Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляційні матеріали: як вибрати і де їх краще застосувати

  1. Що дає гідроізоляція?
  2. Основні матеріали для гідроізоляції
  3. Ремонтні суміші для гідроізоляції
  4. Гідроізоляція полимерцементной сумішшю: де і як застосовувати в будівництві

Нехтування гідроізоляційними роботами на етапі будівництва фундаменту в подальшому виливається в сумні наслідки. Будь-то приватна будова, або промислові приміщення або житлові будівлі - захист від вологи повинна бути обов'язково, оскільки на фундамент лягає не тільки експлуатаційне навантаження і вага будови, а й вплив ґрунтових вод.

Будь-то приватна будова, або промислові приміщення або житлові будівлі - захист від вологи повинна бути обов'язково, оскільки на фундамент лягає не тільки експлуатаційне навантаження і вага будови, а й вплив ґрунтових вод

Що дає гідроізоляція?

В першу чергу - захист. Коли мова заходить про лагу, то ми часто недооцінюємо її руйнують наслідки. Небезпека для цілісності стін, підлоги і стелі таять в собі: пар, корозія, грибки і бактерії. Удвічі небезпечно поширенні рідини в стінах, коли присутні перепади температур. Особливо з плюсовою до мінусової і навпаки.

Якщо мова йде про гідроізоляцію кімнати або квартири, то необхідно враховувати тиск розчину на всю конструкцію. В такому випадку, відмінним рішенням стане керамзит. Гранули керамзиту, закладені шаром під підлогу (наливний) забезпечать відмінну гідроізоляцію.

Пам'ятайте, що при роботі важливо розрізняти тип ізоляції, і для чого саме вона застосовується. Адже іноді достатньо використовувати тільки гідрофобні добавки (якщо мова йде про квартиру або ванній кімнаті). А в деяких випадках (підвали, басейни) не обійтися без надійної гідроізоляції.

У періоди осінніх дощів, весняного танення снігу, з огляду на географічні особливості ландшафту (низина, болотиста місцевість та інше) рівень вод значно піднімається - і часто власники будинків стикаються з проблемами від сирих стін до затоплених підвалів.

У періоди осінніх дощів, весняного танення снігу, з огляду на географічні особливості ландшафту (низина, болотиста місцевість та інше) рівень вод значно піднімається - і часто власники будинків стикаються з проблемами від сирих стін до затоплених підвалів

Основні матеріали для гідроізоляції

Матеріали для гідроізоляції запропоновані на сучасному ринку на будь-який смак - мастики і рулони, просочення і мембрани, склади на цементно-полімерній основі для покриття поверхні. Вибирати необхідно, враховуючи сукупність безлічі чинників - довговічність, стійкість до механічного впливу, трудомісткість в роботі і прийнятне ціноутворення. Переваги і недоліки є у кожного способу виконання гідроізоляції:

  • Просочувальні склади - багатокомпонентне з'єднання синтетичних смол, бітумів, полімерів і кремній-органіки, рідке скло та інші. Наноситься на бетонні, цегляні, вапнякові поверхні. Вбираються в пори, закупорюють їх, не даючи волозі проникнути всередину. Для роботи потрібно грунтовна підготовка фундаменту, і краще для зачистки використовувати дробеструйную техніку;
  • Обклеювальна ізоляція - толь або гідроізол на азбестового основі, а так же руберойд. Рулони матеріалу укладаються на суху і рівну поверхню, наплавляються і обов'язково захищаються від механічного впливу;
  • Забарвлення спеціальними складами - лаки з полімерами, бітумні емульсії або фарби з синтетичними смолами. Наносити можна вручну або механізованим способом, до 4-х шарів. Термін служби до 6-7 років, при цьому обов'язкова обсипання поверхні грунтом дрібної фракції.

Обмазувальна гідроізоляція порівняно з перерахованими вище методами є одним з кращих способів вирішення проблеми. Широкий спектр застосування і висока міцність, стійкість до впливу роблять цей метод найбільш затребуваним.

Основні види матеріалів для гідроізоляції поділяються за типом їх основ:

  • бітумний;
  • мінеральний;
  • полімерний;
  • Металевий.

Ремонтні суміші для гідроізоляції

Якщо ремонт проводиться в старій будівлі - можливі проблеми з протіканням. Ринок пропонує ряд матеріалів, які можуть ефективно усунути проблему.

  • Гідропломба. Спеціальні, дорогі суміші, які ефективно усувають текти під напором. Застосовуються на бетонних і кам'яних поверхнях в тих випадках, коли пробоїна дійсно небезпечна.
  • Сухі суміші з високою міцністю. Дозволяють ремонтувати поверхню «по площі». Дуже добре підходять для горизонтальних і похилих поверхонь.
  • Проникаючі суміші. Той випадок, коли необхідно наглухо закрити тріщину або шов. Прекрасно перекривають течі в конструкціях.

Прекрасно перекривають течі в конструкціях

Гідроізоляція полимерцементной сумішшю: де і як застосовувати в будівництві

Обмазувальна гідроізоляція за технологією виконання роботи нічим не відрізняється від звичайного штукатурення, різниця полягає в техніці нанесення складу і в підготовці підстави. Важливо: основа повинна бути чистою і рівною, ніяких масляних плям і забруднень. Вирівняний фундамент із закругленими кутами і забитими тріщинами повинен бути підготовлений до стану трохи вологій поверхні.

Застосовується обмазочная гідроізоляція в наступних випадках:

  • захист від капілярної вологи,
  • для вертикальної гідроізоляції (горизонтальна виконується тільки обклеювальна або просочувальним методом);
  • додатковий внутрішній шар в підвалах або цокольних поверхах, на який так само можна наносити обробне покриття;
  • коли виконуються ремонтні роботи будівлі, введеного в експлуатацію;
  • гідроізоляція резервуарів різного призначення - басейни з технічної або питної водою.

Наносити розчин необхідно наступним чином: товщина шарів 2-4 мм, перший шар наноситься в одному напрямку. Після висихання другий шар накладається перпендикулярно першому, в результаті утворюється міцне покриття, що надійно захищає фундамент від вологи.

Варто зауважити, що гідроізоляція відрізняється також і за способом пристрою. Назви говорять самі за себе, що допомагає простіше визначитися з вибором:

  • фарбувальна;
  • обклеювальна;
  • штукатурна;
  • лита;
  • просочувальна;
  • ін'єкційна;
  • Засипна;
  • Змонтована.

І пам'ятайте, заставу успішно виконаної роботи - ваші знання і надійна продукція.

Детальніше про продукцію ТМ «Майстер»

Що дає гідроізоляція?
Що дає гідроізоляція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама