Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляційні матеріали під плитку для ванної кімнати

  1. Чи потрібна гідроізоляція в ванній кімнаті
  2. Матеріали для гідроізоляції ванної кімнати
  3. Як правильно зробити гідроізоляцію у ванній
  4. підсумки

З тим, що таке пароізоляція і де вона застосовується, ми розбиралися в одній з попередніх статей. Сьогодні ми поговоримо про те, чи потрібна гідроізоляція підлоги і стін у ванній під плитку, які матеріали для цього застосовуються і що краще вибрати серед усього цього розмаїття. Також ми допоможемо вам розібратися, як правильно працювати з тим чи іншим гідроізоляційним матеріалом.

Чи потрібна гідроізоляція в ванній кімнаті

З тим,   що таке пароізоляція   і де вона застосовується, ми розбиралися в одній з попередніх статей

Зони, які потрібно обробити гідроізоляційними складами.

Ванна кімната - це місце, з підвищеною вологістю. У цьому приміщенні ризик підтопити сусідів в рази вище, ніж у всьому будинку. Тому гідроізоляція підлоги у ванній під плитку потрібна обов'язково. Крім цього, потрібно захищати матеріал, з якого зроблені перекриття, так як зайва вологість призводить до таких небажаних наслідків як:

  • передчасне руйнування;
  • утворення цвілі;
  • поява прілого запаху;
  • підвищення вологості повітря і загальна вогкість;
  • відшарування оздоблювальних матеріалів.

Відносно ж гідроізоляції стін ванної кімнати під плитку, то ця процедура проводиться тільки в строго відведених місцях.

Це зони, де знаходиться умивальник, ванна або душ, а також унітаз і біде. Іншими слова там, де є підводи комунікацій і ймовірність попадання води на стіну. Є майстри, які рекомендують наносити гідроізоляція на стіни ванної кімнати під плитку від підлоги до стелі з усіх боків. Для чого це робити до кінця незрозуміло, в будь-якому випадку не завадить. Досить слабкий аргумент, чи не так? Також читають: « Обігрівач для ванної: настінний, стельовий, підлоговий «.

Але якщо розглядати питання конструктивно, то нічого крім додаткових витрат (а коштує це недешево) комплексна гідроізоляція вам не принесе. Досить обмежитися вищевказаними зонами. При цьому багато фахівців схиляються до того, що при наявності гарної витяжки, гідроізоляція стін взагалі не потрібна, достатньо якісно затерти шви між плитками. Гідроізоляція стелі у ванній кімнаті спеціально не вкладається. При цьому якщо встановлюється натяжна стеля, то полімерна плівка захищає перекриття від попадання в неї вологи разом з парою. Природно, що зашита не повністю, якась частина пара все одно пройде.

енергозалежний   тепловий насос для опалення теплиці   піднімає температуру до необхідного рівня з мінімальними витратами енергоносія енергозалежний тепловий насос для опалення теплиці піднімає температуру до необхідного рівня з мінімальними витратами енергоносія.

Все про опалення зимових теплиць: варіанти і схеми розводки ви знайдете тут .

Матеріали для гідроізоляції ванної кімнати

Рулонний бітумна самоклеюча гідроізоляція.

Гідроізоляційні матеріали для ванної кімнати умовно можна поділити на такі категорії:

  • рулони;
  • мастики - сухі на цементній основі, рідкі на латексній основі і бітумні праймери;
  • штукатурки;
  • просочення - сухі, які треба розводити водою і рідкі.

Щоб зрозуміти, яка гідроізоляція краще для ванної розглянемо кожну категорію матеріалів окремо. Почнемо з рулонних матеріалів - це основа, на яку нанесений бітумний склад. Одна сторона матеріалу має клейку поверхню, яка перед монтажем нагрівається паяльною лампою. Для полегшення укладання і для того щоб матеріал не злипався в згорнутому вигляді, на кожну поверхню наклеєна захисна плівка. Основою для рулонів може бути скловолокно або покрівельна папір. Наприклад, Склополотно і Пергамин від Техноніколь. Також читають: « Утеплювач Техноніколь: характеристики «.

Матеріали для гідроізоляції ванної кімнати у вигляді мастик наносяться на робочу поверхню валиком або пензлем. Вони створюють тонкий непроникний шар. Мастики бувають сухими на цементній основі, а також рідкими на латексній або бітумної основі. Цементні склади потрібно розбавляти водою і розмішувати будівельним міксером до однорідної маси. Популярні марки Bergauf Hydrostop і Ivsil Vodostop. Рідкі латексні склади продаються в відрах і відразу готові до застосування. Популярна бітумна мастика випускається виробником Техноніколь.

Найпопулярніша латексна мастика - це Кнауф флехендіхт на водно-дисперсійної основі.

Гідроізоляційна штукатурка, наприклад, Текмандрай (Іспанія), випускається в сухому вигляді на цементній основі. Для підготовки складу до нанесення його потрібно змішати з водою. Монтаж здійснюється шпателем, методика нічим не відрізняється від нанесення звичайної штукатурки. Склад має підвищену зносостійкість, може виступати в якості вирівнюючого шару.

Гідроізоляційна просочення для бетону випускається у вигляді порошків і рідини. Принцип роботи полягає в тому, що рідина проникає в структуру матеріалу і забиває мікрощілини кристалами. При цьому навіть мінімальне просідання конструктивних елементів будівлі призводить до утворення нових мікрощілин. Найефективніший здатний проникати склад - це Броня Гидрофобизатор, яка виступає в якості гідроізоляції і грунтовки, два в одному.

З позиції економії   опалення теплиць газом   - це оптимальне рішення З позиції економії опалення теплиць газом - це оптимальне рішення. Якщо такий варіант можливий, то їм обов'язково потрібно скористатися.

Покроковий розрахунок опалення теплиці з полікарбонату тут .

Як правильно зробити гідроізоляцію у ванній

Гідроізоляція на підлогу наноситься з запуском на стіни.

Перед тим як робити гідроізоляцію у ванній потрібно вирішити чи будете ви захищати стіни чи ні. Якщо так, найкраще використовувати обмазувальну ізоляцію. Вона легко наноситься, створює тонкий і еластичний (що важливо) шар. Рекомендується обробляти мастикою тільки ті місця, де є висновки комунікацій. Зону ванній можна обробити повністю.

Гідроізоляція підлоги ванної кімнати своїми руками - це процес досить простий, якщо дотримуватися правил. Головне, створити водонепроникне корито. Перше, що потрібно зробити - це підняти поріжок вхідних дверей. Для цього можна зробити опалубку і залити її цементом або ж зробити кладку необхідних розмірів. Висота порожка повинна бути не менше 5 см. Потім потрібно очистити робочу поверхню від пилу і можна приступати до укладання гідроізоляції.

Перший етап - це герметизація стиків між підлогою і стіною. У панельних будинках, особливо старих, вони бувають навіть наскрізними. Для цього використовуйте герметик або мастики.

З усіх матеріалів для гідроізоляції підлоги найкраще підходять бітумні рулони, вони найміцніші. Також можна використовувати мастику, з нею працювати набагато простіше. Розглянемо обидва варіанти. Як правильно зробити гідроізоляцію у ванній бітумними рулонами:

  • пол вирівнюється стяжкою;
  • клеїться сторона рулону нагрівається паяльною лампою;
  • смуги гідроізоляції укладаються внахлест і з запуском на стіни (мінімум 5 см);
  • смуги другого шару укладаються перпендикулярно першому шару.

Мастика наноситься валиком або пензлем не менше ніж в два шари з напуском на стіни. Рухи повинні бути рівними паралельно одній зі стін. Наступний шар наноситься такими ж рухами, тільки вже перпендикулярно першому шару. З особливою пристрастю потрібно обробити стик статі і стіни.

підсумки

Отже, потрібна гідроізоляція в ванній? Для статі потрібна обов'язково. Для стін - тільки в місцях виходу комунікацій, але багато фахівців не роблять навіть цього. Для гідроізоляції підлоги найкраще підходять бітумні рулони або мастики на бітумній або латексній основі. Для стін краще мастики. Поверх гідроізоляції укладається плитка. Обробляти захисними складами стеля не потрібно, хіба що полімерний натяжна стеля побічно виконує функцію гідроізоляцію.

Досить слабкий аргумент, чи не так?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама