепленні стін .

Гідроізоляція стін зсередини допоможе позбутися від слідства, при цьому причина негативного явища нікуди не зникне. Буває і так, що причиною вогкості стають внутрішні чинники, наприклад, вода у ванній кімнаті. Ось тут якраз без внутрішньої гідроізоляції стін в квартирі не обійтися. У попередній статті ми писали про те, які матеріали застосовуються для гідроізоляції ванної кімнати і як з ними працювати.

Перед тим   як побудувати теплицю з опаленням   потрібно розрахувати необхідну кількість теплової енергії, щоб в температура була на необхідному рівні Перед тим як побудувати теплицю з опаленням потрібно розрахувати необхідну кількість теплової енергії, щоб в температура була на необхідному рівні.

Як зробити оперативний ремонт труб опалення своїми руками читайте тут .

Чи дасть результат внутрішня гідроізоляція стін

Фарба-утеплювач маскує грибок, але він нікуди не дівається.

Як ми вже сказали, при появі вологи з внутрішньої сторони стін потрібно боротися з причиною її появи. Відразу відзначимо, що такі заходи влітають у копієчку. Бувають випадки, коли з якої-небудь причини провести капітальні заходи щодо усунення сірості неможливо або недоцільно. Тоді можна вдатися до нанесення гідроізоляції на стіни зсередини, а в якості матеріалу використовувати фарбу-утеплювач .

За відгуками шар в кілька міліметрів фарби з керамічними вакуумними сферами рятує від цвілі на внутрішніх стінах. Вона працює як утеплювач, при цьому не пропускає ні пар, ні воду. Те ж саме стосується і гідроізоляції стін всередині будинку, але знову ж таки, тільки в разі крайньої необхідності. До речі, в якості гідроізоляції підійде будь-який матеріал, який не пропускає вологу.

Гідроізоляція - це здатність одного з шарів конструктивних елементів будівлі затримувати вологу. Суть полягає в властивості матеріалу, а не в його назві.

Внутрішня гідроізоляція стін в квартирі може бути допоміжною мірою до основних робіт, виконаних зовні приміщення. В цьому випадку дуже ефективні такі матеріали:

  • бітумні і латексні мастики;
  • обмазувальні склади - гідроізоляційний розчин для стін цементній основі;
  • силіконові герметики;
  • просочення;
  • штукатурка на цементній основі.

Ці ж матеріали використовуються в ванних кімнатах для внутрішньої обробки вертикальних і горизонтальних поверхонь. При цьому необов'язково наносити їх суцільним шаром від підлоги до стелі, досить обробити лише місця, де є висновки комунікацій. До них відносяться зони ванній, унітазу і біде, а також раковини.

Самостійно, не маючи профільних знань, провести   ремонт циркуляційного насоса опалення   досить складно Самостійно, не маючи профільних знань, провести ремонт циркуляційного насоса опалення досить складно. Все ж краще довірити цю справу фахівцям.

Детально про ремонт біметалевих радіаторів опалення своїми руками тут .

Як позбутися від вогкості, методика

Найчастіше, в приміщенні волого через низьку теплосопротівляемості огороджувальної конструкції.

Ми вже перерахували всі можливі причини появи вогкості і визначили, що за винятком ванної кімнати потрібно гідроізоляція стін зовні. Методик і матеріалів багато і відрізняються вони в залежності від проблеми. Почнемо з того, що на фасад вода може потрапляти, стікаючи з даху. Якщо мова про квартиру, то виходом може стати нанесення гідроізоляційної суміші для стін із зовнішнього боку.

У Росії є державна програма по утепленню фасадів фарбою з керамічними мікросферами. Цей матеріал цілком згодиться для захисту від вологи. Якщо конструкційні елементи будинку з бетону, то можна використовувати різні просочення як зсередини, так і зовні. При цьому треба враховувати, що подібні склади непридатні для гідроізоляції цегляних стін, так як в цеглі пори набагато більше ніж в бетоні.

У приватному будинку волога на стіни може потрапляти як безпосередньо від опадів, так і піднімаючись від фундаменту. Тому крім вищевказаних заходів, потрібно:

  • гидроизолировать фундамент;
  • облаштувати дренажний шар по периметру будинку;
  • укласти гідроізоляцію під вимощення.

Основне завдання відвести вологу в землю, не даючи їй контактувати з конструктивними елементами будівлі.

Якщо ж спостерігається витік в місцях з'єднання стін з горизонтальними перекриттями, то досить провести гідроізоляція стику підлоги (стелі) і стіни. У панельних будинках вода може збиратися в самій плиті. Бетонна панель складається з двох шарів застиглого розчину, між якими знаходиться утеплювач. Волога спочатку збирається в утеплювачі, а коли він остаточно руйнується, утворюються порожнини. У таких порожнинах може зібратися кілька відер води. Щоб її випустити, потрібно знизу свердлити отвори. Сама вона сохнути буде не один рік.

Найчастіше цвіль і волога - це результат неправильного або недостатнього утеплення. Укладання теплоізоляції з внутрішньої сторони призводить до переносу точки роси в середину приміщення. Утеплювач завжди повинен бути зовні. Важливо робити розрахунок товщини теплоізоляційного шару, щоб точка роси перебувала в утеплювачі.

підсумки

Якщо стіна зсередини вкрилася грибком, не поспішайте мазати її різними просоченнями. Для початку потрібно виявити причину. Зовнішня гідроізоляція вирішує причину появи вогкості, а внутрішня тільки маскує наслідки. Якщо немає явних протікання, то найімовірніше, причина підвищеної вологості таїтися в недостатньому або неправильному утепленні. Крім цього, важливо щоб в приміщенні циркулював повітря. Тому поряд із заходами щодо гідроізоляції або утеплення стін допоможе установка рекуператора повітря .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама